27.8.13

Ο Αλέξης προειδοποιεί τον… Ομπάμα.



Το ότι ο Αλέξης είναι ηγετική φυσιογνωμία, παγκόσμιου βεληνεκούς, είναι πλέον αδιαμφισβήτητο.
Το ότι είναι ο προστάτης όλων των αδικημένων και ταλαιπωρημένων του κόσμου, είναι επίσης γνωστό.



Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι ο Αλέξης μπορεί να κοιτάει στα μάτια όχι μόνο τον παρακατιανό Σόιμπλε, ή την δευτεροκλασάτη Μέρκελ, αλλά και τον ίδιο τον πλανητάρχη.
Και να τον εγκαλεί στη τάξη!
Όπως έκανε ο μακαρίτης ο Τσάβεζ… που αποτελεί τον μέντορά του.
Βασιζόμενος προφανώς στην τεράστια δημοσκοπική απήχηση που απολαμβάνει το κόμμα του, στην διεθνή αναγνώριση των συνιστωσών ως πολιτική δύναμη, και στη σιγουριά του ότι αύριο μεθαύριο θα ηγείται της φτωχής πλην όμως εθνικά υπερήφανης Ελλάδας.


Έτσι, όπως διαβάζω στα ΜΜΕ, την κατηγορηματική του αντίθεση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Καλεί  την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι «όχι μόνο θα αρνηθεί τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας για μια επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, αλλά ότι θα αντιταχθεί σε κάθε σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή».
Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι ένας νέος πόλεμος «στην πολύπαθη Μέση Ανατολή θα έχει καταστροφικές συνέπειες» και συμπληρώνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας».
«Αυτό που αποτελεί ζητούμενο», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, η ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών, η διασφάλιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του συριακού λαού, καθώς και η δυνατότητά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες».
Τι κάνει δηλαδή ο πονηρός και έμπειρος στα γεωπολιτικά ζητήματα Αλέξης;
Δεν απευθύνεται αμέσως στον πρόεδρο της Αμερικής, αλλά εμμέσως.
Τα λέει δηλαδή στον Σαμαρά, για να τα ακούσει ο Ομπάμα.
Ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έμαθε τα καθέκαστα, ανέκρουσε πρύμνα, και ήδη έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να εξαφανίσει κάθε σχέδιο επέμβασης στη Συρία, και να κάνει την πάπια.
Μη τυχόν και τα πάρει ο Αλέξης στο κρανίο, ή κανένας Κουράκης, και έχουμε άλλα…
Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχει ο Αλέξης, διότι αν περιμέναμε από τον Πούτιν και κάποιους άλλους, ζήτω που καήκαμε.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου