20.9.13

Ο Αλέξης και οι συν αυτώ μηνύουν τον Χρύσανθο Λαζαρίδη!



Παρά το γεγονός ότι «οι καιροί ου μενετοί» και η συστράτευση κατά του φασισμού είναι αυτονόητη, εντούτοις κάποιοι δεν στέκονται στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.



Χθες ο πρωθυπουργός και ο Ευ. Βενιζέλος συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μετώπου που θα αντιμετωπίσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Με νομοθετικά μέτρα, με σκλήρυνση των νόμων και για το πώς και πότε θα χαρακτηρίζεται εγκληματική μια οργάνωση.
Ο Ν. Δένδιας κάλεσε σε διάλογο όλα τα κόμματα, οι γραμματείς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Παπαμιμίκος και Ανδρουλάκης μίλησαν για αυτοσυγκράτηση και έκαναν έκκληση για συστράτευση.




Από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ. ασχολούνται με το ποιος θα λιντσάρει ποιον και πώς μάτωσε το πουκάμισο του κ. Καμμένου.
Από τη ΔΗΜΑΡ, πέρα από τη φραστική καταδίκη της δολοφονίας επιμένουν στην ψήφιση του «αντιρατσιστικού νόμου» που είχε προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης πιστεύοντας ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η ρατσιστική βία.
Το ΚΚΕ είναι ως συνήθως στον κόσμο του και μιλά για λαϊκούς αγώνες.
Και πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την εξουσία.
Ασχολήθηκε με την πρόταση για συστράτευση;
Έκανε καμιά πρόταση για να αντιμετωπιστεί η βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται;
Όχι φυσικά.
Οχυρώθηκε πίσω από τη σύγκρουση με τον Χρ. Λαζαρίδη και… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε
Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι την Παρασκευή ο… έγκριτος νομικός, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και του… Παναθηναϊκού, πατέρας της Ζωής, κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα μεταβεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Χρύσανθου Λαζαρίδη.
Ως αιτία θα είναι η θεωρία περί των δύο άκρων, που ο κ. Κωνσταντόπουλος λέει ότι επικαλείται ο κ. Λαζαρίδης.
Σύμφωνα με το Βήμα, μάλιστα, ο συνταξιούχος πρόεδρος είπε: «δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που τυχαίοι και μοιραίοι άνθρωποι τρυπώνουν δίπλα σε πρωθυπουργούς και μεταφέρουν τα ελλείμματά τους ως βάρη αμοραλισμού και παραγοντισμού στον δημόσιο βίο της χώρας, φτιάχνοντας κλίμα μικρονοϊκό, νοσηρό και επικίνδυνο. Θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, γιατί τέτοια παιχνίδια την ώρα που η πατρίδα κρέμεται ανάποδα αποτελούν ιστορική πρόκληση».
Άραγε στη μήνυσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος θα αναφέρεται και στις πράξεις βίας που καλύπτονται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή απλά θα αναφερθεί στη… λεκτική βία του κ. Λαζαρίδη ή όσων μιλούν για θεωρία των δύο άκρων;
Και νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι περιχαρακωμένος θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του νεοναζισμού;
Είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου