30.8.13

Τι ισχύει τελικά;



Επανάληψη του ίδιου σκηνικού με τους «επίορκους» του δημοσίου που παρουσιάστηκαν ως «δεξαμενή» απολύσεων προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς την τρόικα.



Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου και μιλώντας στο newpost ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής είχε αποκαλύψει ότι οι πραγματικοί επίορκοι του δημοσίου σε ολόκληρη την επικράτεια ήταν ακριβώς... 99 άτομα!
Το ίδιο φαίνεται πως γίνεται και με τα περιβόητα «πλαστά πτυχία» με τα οποία διορίστηκαν δημόσιοι υπάλληλοι τα τελευταία χρόνια.



Από κυβερνητικά χείλη το θέμα ανάγεται σε μείζον και προαναγγέλλεται... ανένδοτος της δημόσιας διοίκησης εναντίον της «μάστιγας» των πλαστών εγγράφων.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, επανέλαβε όσα είχε πει και σε τηλεοπτικά δίκτυα: «αποκάλυψε» πως ένα 10% των 850 χιλιάδων προσλήψεων που έγιναν από το 2004 έως το 2009 είναι με πλαστά στοιχεία που δεν έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ.
Πάλι μέσω του newpost ο Λέανδρος Ρακιντζής αποκαλύπτει ότι κάτι τέτοιο... μάλλον δεν υπάρχει.
Πιο συγκεκριμένα αποκαλύπτει ότι ο ίδιος, αν και είναι ο μόνος αρμόδιος να γνωρίζει αυτά τα στοιχεία, δεν έχει.. ιδέα.
Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Διάβασα και εγώ τις δηλώσεις αυτές. Δεν έχω δώσει εγώ αυτά τα στοιχεία και δεν γνωρίζω κάποια άλλη αρχή αρμόδια να ελέγξει και να εξάγει αυτά τα συμπεράσματα. Δεν ξέρω πώς "βγήκε" αυτό το νούμερο. Το μόνο που ξέρω είναι πως η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης θα χρειαστεί πολλούς μήνες για να ελέγξει όλες αυτές τις προσλήψεις. Ούτε έχουμε ξεκινήσει ούτε μας ζήτησαν να κάνουμε έναν τέτοιον έλεγχο».

1 σχόλιο:

  1. Πώς το ξέρει ο Ρακιτζής ότι δεν υπάρχει αυτό το νούμερο αφού δεν τους έχει ψάξει ποτέ;
    Ούτε τα ...υπουργεία δεν έχουν πλήρεις φακέλλους λόγω "φωτιών". πλημμυρών, μετακομίσεων!
    Η πιάτσα βοά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή