8.8.13

Φέρτε κεφάλια δημοσίων υπαλλήλων….



Σε μια χώρα όπου ο λεγόμενος ιδιωτικός τομέας είναι κυριολεκτικά λούμπεν, με τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες, εργολάβους, κλπ. να είναι κρατικοδίαιτοι, και τους μικρομεσαίους απλά φοροφυγάδες, ξαφνικά ξυπνήσαμε και ανακαλύψαμε τους πρωταίτιους όλων των δεινών…



Ναι, για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ανεξαιρέτως.
Αυτοί παίρνανε τις μίζες για τα εξοπλιστικά, αυτοί φοροδιαφεύγανε συστηματικά, αυτοί παίρνανε τα χαριστικά θαλασσοδάνεια, αυτοί παίρνανε τα μεγάλα έργα τα οποία στη συνέχεια παρατούσαν ημιτελή έχοντας πληρωθεί κανονικά, αυτοί δεν πληρώνανε τις εισφορές τους στα ταμεία, αυτοί απασχολούσανε λαθρομετανάστες, αυτοί φτιάχνανε τις όφσορ εταιρίες, αυτοί αλλάζανε σημαίες στα καράβια τους, αυτοί οργάνωναν συναυλίες με σκυλάδες χωρίς να κόβουν αποδείξεις, και ούτω καθ εξής…

 
Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί το ελληνικό δημόσιο, και πιο συγκεκριμένα τους «λειτουργούς» του.
Μάλιστα, αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος ερασιτέχνης «γραφιάς» σαν εμένα, που να έχει γράψει τόσα πολλά εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, που κατά την άποψή μου είναι ανεπαρκείς έως επικίνδυνοι σε ποσοστό 60% και πάνω.
Αλλά έτερον εκάτερον.
Δεν γίνεται σε μια χώρα που μέχρι χθες ακόμη και ένοπλη ληστεία να διέπραττε κάποιος δημόσιος υπάλληλος, και να καταδικάζονταν τελεσίδικα, ουδείς τον τιμωρούσε υπηρεσιακά, και συνέχιζε να «υπηρετεί» εισπράττοντας το μηνιάτικό του κανονικότατα, σήμερα να θέλουμε «αξιοκρατία».
Που να τη βρούμε;
Και μεταξύ ένοπλης ληστείας και απλού ωχαδελφισμού, υπάρχουν πάμπολλα επίπεδα τα οποία καλύπτουν πάμπολλοι υπάλληλοι.
Οι οποίοι έτσι μάθανε.
Για να μη μιλήσω και για το πολιτικό μας προσωπικό, και εκτροχιαστεί το παρόν σημείωμα.
Σε μια τέτοια χώρα λοιπόν, όπου ο κάθε πολιτικάντης διόριζε κατά το δοκούν, παρακάμπτοντας κάθε είδους νομιμότητα, και γεμίζοντας το δημόσιο με άχρηστους κηφήνες, έρχεται σήμερα η συγκυβέρνηση, και σε μια κρίση βεβιασμένου πανικού, με προεξάρχοντα τον κατ εξοχήν κρατικοδίαιτο (της γνωστής οικογένειας των κρατικοδίαιτων) υπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης, ζητάει κεφάλια δικαίων και αδίκων.
Υπακούοντας σε ένα καπρίτσιο (από τα πολλά) της τρόικας.
Η οποία αντί να εστιάσει στην πραγματική μεταρρύθμιση που είναι ο εξορθολογισμός και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου μας, επιμένει σε οριζόντιες απολύσεις.
Και άντε και συμφωνούμε σε αυτό, με πρώτο εμένα.
Υπάρχει μπόλικη σαβούρα στο δημόσιο που θα έπρεπε να έχει  φύγει προ πολλού.
Υπάρχουν πραγματικά άχρηστες υπηρεσίες, με πραγματικά πλεονάζον προσωπικό.
Τότε όμως γιατί δεν ξεκινάμε από εκεί;
Και εν πάση περιπτώσει, γιατί δεν βάζουμε χέρι στις χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων που είναι τοποθετημένοι σε κομματικά και βουλευτικά γραφεία;
Γιατί δεν απολύουμε όλους εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν έναν απαράδεκτο νόμο του ΠΑΣΟΚ στα μέσα της δεκαετίας του ’90, που ήθελε όποιον είχε κάνει δυο χρόνια σε γραφείο βουλευτή, να επιλέγει όποια δημόσια υπηρεσία θέλει, και να διορίζεται εκεί ως μόνιμος;
Μετρήστε βουλευτές όλα αυτά τα χρόνια, με  3-4 υπαλλήλους ο καθένας τους για  κάθε δυο μόλις χρόνια, και κάντε τον λογαριασμό.
Ποιο ΑΣΕΠ και ποιες τρίχες κατσαρές;
Ή το άλλο;
Που σε προσλάμβανε κάποιος δήμαρχος ως εποχικό σε μια «επιχείρηση» του Δήμου, και στη συνέχεια με διάφορα νομικίστικα παραθυράκια, κατέληγες μόνιμος δημόσιος υπάλληλος (έχοντας κάνει 3-4 μετατάξεις από υπηρεσία σε υπηρεσία).
Αλήθεια, τι έγιναν οι δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι, που άλλοι μονιμοποιήθηκαν, και άλλοι δικαιώθηκαν δικαστικά, και συνεχίζουν να είναι σήμερα δημόσιοι υπάλληλοι;
Γιατί δεν φεύγουν πρώτοι αυτοί;
Γιατί ο Κυριάκος βάζει τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι;
Όπως υπάρχουν  δημόσιοι υπάλληλοι διάφορων ειδικοτήτων (κλητήρας, δακτυλογράφος, δάσκαλος, αστυνομικός, γιατρός, πολ. μηχανικός, κ.ο.κ), έτσι υπάρχουν και υπάλληλοι διαφόρων κατηγοριών.
Άλλος μπήκε με διαγωνισμό, άλλος με ΑΣΕΠ, άλλος με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ, κι άλλος με τηλεφώνημα, ή από το παράθυρο.
Αν είναι να φύγουν λοιπόν κάποιοι, ας φύγουν αυτοί που μπήκαν με αδιαφανείς διαδικασίες. Κοινώς με τηλεφώνημα ή με μπιλιετάκι.
Ας φύγουν οι συμβασιούχοι, εφόσον έληξε η σύμβασή τους.
Ας ελαφρώσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες που κατάντησαν αποθήκες αργόμισθων.
Εν τέλει ας φύγουν οι περίφημοι επίορκοι, που όλο φεύγουν και όλο μένουν…
Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, αυτό που βλέπουμε είναι μια τσαπατσουλιά βαφτισμένη με άλλους όρους.
Οπότε τι να λέμε;
Για όλα αυτά τα παραπάνω, που θέλουν απλά κοινό νου, και όχι κάποια σοβαρή τεχνογνωσία των ειδικών Μανδαρίνων της δημόσιας διοίκησης (αποφοίτων της ΕΣΔΔ…  ταρατατζούμ), είμαι σίγουρος πως το ζήτημα θα κολλήσει τελικά.
Και αν δεν κολλήσει, θα είναι απλά άδικο, με μόνο αποτέλεσμα την γιγάντωση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε κι αν γίνουν.
Σε συνδυασμό πάντα με άλλα ατοπήματα που γίνονται σε διάφορους τομείς, που φέρνουν τον απλό κόσμο στα πρόθυρα της τρέλας…
Και όλα αυτά τα γράφω, διότι έβλεπα πριν από λίγο στο ΣΚΑΙ τον επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να μιλάει για ελέγχους που αποκαλύπτουν κοπανατζήδες στον ΕΟΤ, στα ασφαλιστικά ταμεία, κλπ.
Τι μας λέει ;
Τώρα ξύπνησε το εν λόγω Σώμα;
Το οποίο, να μη ξεχνάμε, αποτελείται από δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους σε αυτό (με κονέ), και όχι από εξωγήινους αδιάφθορους.
Απλά, μέσα στον πανικό της κυβέρνησης και του Κυριάκου να συμπληρώσουν νούμερα,άρχισαν οι έλεγχοι και η διαπόμπευση ενός δημόσιου τομέα που ποιοι εξέθρεψαν;
Ποιοι γιγάντωσαν;
Ποιοι επέβαλλαν την ισοπέδωση και την ατιμωρησία;
Μήπως οι ίδιοι οι πολιτικοί, που τώρα ζητάνε κεφάλια;
Μα  μέχρι πρότινος (και σήμερα) αν τολμήσει κάποιος προϊστάμενος να «πειθαρχήσει» κάποιον κοπανατζή, ανεπαρκή, τεμπέλη, κλπ τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε, αφού πρώτα απ όλους θα πέσουν επάνω του οι κομματικοί πάτρωνες και θα τον φάνε λάχανο.
Χώρια που όταν λέμε προϊστάμενος ή διευθυντής στο δημόσιο, μιλάμε για κομματικές τοποθετήσεις και επιλογές, καμουφλαρισμένες μέσα από «αντικειμενικές» κρίσεις.
Όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες και χάντρες και καθρεφτάκια για να ικανοποιούνται οι ιθαγενείς, που αυτό το διάστημα θέλουν να δουν κεφάλια δημοσίων υπαλλήλων στο τσουβάλι, ξεχνώντας ότι για το χάλι μας φταίει το διαχρονικό στην Ελλάδα κομματικό σύστημα, που εκτός των άλλων δημιούργησε το απαράδεκτο δημόσιό μας, με τους απαράδεκτους στη πλειοψηφία τους υπαλλήλους (ασχέτως ΑΣΕΠ και λοιπών δήθεν αντικειμενικών μεθόδων).

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου