13.7.13

Το αντάρτικο των δημάρχων…



Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την προώθηση του πολυνομοσχεδίου που πλήττει τη στελεχιακή υποδομή των Δήμων.
Δεν είναι μόνοι οι δήμαρχοι που ανακοινώνουν κλείσιμο των υπηρεσιών και συντάσσονται με τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται.
Είναι και οι δήμαρχοι που παραιτούνται, μαζί με τα δημοτικά συμβούλια, φέρνοντας την κυβέρνηση αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα.



Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι, δια της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις και στην καθαριότητα - όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό μέσα στο καλοκαίρι.
Και, φυσικά, μπροστά μας βρίσκεται και η γενική απεργία της 16ης Ιουλίου που αναμένεται να φέρει χιλιάδες ανθρώπους έξω από τη Βουλή.
Την Παρασκευή ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το πολυνομοσχέδιο, κάτω από ένταση και διαμαρτυρίες των εμπλεκομένων φορέων.




Προς το παρόν και χωρίς να υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη εικόνα για τους δημάρχους που παραιτούνται, ο χάρτης των αντιδράσεων και των κινητοποιήσεων σχηματίζεται ως εξής:
Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ - ΟΤΑ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.
Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος.
Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.
Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. 
Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους.
Εξάλλου, «παγώνει» ο τομέας της Υγείας την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες. 
Κινητοποιήσεις, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζουν και οι καθηγητές εναντίον των μετατάξεων και της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου