29.8.13

Λάιφ σταιλ και ξερό ψωμί….



Μπαίνεις στο ίντερνετ και -δεν μπορεί!- κάπου θα σε πιάσουν: «Οι διακοπές του Γρηγόρη Αρναούτογλου με την έγκυο σύζυγό του», «Στη θάλασσα ο Αντώνης Ρέμος με το μοντέλο τάδε», «Η φωτογραφία που ανέβασε η Ελένη στο twitter απ’ τα Άχλα».
Φίλος μου έλεγε με παράπονο ότι στην παραλία η 25χρονη ανιψιά του λιάζεται με το Ciao και το Hello! στο χέρι, να χαζεύει celebrities.
Τον θεώρησα υπερβολικό, αλλά μου το είπαν πολλοί.
Βγήκε, λέει, και καινούργιο περιοδικό του είδους, που λέγεται You και είναι φτηνότερο από τα άλλα, οπότε το προτιμούν.



Προχθές έπεσαν στα χέρια μου δυο τεύχη περιοδικών: το OK 3-9 Ιουλίου και το Hello! της 17ης Ιουλίου.
Μπούτια, οπίσθια και μπούστα να δουν τα μάτια σου!
Όλα αψεγάδιαστα, μαυρισμένα, αλαβάστρινα, τέλεια!
Μαλλί άριστα διατηρημένο μες στη θάλασσα!
Μέσα, δε, οι συνοδευτικές φωτογραφίες, δείχνουν ένα είδος ανθρώπων που δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να συναντήσουμε: μονίμως χαμογελαστό, άριστα στημένο, χωρίς καμιά ατέλεια, ευτυχισμένο, καλοντυμένο, καλοζωισμένο, απολύτως υγιές, δραστήριο, που δεν το σκιάζει φοβέρα καμιά.



Όσο για τις ειδήσεις που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, είναι συγκλονιστικά ενδιαφέρουσες: Χαμογελάει ξανά η Ελεονώρα Μελέτη, Φαίη Σκορδά – Γιώργος Λιάγκας – απόδραση για δυο στην Κεφαλονιά και η συνάντησή τους με την Πέγκυ Ζήνα και τον Γιώργο Λύρα στο Φισκάρδο, Μαρία Σολωμού – Πάνος Μουζουράκης είναι μαζί! Ερωτικές στιγμές στη Μύκονο, Τατιάνα Στεφανίδου – Νίκος Ευαγγελάτος ξεκίνησαν επισήμως οι διακοπές τους, Νίκος Βέρτης πιο σέξι από ποτέ, Κατερίνα Κόκλα – Γρηγόρης Αρναούτογλου τρυφερές στιγμές στη Νάξο, Ελένη Μενεγάκη επίσημη εμφάνιση – η συνάντηση με το ζεύγος Λιάγκα – Σκορδά και η επιστροφή στην Άνδρο (μα, όλος ο κόσμος πάνω στον Λιάγκα με τη Σκορδά έπεσε;), Φαίη Σκορδά γιατί άλλαξε τα σχέδιά της κ.λπ.
Φέτος στα περιοδικά του είδους θα χορτάσετε ζευγάρια.
Για άγνωστους λόγους, τα παιδιά έχουν εκλείψει απ’ τα εξώφυλλα.
Θυμάμαι πριν καιρό να είναι γεμάτα παιδιά των celebrities.
Εξίσου τέλεια με τους γονείς τους, καλοντυμένα και λαμπερά, να συμπληρώνουν το ντεκόρ της απόλυτης οικογενειακής celebritoευτυχίας.
Ευτυχώς που σε κάποιο από τα τεύχη είδα φωτογραφίες από τις διακοπές της Γκόλντι Χόουν με τον σύζυγό της, Κερτ Ράσελ.
Αληθινοί άνθρωποι, εκείνη με ατίθασο μαλλί από τη θάλασσα, εκείνος αξύριστος κι απεριποίητος.
Με αυθόρμητο χαμόγελο, περπάτημα χωρίς να κοιτούν τον φακό, με μια σχετική δυσκολία να ισορροπήσουν στο σκάφος, να κουβαλήσουν τις πετσέτες στην άμμο κ.λπ.
Εκεί που πριν από 3 χρόνια ο κόσμος ήταν έτοιμος να λιντσάρει τη Μαριέττα Χρουσαλά και τον Λέοντα Πατίτσα επειδή τους παραχωρήθηκε κοτζάμ θωρηκτό για τη γαμήλια δεξίωσή τους, εκεί που λέγαμε ότι ο κόσμος βαρέθηκε το ψεύτικο lifestyle, εκεί που πειστήκαμε ότι είμαστε κοντά στο να ξεμπερδέψουμε με όλη αυτή την απατηλή εικόνα της εποχής της αστακομακαρονάδας, διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά το lifestyle δεν έχει χάσει ίχνος εδάφους.
Βάλτε από δίπλα το χαϊλίκι που απολαμβάνουν (το 2013, έτσι; Όχι το 1993!) κάτι Λευτέρηδες Πανταζήδες και Αντώνηδες Ρέμοι και ψάξτε από πού να φύγετε.
Τίγκα ήταν τα μαγαζιά που είχαν κι οι δυο πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή.
Στου Ρέμου, διά τον φόβον του ΣΔΟΕ, έκοβαν αποδείξεις για όλα.
Στου Πανταζή όχι, γι' αυτό και το έκλεισαν.
Αλήθεια, είμαι πολύ περίεργη τι παραστατικά μπορεί να κόβονται για τα λουλούδια, αλλά αυτό θα το δούμε προσεχώς.
Διάβασα πρόσφατα τη συλλογή διηγημάτων «Οι ώμοι της μαρκησίας» του Εμίλ Ζολά (εκδόσεις Ίκαρος, μετάφραση, εισαγωγή, σημειώσεις, χρονολόγιο Φοίβος Ι. Πιομπίνος).
Εκεί ο Ζολά περιγράφει τη Γαλλία των αντιθέσεων: τους πάμφτωχους που πεθαίνουν από πείνα και τους πάμπλουτους που μπορεί να τους πετάξουν μια ανθοδέσμη για ελεημοσύνη, επειδή περνώντας με την άμαξα δεν προλαβαίνουν να βγάλουν το πουγκί.
Στο διήγημα με τίτλο «Τι ονειρεύονται οι φτωχές κοπέλες», μια δεκαοχτάχρονη που επέστρεψε στην τρώγλη της μετά από 12 ώρες δουλειάς, στη διάρκεια των οποίων έβγαλε 15 λεπτά, τρώει τουρτουρίζοντας και κοιτάζει ένα φύλλο εφημερίδας που της χρησιμεύει για πιάτο.
Εκεί, το μάτι της πέφτει στην περιγραφή μιας χοροεσπερίδας και τα διαμάντια που φορούσαν η κυρία Ντε Μεττερνίκ και η αυτοκράτειρα.
Η κοπέλα συλλογίζεται. Κι όπως γράφει ο Ζολά:
«Σκέψεις κακές περνούν από τα γκρίζα μάτια της. Δεν αισθάνεται πια το κρύο, καθώς είναι ολότελα δοσμένη στον πειρασμό του κακού.
Κι όταν συνέρχεται από την ονειροπόλησή της, ένα δυνατό ρίγος τη διαπερνά και φέρνοντας με το βλέμμα της ένα γύρο την τρώγλη της, ψιθυρίζει: “Προς τι λοιπόν…; Προς τι να δουλεύω; Θέλω να ‘χω διαμάντια”.
Αύριο θα τα ‘χει.».
Ειλικρινά, δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτεται μια 25χρονη που ψάχνει για δουλειά διαβάζοντας ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει ως «απόλυτη προτεραιότητα την ξεκούρασή της» γι' αυτό θα γυρίζει -με ορμητήριο τα Άχλα- τα νησιά με σκάφος κι ότι στη Ρόδο, καλεσμένοι του Βίκτορα Ρέστη βρέθηκαν ένα κάρο celebrities, προκειμένου να δοκιμάσουν τις λιχουδιές του Έκτορα Μποτρίνι.
Κάθε λαός έχει τους celebrities που του αξίζουν.
Ο δικός μας φαίνεται να το απολαμβάνει, πάντως.

Χριστίνα Ταχιάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου