2.7.13

Χρύσανθος Λαζαρίδης: Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα νεοναζί!


Απέκλεισε ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, μετά και από τις χθεσινές δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα που προκάλεσαν αντιδράσεις.




«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Όπως βλέπετε δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί. Και δεν το κάνουμε τυχαία, δεν το κάνω μόνο εγώ, το κόμμα το κάνει.
Τους αποκαλούμε σαν αυτό που είναι.
Όχι με το όνομα, το οποίο επικαλούνται. Αυτό το ξεκαθάρισε τελικά και ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας. Αυτό επειδή ήταν παρεξηγήσιμο, όπως το είπε, το διευκρίνισε ο άνθρωπος», τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.




Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Νούμερα που δεν υπάρχουν. Μην ξεχνάτε ότι γι΄ αυτό τα άκρα πάντα τα βάζεις στα άκρα, όταν είναι άκρα. Για να βάλεις τα όρια της ενότητας των υπολοίπων. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις ενότητα. Και άμα κάνεις, το μετανιώνεις και εσύ και η χώρα».
Σε δηλώσεις του χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε την ανάγκη ευρύτερης συνεννόησης στο πλαίσιο ενός εθνικού μετώπου άμυνας υπέρ της πατρίδας, συμπεριλαμβάνοντας και την Χρυσή Αυγή.
Μιλώντας αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, επέμεινε ότι χρειάζεται συνεννόηση και με τη Χρυσή Αυγή, αρνούμενος όμως ότι έκανε λόγο για συνεργασία με τη ΝΔ.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι «το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης», αλλά «προέκυψε, γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα».
«Σκεφτείτε σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές, αν κάποιοι καταλάβουν τον ραδιοσταθμό και εκπέμπουν πειρατικό πρόγραμμα, τι θα γίνει;
Ε, λοιπόν, εδώ δεν έγινε αυτό που θα γίνει παντού αλλού και ξέρετε τι θα γίνει και απλά έπεσε μαύρο για μερικές μέρες. Από την ώρα που κλείνει είναι εξωτερικοί, γιατί είναι παραιτημένοι, είναι απολυμένοι. Εμείς, διακινδυνέψαμε να κλείσει η ΕΡΤ όπως έπρεπε να κλείσει, να μην ανοίξει ρουθούνι, να ξεμπλοκάρει μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, να δημιουργηθεί προηγούμενο κιόλας και όλα αυτά να γίνουν με τον πιο ειρηνικό τρόπο» επισήμανε.
Διεμήνυσε ακόμη πως «το κράτος δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός, η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός» και πρόσθεσε ότι  στόχος είναι να δημιουργηθεί μια σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τύπου BBC.
«Σπάσαμε ένα ταμπού, το οποίο το ήθελε η κοινωνία να το σπάσουμε και το εγκρίνει η κοινωνία τώρα. Αυτό που έγινε, μας έλεγαν μέχρι τώρα δεν είστε άξιοι να το κάνετε, δεν τολμάτε να το κάνετε και τώρα προς έκπληξη των πάντων έγινε και τρίβουν τα μάτια τους» σημείωσε.

Ναυτεμπορική 



Αργά το απόγευμα, ο Χ. Λαζαρίδης εξέδωσε την παρακάτω διευκρινιστική ανακοίνωση:

«Επειδή διαπίστωσα να γίνονται παρερμηνείες όσων είπα σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, διευκρινίζω ότι στο θέμα των διαφόρων δηλώσεων κομματικών στελεχών, τόνισα ότι τόσο ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς όσο και ο υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, έχουν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τις διαφωνίες για το τι έγινε στο παρελθόν. Κι αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι.
Τα δυο κόμματα έχουν αποφασίσει, όχι να τσακώνονται για τα σφάλματα του χθες, αλλά να διορθώσουν από κοινού αυτά τα σφάλματα.
Υπογράμμισα ακόμα ότι, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται, δεν υπάρχουν περιθώρια να τσακωνόμαστε “για το ποιος έβλαψε την Αλεξάνδρεια περισσότερο”.
Αναγνώρισα το προφανές: ότι για το παρελθόν ο καθένας έχει τη δική του άποψη και οι απόψεις αυτές δεν συμπίπτουν, αλλά εκείνο που ενώνει σήμερα δεν είναι τι έφταιξε χθες, αλλά πώς μπορεί να διορθωθεί σήμερα.
Σε άλλο σημείο, τέλος, τόνισα ότι οι υπουργοί, ανεξαρτήτως του από ποιο κόμμα προέρχονται, είναι όλοι τους υπουργοί της κυβέρνησης και δεν μπορούν να διαχωρίζονται…
Αυτά όλα ειπώθηκαν καθαρά και μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς εύκολα αν ξαναδεί το βίντεο της εκπομπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου