5.7.13

Μας διαβάζει και ο Κυριάκος! Τέλος…



Όλοι μάλλον συμφωνούμε σε δυο τρία πράγματα:
1-Ο «σοσιαλιστής»κ. Μανιτάκης δεν κολλούσε στη κυβέρνηση, και μάλιστα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του στο να κωλυσιεργήσει σε ζητήματα μεταρρύθμισης του δημοσίου, και πιο ειδικά στην απόλυση των επίορκων, των πλαστογράφων, των κοπανατζήδων, κλπ.
2-Ο Κυριάκος μάλλον θα βάλει μπρος τις απαιτούμενες διαδικασίες, αν και στη περίπτωσή του, όντας κρατικοδίαιτος και μάλιστα από σόι κρατικοδίαιτων, κανονικά δεν θα δικαιούτο δια να ομιλεί, οπότε οψόμεθα για τα περαιτέρω.
3-Ο δημόσιος τομέας μας δεν σώζεται με τίποτα άμα λάχει να ‘ ουμ….



Από κει και πέρα, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στον νέο υπουργό, θα θέλαμε να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας, εδώ στον Ορθογράφο.
Διότι όπως αποδεικνύεται δια μίαν εισέτι φοράν, αυτοί που πρέπει να μας διαβάσουν μας διαβάζουν, και μάλιστα εισακουόμαστε!



Έτσι, όταν γράψαμε κάποτε για την σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας των business class αεροπορικών εισιτηρίων των βουλευτών, ως δια μαγείας, λίγες μόνο μέρες μετά, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης τους τα έκοψε, και έκτοτε οι εθνοπατέρες μας ταξιδεύουν economy, όπως και ο κανονικός λαός.
Και μιλάμε για εξοικονόμηση πολλών χρημάτων, αφού ένα εισιτήριο business class κοστίζει 2 με 3 φορές περισσότερο από ένα απλό, και οι 300 βουλευτές μας διαθέτουν ολόκληρα καρνέ από αυτά κάθε χρόνο.
Μια άλλη φορά που εισακουστήκαμε πάραυτα είναι όταν πρόσφατα γράψαμε για την αναίτια ταλαιπωρία του κόσμου, και ειδικά των ασθενών ή των γερόντων, που θα έπρεπε να στηθούν με τις ώρες σε ουρές τραπεζών προκειμένου να πάρουν την … βεβαίωση τόκων καταθέσεων για να την υποβάλλουν στην εφορία.
Δυο μέρες μετά, ο κ. Στουρνάρας έδωσε εντολή οι εν λόγω βεβαιώσεις να πηγαίνουν ηλεκτρονικά από τις τράπεζες στις εφορίες.
Τόσο απλά.
Μια άλλη πάλι φορά αποδείχθηκε ότι μας διαβάζει και ο Αλέξης!
Είχαμε ανεβάσει μια ανάρτηση με συμβουλές για τα αγγλικά του, όπου μεταξύ άλλων του συστήναμε να μιλάει «χαμπουργκεράδικα», δηλαδή τα αγγλικά των μεταναστών πρώτης γενιάς στο Αμέρικα, όπως π.χ. «φουλάρισα το κάρρο με γκαζολίνι, κάσαρα το τσέκι στη μπάνκα, πήγα στη μαρκέτα και αγόρασα μίτια, έχει τόσα μπιλοζίρια που φρόζιασαν τα λέκια και τα αρκίδια μου…» κ.ο.κ.
Και ω τι έκπληξη, λίγες μέρες μετά, ο διεθνής statesman μεσιέ Τσίπρας (σύζυγος της Περιστέρας) αποκάλεσε σε διεθνή του ομιλία τον «ψυχρό πόλεμο» ως frozen war!!!! Από το ρήμα «φροζιάζω» που του μάθαμε.
Και έτριξαν τα κόκαλα όλων των νεκρών διεθνολόγων, αλλά και της …. Καλογραίας.
Αποδεικνύοντας εμμέσως ότι όχι μόνο μας  διαβάζει, αλλά  ακολουθεί εν μέρει και τις συμβουλές μας.


Όπως μας διαβάζει και η .... Μέρκελ!
Ή όπως αποδείχθηκε  πάλι και πριν από μερικές μέρες, όταν μιλώντας σε «παλλαϊκή» συγκέντρωση στη Καβάλα (40-50 άτομα το πολύ), ο σέξι Αλέξης είπε και το εξής αμίμητο: Ότι ούτε οι ναζί δεν τόλμησαν να κλείσουν την δημόσια τηλεόραση επί κατοχής!
Μιλάμε για ιστορικό επιπέδου Ρεπούση και βάλε…
Και που εμπλέκεται ο Ορθογράφος;
Στο ότι τρεις μέρες πριν, σε ανάρτηση για τον Αλέξη, ειρωνευόμενος είχα πει πως μέσα στον οίστρο του για την ΕΡΤ, το μόνο που δεν μας είπε είναι ότι ούτε οι ναζί δεν την είχαν κλείσει την τηλεόραση το ’41!!!!
Τι άλλο να πούμε;
Τώρα όμως, φαίνεται ότι μας διαβάζει και ο Κυριάκος.
Διότι πριν από λίγο διάστημα, είχαμε ανεβάσει αυτό  αυτό εδώ το άρθρο , με το οποίο στηλιτεύαμε την κωλυσιεργία του κ. Μανιτάκη, που ντάλα καλοκαίρι ζητούσε από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (700.000 περίπου) να υποβάλλον εντός 20 ημερών επικυρωμένους πρωτότυπους τίτλους σπουδών, επικυρωμένα και μεταφρασμένα αντίγραφα πιστοποιητικών γλωσσομάθειας κλπ, καθώς και έγκυρα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ.
Κάτι, που αν είναι να γίνει, θα προκαλέσει το απόλυτο χάος, και αν είναι να ολοκληρωθεί, θα χρειαστούν χρόνια ολόκληρα…
Και όλα αυτά, την ώρα που τα εν λόγω έγγραφα είναι ήδη κατατεθειμένα στους προσωπικούς φακέλους των υπαλλήλων, και στη διάθεση της κάθε υπηρεσίας.
Προφανώς κάποιος μας άκουσε, και έτσι εκτός από την παραίτηση του Μανιτάκη, έρχεται σήμερα το υπουργείο, και αν μου τα μεταφέρουν σωστά, εκδίδει νέα εγκύκλιο βάσει της οποίας διευκρινίζεται πως: «… είναι αυτονόητο ότι οι υπάλληλοι οι οποίοι είχαν προσκομίσει εξ αρχής είτε πρωτότυπα αντίγραφα των τίτλων σπουδών, είτε επικυρωμένα κατά τα προβλεπόμενα, δεν απαιτείται να τα επαναδιαβιβάσουν.
Επίσης σημειώνεται ότι δεν απαιτείται επίσημη μετάφραση για τους ξενόγλωσσους τίτλους γλωσσομάθειας…».
Κάτι είναι κι αυτό, έστω και αργά, αφού ήδη πάρα πολλοί Δ.Υ. για να είναι εντάξει με τις προθεσμίες, έτρεξαν, μάζεψαν, και έσκασαν και από ένα πενηντάρι σε δικηγόρους και μεταφραστές για να επικυρώσουν το  κάθε χαρτί τους!
Για αυτό σας λέω, διαβάζετε Ορθογράφο….
Εδώ μας διαβάζει κοτζάμ Αλέξης!
Ή αν όχι ο ίδιος, σίγουρα του τα μεταφέρει η Καλογεροπούλου….

Strange Attractor

3 σχόλια:

  1. ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ : ΜΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΨΕΥΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟ 2010 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ -ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ ΔΗΛ. ΠΕΡΙΠΟΥ 350.000 ΕΠΙΠΛΕΟΝ- ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ.ΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΤΖΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επόμενη πρόταση που θα κάνεις Attractor να αφορά τις βουλευτικές συντάξεις. ΚΑτάργηση των βουλευτικών συντάξεων ΕΔΩ και ΤΩΡΑ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1/1/2013. Ο καθένας να παίρνει τη σύνταξη από το ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένος πριν γίνει βουλευτής.Για τους μισθούς των βουλευτών θα επανέρθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριακο ξεχασιαρη τι εγινε..??τους πληρεωσες τους λεμονοστηφτες απο την ζημενς...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή