15.8.13

Ο κάθε κατεργάρης (της νύχτας) στον πάγκο του…



Την ώρα που ο Κυριάκος ζει στη πράξη το όνειρο του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο πρώτος προσπάθησε να εφαρμόσει ο μπαμπάς του πριν από 20 και κάτι χρόνια, αλλά δεν του βγήκε, κυνηγώντας λυσσαλέα αθώους και ένοχους δημοσίους υπαλλήλους, ο τεχνοκράτης και νηφάλιος Στουρνάρας, που δεν είναι κολλημένος σε τέτοιες εμμονές, ούτε πάσχει από οποιαδήποτε πατρικά συμπλέγματα, δίνει τη μάχη του εκεί που πρέπει.




Στο συμμάζεμα της οικονομίας, στην αύξηση των εσόδων του κράτους, και στην πάταξη της ασύστολης φοροδιαφυγής.



Και σε αυτό το πόλεμο, που για πρώτη φορά έχει κηρύξει η χώρα μας (τουλάχιστον στα σοβαρά) απέναντι στους φοροφυγάδες, την τιμητική τους έχουν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες (που δεν ήξεραν, και δεν άκουσαν) και κυρίως οι «επιχειρηματίες» της νύχτας.
Οι στυλοβάτες δηλαδή της μέχρι πρότινος στρεβλής μας ανάπτυξης.
Έτσι, συνειδητοποιώντας επιτέλους το μέγεθος της κομπίνας, και την προκλητική φοροδιαφυγή, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να προχωρήσει σε νομοθέτηση ποινών ακόμη και φυλάκισης, εκτός από λουκέτο, στους άρχοντες της νύχτας!
Ο μάγκας ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου της Χαλκιδικής, που κάνοντας απλά αυτό που έκανε (όπως και οι άλλοι) τόσα χρόνια, γράφοντας δηλαδή στα τέτοια του το ΣΔΟΕ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Και που έκανε τον Στουρνάρα να πάρει ανάποδες και να ζητήσει απόλυτη αυστηρότητα στους ελέγχους των εν λόγω «πυλώνων» της οικονομίας μας.
Μέχρι σήμερα δυστυχώς, η πολυνομία λειτουργούσε (και λειτουργεί) προς όφελος των παραβατών και των φοροφυγάδων, με το κράτος και τους μηχανισμούς του να τρέχουν και να μη φτάνουν, καταλήγοντας πάντα δεύτεροι.
Αν στην παραπάνω ανικανότητα του κράτους προσθέσουμε και τα πάμπολλα «λουλούδια» που μέχρι τώρα στελέχωναν εφορίες, ΣΔΟΕ, κλπ, και που οι εν λόγω νυχτόβιοι επιχειρηματίες τα είχαν στο τσεπάκι τους, καταλαβαίνουμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Και όπως κάποιος καλομαθημένος δημόσιος υπάλληλος, όσο ανεπαρκής και αν είναι, προβληματίζεται και δυσανασχετεί σήμερα με το κούρεμα του μισθού του, το ψαλίδισμα των προνομίων του, και την ενδεχόμενη απόλυσή του, αφού αλλιώς είχε μάθε, έτσι και οι «μαγαζάτορες» της διασκέδασης έχουν πάθει ένα ταράκουλο, αναγκαζόμενοι ξαφνικά να λειτουργούν με … όρους.



Κάτι που μέχρι χθες, τους ήταν αδιανόητο.
Ποιες αποδείξεις, ποια συμβόλαια, ποιες άδειες λειτουργίας, ποιες ταμειακές μηχανές, και ποιες τρίχες κατσαρές….
«Τα λουλούδια και τα κοτσάνια να φεύγουν, οι φιάλες να αδειάζουν, και ποιος τον … τον έφορο…».
Όπως λοιπόν δήλωσε προς τιμήν του ο Στουρνάρας, και μακάρι να το εννοεί, «… το κράτος έχει επιδείξει τεράστια ανοχή στη κλοπή. Αυτό θα αλλάξει…. Θα κλείσουμε όλα εκείνα τα παραθυράκια του νόμου, τα οποία εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματίες της νύχτας, φοροδιαφεύγοντας συστηματικά».
Έτσι λοιπόν, εκτός από τα λουκέτα, τα βαριά πρόστιμα, και τις ποινές φυλάκισης, ο Στουρνάρας ετοιμάζει και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κατάσχουν τις εισπράξεις ακόμη και από τα ταμεία των σκυλάδικων σε περίπτωση που υπάρχει σε βάρος του ιδιοκτήτη βεβαιωμένη οφειλή άνω των €50.000.
Οι κατασχέσεις αυτές θα μπορούν να γίνονται μάλιστα καθ όλο το 24ωρο, και 365 ημέρες το χρόνο, αφού αίρονται επιτέλους οι σχετικές εξαιρέσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα.
Τέρμα λοιπόν η ασυδοσία των ανθρώπων της νύχτας.
Και ας ελπίσουμε πως θα τελειώσει και η αντίστοιχη ασυδοσία των λαοφιλών και ζάπλουτων βάρδων, που ζαλισμένοι από τα μαύρα χρήματα, και το μπόλικο αλκοόλ, όχι μόνο φοροδιαφεύγουν προκλητικά, αλλά παραδίνουν και … μαθήματα εξωτερικής πολιτικής (βλ. Ρέμος) ή πολιτικής φιλοσοφίας (βλ. Νότης, Γονίδης, κλπ) από την πίστα των σκυλάδικων…
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν, άσχετα αν και μερικοί είναι «καλά παιδιά».

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου