28.9.13

Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά.



Τέτοιου είδους ομαδική σύλληψη βουλευτών, έχει να συμβεί στην Ελλάδα από την εποχή της στρατιωτικής χούντας που τελείωσε το 1974.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κατασταλτική κίνηση από μια κυβέρνηση που καιρό τώρα την κατηγορούν ότι χαϊδεύει την Χρυσή Αυγή.



Μόνο πέρσι καταγράφηκαν 154 ρατσιστικές επιθέσεις και άλλες 104 φέτος, οι περισσότερες από τις οποίες αποδίδονται στην Χρυσή Αυγή.
Δυο μετανάστες δολοφονήθηκαν, και το έγκλημα αποδίδεται και αυτό στο ίδιο κόμμα.
Τώρα όμως, χρειάστηκε η δολοφονία  του καλλιτέχνη Π. Φύσσα, για να επέμβουν οι αρχές δυναμικά και με αστραπιαία ταχύτητα.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό το έγκλημα έβγαλε στην επιφάνεια μια ιεραρχική αλυσίδα που οδηγεί απ ευθείας στην ηγεσία του εν λόγω κόμματος, και που προσφέρει το πλαίσιο προκειμένου η Χρυσή Αυγή να κατηγοριοποιηθεί ως εγκληματική οργάνωση.
Ήδη άρθηκε η βουλευτική ασυλία των συλληφθέντων βουλευτών, ενώ ένας εξ αυτών δικάστηκε νωρίτερα φέτος για κάποιο άλλο περιστατικό που δεν έχει σχέση με τις νέες  κατηγορίες.
Οι σημερινές συλλήψεις, παράλληλα με την διαθεσιμότητα ορισμένων αστυνομικών που κατηγορούνται για δεσμούς με την Χρυσή Αυγή, δείχνουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε πιο πολλά εναντίον του κόμματος αυτού  σε μια εβδομάδα, απ ότι σε έναν ολόκληρο χρόνο.

S.A
BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου