9.9.13

Μια πληρωμένη απάντηση σε έναν «μάγκα».



Η επιεικώς απαράδεκτη άποψη – μέσω facebook– του πρώην μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου σχετικά με τη νομοθεσία, η οποία προστατεύει τα κυνηγόσκυλα από κάθε μορφής κακοποίηση, οδήγησε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στο να στείλει επιστολή τόσο στον ίδιο όσο και στην αρμόδια εισαγγελέα Ζώων αλλά και στο Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.



Θυμίζουμε ότι ο πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν κυνηγός αντέδρασε για την εγκύκλιο που εστάλη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία υπενθυμίζει τη νομοθεσία που ισχύει για την μεταφορά των σκυλιών των κυνηγών, για το τσιπάρισμα, τις συνθήκες ευζωίας κ.ά.



Ο κ. Παπανικολάου έγραψε στο προφίλ του στο facebook απειλώντας εν ολίγοις τους πάντες, ότι αν και ο νόμος εδώ και 20 χρόνια απαγορεύει τον ακρωτηριασμό των ζώων άρα και των κυνηγόσκυλων, πως θα «κόβει ουρές» και συνέχισε μεταξύ άλλων λέγοντας «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος και βάλτε μου πρόστιμο να βγούμε στα κανάλια».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του zoosos.gr o Δ.Παπανικολάου έγραψε ακριβώς τα παρακάτω:
«ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΚΟΥΤΑ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΟΕ ΚΑΙ ΚΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
ΘΑ ΚΟΒΩ ΟΥΡΕΣ ΘΑ ΕΧΩ ΣΚΥΛΟΚΟΥΤΑ [ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ] ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΤΟΝ ΚΟΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΟΝΑΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ. ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΑΝΤΕ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΜΕ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΚΕΡΒΕΛΕΔΩΝ».
Η Π.Φ.Π.Ο. απαντώντας στην πρόκληση και τις απειλές αφού εξόφθαλμα ο κ. Παπανικολάου λέει ότι θα ακρωτηριάζει σκυλιά κάτι που σύμφωνα με τη νομοθεσία στην Ελλάδα είναι κακοποίηση τονίζει στην μακροσκελέστατη επιστολή της τονίζει  ότι οι απόψεις του είναι «Ολίσθηση Από Την Άθληση Στην Αθλιότητα!».
Εμείς θυμίζουμε ότι το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ξεκάθαρα «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Ολόκληρη η επιστολή:
«ΘΕΜΑ: Η ΑΠΟ 3/9/2013 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK
Κύριε Παπανικολάου,
Με έκπληξη αναγνώσαμε αυτό το εξαιρετικό πόνημα ελληνικών, σύνταξης και απόψεων, το οποίο είχατε την σπουδή να εκσφενδονίσετε ένθεν κακείθεν, από το ΥΠΑΑΤ έως τους οργανωμένους και μη φιλόζωους αυτής της χώρας.
Θεωρείτε άραγε πως η ειδική ικανότητα κάποιου να χειρίζεται μία μπάλα, του επιτρέπει την υπέρβαση των νόμων ή και των απόψεων των λοιπών κοινωνικών ομάδων;
Φαίνεται – εξ αιτίας των γραφομένων σας – ότι ακριβώς αυτό νομίζετε, αγνοώντας πως τέτοιου είδους απόψεις συνιστούν ολίσθηση από την άθληση στην αθλιότητα.
Ως Ομοσπονδία και εν πρώτοις, σκεφθήκαμε να προσφύγουμε στο Δικαιικό μας Σύστημα για να θεραπεύσει την περίπτωση σας.
Δευτερογενώς, ωστόσο, συναποφασίσαμε πως δεν αξίζει τον κόπο, καθώς δεν διαθέτετε προφανώς οποιοδήποτε υπόβαθρο που θα επιδεχόταν βελτίωσης.
Επειδή όμως όλοι εσείς που ασχολείστε με μπάλες συχνά πυκνά και με την απόσταση που σας εξασφαλίζουν τα ΜΜΕ καταλήγετε οιονεί είδωλα για την απροστάτευτη νεολαία, σας προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσετε να συμπεριφέρεσθε με περιφρόνηση προς θεσμοποιημένους και θεσμοθετημένους φορείς, θα σας σύρουμε στα αστικά δικαστήρια, προς τα οποία έχετε, αν μη τη άλλο, την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθετε.
Όποιος “κόβει αυτιά, κόβει ουρές” και γενικώς παρεμβαίνει ετσιθελικά προς έμβια όντα των οποίων ουδέποτε απέσπασε την άδεια, αναδεικνύει ένα εκπληκτικό προφίλ αναίδειας και ασέβειας που δεν γεφυρώνεται ανταποδοτικά από οποιοδήποτε σκορ ή διεθνή επιτυχία.
Επιτυχία στο κάτω κάτω της γραφής υψηλά εξαργυρώσιμη με αμοιβές που δεν συνάδουν προς το λοιπό χειμαζόμενο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας.
Και η οποία δεν κατάφερε ούτε καν να αποτελέσει διαβατήριο των απόψεών σας στην κοινοβουλευτική αρένα, όπου αναδειχθήκατε ολίγιστος, όταν χρειάστηκε να στοιχηθείτε απέναντι σε όλους τους πολυπληθείς μη ομονοούντες προς την πρωτόγονη συλλογιστική σας.
Επισημαίνουμε δε την ιδιαίτερη αηδία και αγανάκτηση που εξέφρασε για τα γραφόμενα σας ικανή μερίδα φοιτητών προς την Επιστημονική μας Συντονίστρια, η οποία και έχει άμεση σχέση μαζί τους.
Σας καλούμε λοιπόν, αν όχι να αναθεωρήσετε – πράγμα καταφανώς δύσκολο για τις διανοητικές σας δομές – τουλάχιστον να σιωπήσετε, γιατί δεν προσβάλετε απλώς τις συμβάσεις της καθημερινοτητάς μας, αλλά πάνω απ’ όλα την στοιχειώδη κοινωνική αισθητική.
Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων».


1 σχόλιο:

  1. -...ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ! Είναι ποτέ δυνατόν να εκστομίζονται τέτοια λόγια από μπασκετοσούπερμεν; ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ΄ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΟΜΠΑΛΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ, γιομάτος αξίες κι ιδανικά, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΜΠΑΣΚΕΤΙΣΤΑΝ πρέπει να είναι πάντα όρθια κι ως ΦΑΡΟΙ να φωτίζουν την νεολέρα μας...Στον πλανήτη του ΜΠΑΛΟΜΠΑΣΚΕΤΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μίση, κακίες, φθονεροί ανταγωνισμοί, καραβουλιμία για χρήμα και παντός είδους ΒΟΛΕΜΑ, ντόπες,λαμογιοεξουσιοκαρεκλίκι, φουσκωμένοι μύες και προστατιλίκι, αρχομανία, υπουργάρες που ΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ για να συνεχίζουν τα μαστουρομπαλοκέφαλα ανθρωποειδή να ενεργούν βιαίως΄ ΟΧΙ, ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΜΠΑΛΙΚΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ...
    Ο υπογραφόμενος: Τουβλέας Διασκεδασοκαλαθομπαλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή