20.7.13

Την αποστασία πολλοί αγάπησαν, τον αποστάτη κανείς.



Η παραφρασμένη λαϊκή παροιμία ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση των περιβόητων πασοκογενών, συνδικαλιστικών και μη, στελεχών που έχουν κατακλύσει την Κουμουνδούρου, οσμιζόμενα τον κυβερνητικό κορβανά.
Όμως την τύχη που τους επιφύλαξαν οι σύντροφοι της άλλης αριστερής όχθης, στο πρώτο συνέδριο του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο πιο μακιαβελικός νους δεν φανταζόταν.




Κυριολεκτικά όλοι, πλην ενός καταϊδρωμένου καταποντίστηκαν στην εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιοι, σοφά ποιώντας, δεν μπήκαν καν στη βάσανο της εκλογής για να μη λοιδορηθούν.




Χαρακτηριστικό παράδειγμα καταποντισμού, η περίπτωση του λαλίστατου στα τηλεοπτικά παράθυρα Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος κατέλαβε μία από τις τελευταίες θέσεις εκλογής στην ΚΕ του κόμματος, λαμβάνοντας μόλις 376 ψήφους σε σύνολο 3.393 έγκυρων ψηφοδελτίων.
Μεγάλη κατρακύλα και προσωπικό σοκ, καθώς είχε συνηθίσει στο ΠΑΣΟΚ να εκλέγεται πρώτος και τώρα γνώρισε τη «γλύκα» των τελευταίων στο κορυφαίο κομματικό όργανο.
Ο Μητρόπουλος δεν πλήρωσε μόνο την πολιτική του καταγωγή, αλλά και τη διαφωνία του με κινήσεις της ηγεσίας, καθώς και αιχμηρές δηλώσεις εναντίον συναδέλφων του, με πιο πρόσφατες αυτές που αφορούσαν την κ. Σακοράφα και το «γουναρά» Διαμαντόπουλο.
Ο έτερος γνωστός πασόκος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προνόησε να μην εκτεθεί και δεν έθεσε υποψηφιότητα ούτε για σύνεδρος.
Δεν κατάφεραν να πάρουν μια θέση στο κορυφαίο όργανο ο Δημήτρης Τσουκαλάς, παλιός συνδικαλιστής στην ΟΤΟΕ, και ο προσφάτως μεταπηδήσας στην Κουμουνδούρου βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ και ο παλιός συνεργάτης ου Τσοχατζόπουλου, Αντώνης Κοτσακάς, βρέθηκε εκτός ΚΕ. Ανάλογη τύχη είχαν συνδικαλιστικά στελέχη όπως η Νίνα Κασιμάτη (εκπρόσωπος του Νέου Αγωνιστή) και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου (επικεφαλής του Νέου Αγωνιστή, που έλαβε μόνο 4 ψήφους).
Την πόρτα της Κουμουνδούρου είδαν και εκπρόσωποι άλλων συνιστωσών, όπως ο προερχόμενος από το ΔΗΚΚΙ, Γιώργος Πάντζας και ο Στάθης Παναγούλης.
Ο μοναχικός δρόμος της Σακοράφα
Κορυφαία περίπτωση αποστασιοποίησης από την πολιτική Τσίπρα αποτελεί η Σοφία Σακοράφα, το πιο δημοφιλές στέλεχος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Με την όλη παρουσία της στο συνέδριο, επιβεβαίωσε τις σαφείς αποστάσεις που έχει πάρει από τα εσωκομματικά δρώμενα και απέφυγε να διαλέξει στρατόπεδο.
Άσκησε κριτική στη λειτουργία της ΚΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εκλέχτηκα στην Κεντρική Επιτροπή και προβληματίζομαι αν θα ξαναθέσω υποψηφιότητα. Ο λόγος είναι ότι δεν έκανα τίποτα ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Για την ακρίβεια, δεν μου ζητήθηκε ούτε μου ανατέθηκε να κάνω τίποτα. Ούτε καν ζητήθηκε η γνώμη μου για οτιδήποτε».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Το Καρφί του Σαββατοκύριακου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου