30.9.13

Κάθαρση!



Η ανώτατη Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτή τη φορά αστραπιαία  
στην υπόθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και επέφερε το πρώτο χτύπημα στην παραστρατιωτικού τύπου εγκληματική οργάνωση που είχαν συστήσει τα μέλη της. Μια τόσο σοβαρή προκαταρκτική έρευνα ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ, με απτά αποτελέσματα.
Κακουργηματικές διώξεις και άμεσες συλλήψεις του αρχηγού, 5 βουλευτών και 26 στελεχών της οργάνωσης.
Το τεράστιο υλικό (πάνω από 100 δικογραφίες) που συγκέντρωσε κατά την έρευνά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης, σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις και νόμιμες υποκλοπές συνομιλιών, έφεραν στο φως το εκτεταμένο εγκληματικό δίκτυο που είχε στηθεί και λειτουργούσε υπό τον μανδύα της Χρυσής Αυγής, με φόνους, επιθέσεις κατά αλλοδαπών και Ελλήνων, παροχή προστασίας και άλλες παράνομες πράξεις.
Η δικαστική εξέλιξη, όμως, δεν αποκάλυψε απλώς έναν επικίνδυνο εσμό νεοναζιστών και ανθρώπων του υποκόσμου. 



Βοήθησε στην εμπέδωση της ομαλής λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, η οποία είχε αμφισβητηθεί τον τελευταίο καιρό, από την παρακρατική δράση του νεοναζιστικού παρακράτους αλλά και την καθυστέρηση και την περίεργη ανοχή που επέδειξαν και δείχνουν άντρες και στελέχη της Αστυνομίας στην αντιμετώπισή του. Ανοχή που έφθασε συχνά στην απροκάλυπτη συνδρομή.
Επειδή η χρυσαυγίτικη δράση ήταν τα τελευταία τρία χρόνια «τούμπανο» στην κοινή γνώμη, αλλά «κρυφό καμάρι» για ένα μέρος των επίσημων θεσμών, η δικαστική έρευνα από εδώ και πέρα επιβάλλεται να είναι το ίδιο δυναμική και να εστιάσει στα κρίσιμα και ανοικτά ακόμη ζητήματα.
Πρώτον, να αποκαλυφθούν, πάση θυσία, όλοι οι συνεργάτες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στο κράτος.
Ειδικά στην ΕΛ.ΑΣ. όπου, σύμφωνα με το πόρισμα, ο αριθμός των αστυνομικών που συνέδραμαν την οργάνωση είναι αρκετά μεγάλος!
Δεύτερον, να εντοπιστούν όλες οι πηγές χρηματοδότησής της, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, γιατί αυτό θα οδηγήσει στα συμφέροντα που την έθρεψαν και τη στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.
Τρίτον, να αποδοθούν τεκμηριωμένες ποινικές ευθύνες, με απόλυτη προσήλωση και σεβασμό στους κανόνες του κράτους δικαίου.
Μόνο έτσι θα επέλθει πραγματική κάθαρση από το άγος του εγκληματικού νεοναζιστικού μορφώματος.
Μόνο έτσι το αποφασιστικό βήμα, που έγινε για την εξάρθρωση των παραστρατιωτικών ταγμάτων εφόδου, θα ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου