28.8.13

Ένας δήμαρχος με σταθερές απόψεις.



Σε πολύ υψηλούς τόνους κινήθηκε την Τρίτη η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σε αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.




Ο δήμαρχος είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να δει τον Αντώνη Σαμαρά «να έρχεται σαν κλέφτης» στη Θεσσαλονίκη, τις μέρες της ΔΕΘ, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις.


 
Η «Αγία Αμνησία»
«Η “σταθερότητα” των απόψεων του κ. Μπουτάρη είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ενώ πέρυσι δήλωνε παραμονές της 77ης Δ.Ε.Θ. ότι “η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ανεπιθύμητη στη Θεσσαλονίκη”, στη συνέχεια ως άλλος… ακροβάτης απόψεων έσπευσε να διατυμπανίσει ότι “οι πολιτικοί είναι ευπρόσδεκτοι και πιο ευπρόσδεκτος από όλους ο πρωθυπουργός”», σχολίασε ο κ. Καράογλου.
Σύμφωνα με τον υπουργό, τέτοιου είδους δηλώσεις προσβάλλουν το ήθος των Θεσσαλονικέων, την ίδια την πόλη, αποπνέουν γραφικότητα και κουράζουν, διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι Θεσσαλονικείς «έχουν πάψει εδώ και καιρό να γιορτάζουν την… αγία Αμνησία, έχουν μνήμη και ξέρουν να κρίνουν».
«Αναμενόμενα προεκλογικά παιχνίδια»
Απαντώντας, ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: 
«Προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία της ΔΕΘ και ο χαρακτήρας της, έχουμε πει ήδη από το 2011 ότι η ΔΕΘ θα μπορούσε να εγκαινιάζεται από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό, χωρίς την παρουσία σύσσωμης της κυβέρνησης.
Ωστόσο – όπως ανέφερα και πέρυσι, όταν η στάση της Κυβέρνησης άλλαξε και πήγε στο άλλο άκρο με άλλη μια ολιγόωρη επίσκεψη του Πρωθυπουργού – εφόσον ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να εγκαινιάσει την ΔΕΘ   τότε δεν πρέπει να έρχεται σαν τον κλέφτη.
Και ειδικά φέτος, κατόπιν του πλήγματος που δέχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις αρμοδιότητες που της αποστερήθηκαν ξαφνικά και τη συνεχή περικοπή πόρων, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να δει τους Δημάρχους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά την Αυτοδιοίκηση που βάλλεται από την ίδια την Κυβέρνησή του. 
Αυτή τη θέση διατύπωσα και πέρυσι και πρόπερσι», συνέχισε ο κ. Μπουτάρης. «Κάποιοι, ωστόσο», συμπλήρωσε, «επιμένουν να διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μου ή να αναπαράγουν μόνο τμήμα των δηλώσεών μου, προφανώς για να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις.
Κατανοώ, φυσικά, πως βρισκόμαστε σε γενικότερη προεκλογική περίοδο και αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια είναι αναμενόμενα, μολονότι δεν τιμούν εκείνους που τα υιοθετούν ούτε, βεβαίως, και τους πολίτες, οι οποίοι ούτε αμνήμονες είναι ούτε λοβοτομημένοι για να δέχονται άκριτα το καθετί που ακούν», κατέληξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου