13.9.13

Τους πληρώνουμε κιόλας;



Πολύ φοβάμαι ότι μια από τις ανοησίες που έχουμε διαπράξει, (διαχρονικά), ως ψηφοφόροι, είναι και η εντύπωση που ίσως έχουμε δώσει στους βουλευτές πως μπορούν να λένε ότι τους κατέβει αρκεί να τους εξασφαλίζει δημοσιότητα ακόμη και ως νούμερα επιθεώρησης...
Γιατί όταν η μπουρδολογία εισχωρεί και στην Βουλή τότε μιλούν, δήθεν, και εκ μέρους των ψηφοφόρων. 



Διαβάζω προσεκτικά τα σχόλια της στήλης όπως και πολλά από αυτά που γίνονται σε άλλες στήλες και ρεπορτάζ του Capital.gr γιατί ανάμεσά τους ανακαλύπτω αξιολογότατες θέσεις και προτάσεις για ζωτικότατα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν τους πολιτικούς.



Και τι παρατηρώ με μεγάλη μου θλίψη. Ότι η συζήτηση των εξαιρετικών αυτών θέσεων περιορίζεται κυρίως στην δημοσιότητα (έστω και ευρεία) που παρέχει μόνο το Capital.gr.
Ενώ θα μπορούσε να περνάει συστηματικά και όσο θα έπρεπε σε όλους τους χώρους άσκησης και διαμόρφωσης της πολιτικής.
Βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι και το ότι στην Βουλή ασχολούνται μέχρι και με τις απίθανες φαντασιώσεις και αγνώστων βουλευτών που έχουν ψηφιστεί από το συγγενολόι και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους...
Που λοιπόν να μείνει καιρός στους βουλευτές να διαβάσουν και να μεταφέρουν θέσεις και απόψεις του λαού που περνάνε μέσα από τα μάτια τους λόγω του διαδικτύου.
Έτσι χάνονται ιδέες, προτάσεις και λύσεις για πολύμορφα άμεσα και ζωτικά ζητήματα και προβλήματα που διατυπώνονται σε σχόλια, σε αναλύσεις εγκύρων ειδικών αλλά και σε «απαντήσεις» του λαού στο διαδίκτυο.
Χάνονται τόσες ορθές ιδέες από άριστους γνώστες της οικονομίας, της αγοράς, της παιδείας και της λειτουργίας της κοινωνίας αφού την επικαιρότητα την απασχολούν και οι υπερφίαλες επαναστατικές ιδέες βουλευτών που εκτονώνονται στην Βουλή γιατί εκτός Βουλής κανείς δεν πρόκειται να τους πάρει στα σοβαρά και να καθίσει να τους ακούσει.
 
Συνέδεσα τις παραπάνω σκέψεις με την επίμονη προσπάθεια που καταβάλει και τις ημέρες αυτές η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Μαρία Ρεπούση, αποκλειστικά για λόγους δημοσιότητας, προβάλλοντας ό,τι της αρέσει και ό,τι μπορεί να κεντρίσει τον δημοσιογραφικό ανταγωνισμό ώστε να μην την ξεχνάνε οι μετρημένοι ψηφοφόροι της.
Διαφορετικά δεν νομίζω ότι σήμερα που οι φορολογούμενοι-ψηφοφόροι δεν μπορούν να προβλέψουν αν θα είναι σε θέση να τα βγάλουν πέρα την επόμενη εβδομάδα υπάρχει κάποιος που έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με τα βιώματα της κ. Ρεπούση και τις επιλογές της να προκαλέσει εντυπώσεις και τίποτε περισσότερο.
Σεβόμενος όλους τους αναγνώστες της στήλης δεν πρόκειται να ασχοληθώ στο ελάχιστο με την ουσία των απόψεων της κ. Ρεπούση που έχει λυμένα τα σημερινά και τα αυριανά της προβλήματα από τα λεφτά των φορολογούμενων.
 
Άλλωστε και πριν από λίγο καιρό βουλευτές των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ έβρισκαν ότι αυτό που απασχολεί την κοινωνία και έχει ως προτεραιότητα στα προβλήματά της είναι... αν τα ρόπαλα και τα γκαζάκια μπορούν να ενταχθούν στον οικιακό εξοπλισμό... ή στον εξοπλισμό δωματίου και αν οι καταλήψεις είναι κοινωνική έκφραση ή πολιτικός προσανατολισμός...
Άλλοι βουλευτές για να βρεθούν στην επικαιρότητα έλεγαν την εφηβική τους άποψη για τα Σκόπια αγνοώντας κεντρικούς κανόνες εξωτερικής πολιτικής και κάποιοι άλλοι ονειρεύονται εμφυλίους για να ζήσουν καταστάσεις που έχουν δει σε ντοκιμαντέρ ή σε κινηματογραφικές ταινίες και έχουν γοητευθεί...
Εν τω μεταξύ όλοι εμείς που τους πληρώνουμε εξασφαλίζοντας τους ζηλευτούς μισθούς, προνόμια, νομική προστασία, συντάξεις και προσωπικό ασφαλείας (λες και υπάρχει τρομοκράτης που να τους γνωρίζει...) περιμένουμε να ακουστεί η φωνή μας στην Βουλή και διαπιστώνουμε ότι μόνο η δική τους φωνή και η εκτόνωσή τους ακούγεται.
 
Και έτσι οι σχολιαστές είτε του
Capital.gr είτε άλλων μέσων που αγωνίζονται να μεταφέρουν απόψεις, λύσεις και λαμπρές ιδέες μένουν στο περιθώριο μαζί με χιλιάδες ενδιαφέροντα άρθρα, αναλύσεις πρακτικές ιδέες και επισημάνσεις. 
Βεβαίως μέγιστη ευθύνη για το φαινόμενο της προβολής βουλευτών στις πλάτες μας έχουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι και τα μέσα ενημέρωσης που έχουμε υπηρετήσει.
Όμως, ανεξαρτήτως ευθυνών, δεν είναι δουλειά του βουλευτή να ασχολείται μόνο με αυτά που πραγματικά πονάνε τον τόπο και τον ψηφοφόρο του αυτήν την μοναδική στην νεώτερη ελληνική ιστορία οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση;
 
Λυπάμαι που το λέω αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος πως είναι πράγματι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν οι, περισσότεροι τουλάχιστον, βουλευτές, όλων των κομμάτων, ότι δεν είναι ώρα να προβάλλουν τις φαντασιώσεις τους και την μπουρδολογία τους γιατί ο φορολογούμενος ψηφοφόρος όχι μόνο υποφέρει αλλά ζει και σε σκοτάδι ως θύμα των κυβερνήσεων που για δικούς τους λόγους του πουλάνε ελπίδες και ψεύτικα οράματα. Να σημειώσω δε ότι οι ψευδοεπαναστάτες βουλευτές δεν καλύπτουν το κενό αυτό με τους θεατρινισμούς τους τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.
 

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου