6.7.13

Τα ΜΜΕ, και η κυβέρνηση.



Για πρώτη ίσως φορά στην Ελλάδα, μία κυβέρνηση έχει με το μέρος της σχεδόν το σύνολο των μέσων μαζικής επικοινωνίας, αλλά απομένει να δει κανείς ποιαν απήχηση έχουν τα τελευταία στην κοινή γνώμη.
Σε απόλυτους αριθμούς, από τα 740.000 φύλλα που πούλησαν οι εφημερίδες το Σαββατοκύριακο που πέρασε, τα 426.000 ήσαν φιλικά προς την κυβέρνηση.




Οι κριτικές που διατυπώθηκαν αφορούσαν κυρίως επιλογές προσώπων σε δημόσιους οργανισμούς, αλλά όχι τους βασικούς προσανατολισμούς της.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα σοβαρά φύλλα γνώμης ήσαν σαφώς θετικά προς την δικομματική κυβέρνηση και έδειξαν πολλά να περιμένουν από αυτήν.

 


Θετικά σχόλια για την δικομματική κυβέρνηση ακούστηκαν επίσης και από τα ευρείας εμβέλειας τηλεοπτικά μέσα, και σίγουρα το κλίμα που καλλιεργήθηκε το Σαββατοκύριακο δεν το άλλαξαν οι γελοίες εκπομπές κάποιων διασκεδαστών της δημοσιογραφίας, που είναι απορίας άξιον πώς φιλοξενούνται σε τηλεοπτικούς σταθμούς που διεκδικούν εύσημα σοβαρότητας.
Θετική στάση απέναντι στην κυβέρνηση διατηρούν επίσης και ιστότοποι με μεγάλη επισκεψιμότητα και σοβαρό ειδησεογραφικό περιεχόμενο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε σκεπτόμενος πολίτης τούτης της χώρας δεν μπορεί παρά να περιμένει θετικό μεταρρυθμιστικό έργο από την παρούσα κυβέρνηση, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί παρά να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.
Θα πρέπει, δηλαδή, πέρα από κάθε θεώρηση πολιτικού κόστους, να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Μία προεδρία, εξάλλου, που πολλά μπορεί να αποφέρει στην χώρα, αν κάποιοι συνειδητοποιήσουν ότι συμπίπτει με τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, που θα είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία της ευρωπαϊκής οικοδόμησης.

Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου