26.9.13

Ένας πραγματικά αναγεννησιακός άνθρωπος…



(Ή αλλιώς: Κρείττον το σιγάν…).
Την ώρα που η χώρα ζει στον νοσηρό αστερισμό της Χρυσής Αυγής, με σοβαρό το ενδεχόμενο πολιτικών αναταράξεων,  ακόμη και βίας, εν μέσω πάντα της πιο σκληρής οικονομικής κρίσης που γνωρίσαμε από την εποχή του Β’ΠΠ, κάποιοι αρνούνται να γονατίσουν, και με βάση τα οράματά τους ανοίγουν νέους δρόμους.
Και είναι τόσο μπροστά, που όλοι εμείς οι υπόλοιποι, και ειδικά εγώ, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το βάθος της σκέψης τους, παρά μόνο κάποια μικρά ψήγματα της, αρκετά όμως για να μας αφυπνίσουν.
Και δεν μιλάω για τον Γιώργο τον Τράγκα…



Αναφέρομαι στον ευρωβουλευτή (είναι ακόμη;) πουλέν του Γιωργάκη Παπανδρέου, τον θρυλικό πλέον Κρίτωνα Αρσένη.
Έναν, όπως αποδεικνύεται συνεχώς, βαθύ στοχαστή και συνάμα δραστήριο ακτιβιστή, που έρχεται με δηλώσεις του να επιβεβαιώσει την μεγάλη αξία εκείνης της ευρωπαϊκής dream team του ΓΑΠ, που με επικεφαλής την κ Ματσούκα αρχικά, την πολιτική κληρονομιά της οποίας συνεχίζει ο Κρίτων, δόξασε και συνεχίζει να δοξάζει την πατρίδα μας στα ξένα…
Έναν άνθρωπο, που συνδυάζει την σκέψη με την δράση!
Homo conteplativus και homo activus ταυτόχρονα.
Στα πλαίσια που είχε θέσει κάποτε ο Αριστοτέλης.



Έτσι, με όλη αυτή τη πολιτική δράση, και τις συνεχείς τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του Κρίτωνα σε καίρια ζητήματα, όπως είναι οι ΑΟΖ, που σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή μας θα διαταράξουν τους βιολογικούς ρυθμούς των φαλαινών του Αιγαίου, οι Ευρωπαίοι που μας κατηγορούν ως τεμπέληδες, ανεπρόκοπους, και σκιτζήδες, αναγκάζονται να προσκυνήσουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους μυαλά, που κάνουν μερικούς να χαρακτηρίζουν τον Κρίτωνα ως τον … «Μαρκούζε του ευρωκοινοβουλίου».
Ή τον…  «Καπερνάρο του Στρασβούργου»!
Ένα παγκόσμιο πλέον πολιτικό, και όχι μόνο, κεφάλαιο.
Την ώρα δηλαδή που εμείς οι υπόλοιποι βράζουμε στο ζουμί μας, και τρωγόμαστε μεταξύ μας, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για «χουντισμό», για «τσατσιλίκι», για «δοσιλογισμό», και άλλα τέτοια παρόμοια και μικροπρεπή, ζώντας μέσα σε συνθήκες φτώχιας και δυστυχίας, ο Κρίτων, εκεί στα ξένα, σηκώνει ψηλά την σημαία της εθνικής περηφάνιας, και διατρανώνει στους κουτόφραγκους και στους ξένους τοκογλύφους ότι η Ελλάδα συνεχίζει όχι μόνο να υπάρχει αλλά να παράγει και νέους Καραϊσκάκηδες.
Και δεν είναι μόνο η κόμη του, που θυμίζει τον μεγάλο ήρωα του ΄21, αλλά και όλα αυτά που κάνει, όλα αυτά που  λέει…. που το καθένα τους αποτελεί και από ένα ηχηρό ράπισμα στα ντόπια και ξένα συμφέροντα
Αφορμή για αυτό το σημείωμα στάθηκε η τελευταία δημόσια παρέμβαση του άξιου αυτού γιου της άλλοτε θρυλικής κας Αρσένη (του Πασόκ κι αυτή), ο οποίος πέρα από τα στενά σύνορα της ψωροκώσταινας προσφέρει φως και ελπίδα στους τσακισμένους συμπατριώτες του, αρθρώνοντας αλήθειες…
Μια τοποθέτηση που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, και αποκαλύπτει καταστάσεις που οι ντόπιοι λακέδες των ξένων αφεντικών μας κρατάνε μυστικές.
Ότι δηλαδή, όλη αυτή η ιστορία με την δολοφονία του Φύσσα, και με την απόπειρα της δήθεν εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής, δεν είναι παρά μια ακόμη στημένη ιστορία από τους τσάτσους της Μέρκελ (Σαμαρά και σία), οι οποίοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την ελληνική κοινή γνώμη, και να περάσουν στη ζούλα την μαζική δόμηση στα ελληνικά δάση!!!!!!
Έτσι ακριβώς.
Μια αποκάλυψη που τσακίζει κόκαλα.
Ποιος να το φανταστεί;



Όπως λοιπόν έγραψε στο facebook ο μεγάλος διανοητής (αλλά συνάμα και πραγματικός οικολόγος, όχι σαν τον χλεχλέ τον Τρεμόπουλο) Κρίτων, ταράζοντας τα νερά της πολιτικής μας απάθειας:
«Βρίσκομαι στη Νανσύ της Γαλλίας, ως κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου για τα 20 χρόνια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δασών. Είναι θλιβερό να μιλάς για την ευρωπαϊκή δασική πολιτική και την ανάγκη χρηματοδότησης των μεσογειακών δασών, όταν η κυβέρνηση της χώρας χρησιμοποιεί την κοινωνική αναταραχή από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να διαλύσει τη δασική μας πολιτική και να επιτρέψει μαζική δόμηση στα δικά μας δάση. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να πάρουν θέση…»!!!!!!!!!!!!
Τι να πει κανείς;
Τέτοια αναλυτική διείσδυση, που τύφλα να’ χει ο Alex Jones, ή και ο Χαρδαβέλας.
Προσωπικά έχω μείνει παγωτό… ή όπως θα’ λεγε κι’ ο Τράγκας ενεός!
Ποιος Αλέξης, ποιος Στρατούλης, ποιος Μπαρουφάκης, και ποιος Καμένος;
Ποιος Καπερνάρος ρε παιδιά;
Ο Κρίτων είναι όλοι αυτοί, και άλλοι τόσοι μαζί, στη συσκευασία του ενός!
Ένας πραγματικός homo universalis.
Που με κάνει προσωπικά τόσο περήφανο που είμαι συμπατριώτης του, ώστε από αυτό εδώ το τόσο δα μικρούλι βήμα, να απευθύνω έκκληση στους ισχυρούς της Ελλάδας, να τιμήσουν τον αγωνιστή αυτόν της ελπίδας, τον άνθρωπο Κρίτωνα.
Και αν είναι δυνατόν, να θεσμοθετηθεί μια μόνιμη θέση για αυτόν στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο (όπου να ναι τέλος πάντων) για να συνεχίσει να μας εκπροσωπεί για πάντα.
Διότι είμαστε Έλληνες και τέτοια είναι η εκπροσώπηση που αξίζουμε.
Κρίτωνα θέλουμε, κι ας τρώγομεν και πέτρες….

Strange Attractor  (ενεός και συγκλονισμένος).

1 σχόλιο:

  1. -...κι αξίζει, επιπροσθέτως, να συνεχίσουμε να ΤΙΜΟΥΜΕ τον γενναίο αυτόν διανοητή και για την ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ στάση του να "παραιτείται" αλλά να συνεχίζει να κάθεται στο ευρωσκαμπουδάκι του αρνούμενος να το αφήσει υπέρ του κόμματός του (μιας και τέτοιες ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΡΕΣ κρίνουν πως μπορούν να παίζουν και τον κομματικό παπά και τον "αυτεξούσιο" ζευγά)...
    Ο υπογραφόμμενος: Οικοκρίνος Βολέψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή