21.9.13

Είμαι ο χειρότερός σας εφιάλτης: Έχω βουλευτική ασυλία!



Σε μια από τις ωραίες αμερικανικές κινηματογραφικές κωμωδίες, νομίζω το “48 hrs”, ο Eddie Murphy παίζει τον ρόλο μυστικού αστυνομικού, και σε κάποια φάση μαζί με τον συνεργάτη του Nick Nolte, μπαiνουν σε ένα επαρχιακό μπαρ του Νότου, γεμάτο από εμφανώς ρατσιστές αγελαδάρηδες, που στην Αμερική ονομάζονται rednecks.




Με το που βλέπουν οι νεάντερνταλ τον μαύρο στα χωράφια τους, αμέσως άρχισαν να κινούνται απειλητικά εναντίον του.
Τότε είναι που o Murphy, βγάζοντας το όπλο του και επιδεικνύοντας το σήμα του, λέει την περίφημη ατάκα: «Guys relax, I’m your worst nightmare… I’m a nigger with a  badge»!!!




Αυτό λοιπόν μου θύμισε και η πρόσφατη συμπεριφορά ενός εκ των εθνοπατέρων μας, από αυτούς που αφού έκαναν καριέρα στα τηλεοπτικά πάνελ και χωρίς να έχουν να επιδείξουν οποιαδήποτε άλλη κοινωνική συνεισφορά ψηφίστηκαν πανηγυρικά από αλλοπαρμένους συμπατριώτες μας να μας εκπροσωπούν στην Βουλή,  με αποτέλεσμα σήμερα να κυκλοφορούν όλο ύφος και μούρη, λέγοντας μας ούτε λίγο ούτε πολύ πως: είναι οι χειρότεροι εφιάλτες μας, διότι είναι  μάγκες, και μάλιστα με βουλευτική ασυλία!
Το αποτέλεσμα;
Ενώ η χώρα ταλανίζεται από χίλια και βάλε προβλήματα, κάποιος βουλευτής να βρίζει χυδαιότατα άλλον συνάδελφό του, μέσα στη Βουλή, επιδεικνύοντας και το ήθος του.
Και σαν μην έφτανε αυτό, πριν από λίγες μόνο μέρες, ο ίδιος δημιούργησε σκαιό επεισόδιο με ταλαίπωρους υπαλλήλους security σε αεροδρόμιο, επειδή (άκουσον άκουσον) δεν του κουβάλησαν την βαλίτσα.
Προφανώς δεν αναγνώρισαν  το μέγεθος του σπουδαίου αυτού πολιτικού ανδρός!!!
Και δεν αρκέστηκε σε αυτό, απειλώντας θεούς και δαίμονες, αλλά προχώρησε και σε επερώτηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας το περιστατικό, και αναφέροντας μάλιστα πως η αρμόδια υπάλληλος ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, και άρα ανίκανη να βοηθήσει στο κουβάλημα των αποσκευών.
Τι θέλει εδώ να πει ο ποιητής;
Ότι θα έπρεπε να απολυθεί η εγκυμονούσα;
Το γεγονός ότι κανένας υπάλληλος security δεν είναι υποχρεωμένος, ακόμη και μη έγκυος, να κάνει τον βαστάζο στον κάθε αυτοκρατορίσκο με βουλευτική ασυλία, αφού άλλα είναι τα καθήκοντά του, προφανώς του διαφεύγει του κυρίου αυτού.
Ο οποίος, αντί να ασχοληθεί με τα καίρια ζητήματα της χώρας, για τα οποία και ψηφίστηκε (μνησθιτί μου Κύριε δηλαδή), ασχολείται με τρίχες… κυριολεκτικά.
Θυμίζοντας μας ότι αν θέλει, μπορεί να γίνει ο χειρότερός μας εφιάλτης, αφού έχει βουλευτική ασυλία, και δεν μασάει …

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου