14.7.13

Συνέντευξη Σαμαρά.



«Tα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ» λέει ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμυνόμενος των προωθούμενων μέτρων, και διερωτάται εάν οι πολίτες προτιμούν σχολικούς φύλακες ή νοσηλευτές, δημοτική αστυνομία ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ.




Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο πρωθυπουργός αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο, λέγοντας «γενικώς, το προβλέπουν -μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε».



Λέγοντας πως η συνολική πορεία της οικονομίας «δεν αμφισβητείται από πουθενά», υπογραμμίζει ότι η επιπλέον βοήθεια από την ευρωπαϊκή πλευρά αποτελεί δέσμευση εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Και τονίζει πως προτεραιότητά του είναι οι 1,5 εκατ. άνεργοι.
Σημειώνει πως «παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις».
Όσον αφορά το ζήτημα του Δημοσίου, αναφέρει πως «σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000, μόλις το 2%, και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο».
Διερωτάται εάν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης, διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές.
Αναφέρει πως τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ.
«Προτεραιότητά μου είναι», υπογραμμίζει ο Αντ.Σαμαράς, «οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι για τους οποίους δεν έκλαψε κανείς και οι περισσότεροι τους αντιμετωπίζουν ως στατιστικό μέγεθος».
Σχετικά με την πρόσφατη κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φ.Κουβέλη, λέγοντας πως θεωρεί ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του». Επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετία, σημειώνει πως «ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί από την αυτοτέλεια τους» και πως ο σχεδιασμός τους δεν περιλαμβάνει κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Παράλληλα, επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως »λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα» και «κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα».
Όσον αφορά το ταξίδι στις ΗΠΑ, ο κ.Σαμαράς δηλώνει ότι «η κατάλληλη στιγμή για ένα τόσο σημαντικό ταξίδι είναι τώρα» αφού το κλίμα για την οικονομία έχει αντιστραφεί και στην περιοχή υπάρχει αστάθεια, βλέποντας «ευκαιρία να πάμε ένα βήμα, ή περισσότερα βήματα, πιο μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου