26.10.13

Υπερβολές;



Με τιμές, αλλά και αστυνομικά μέτρα, αρχηγού κράτους, υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Βέβαια, τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές περιπτώσεις έφθασαν σε βαθμό... υπερβολής, γεγονός που σχολιάστηκε από τους πιστούς που έσπευσαν να δουν από κοντά τον Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, όμως δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν για να του φιλήσουν το χέρι.




Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε μετακίνηση του κ. Βαρθολομαίου -και πραγματοποίησε πολλές τις ημέρες που ήδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη- έκλειναν δρόμοι, ενώ παντού βρισκόταν και κλούβες της αστυνομίας με άντρες των ΜΑΤ.



Τα μέτρα ήταν ιδιαίτερα αυστηρά στην τελετή υποδοχή στον Αγιο Δημήτριο, όπου ο ναός γέμισε από αστυνομικούς ένστολους και με πολιτικά, που είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο κοινό, καθώς και στο ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου μάλιστα υπήρχε αυστηρή «πόρτα» την οποία περνούσε κανείς μόνο αν είχε πρόσκληση.
Βέβαια, το αποτέλεσμα ήταν δύο σημαντικές ομιλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη στα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, να γίνουν μπροστά σε μισογεμάτα αμφιθέατρα, με δεκάδες κενές θέσεις!
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που οδήγησε στη λήψη των «δρακόντειων» μέτρων ασφαλείας, όμως σίγουρα η εικόνα που δημιουργήθηκε δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα και το λόγο αγάπης και αλληλεγγύης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, αλλά ούτε και στα λόγια του Ιησού «Αφίετε τα παιδία ελθείν προς εμέ»...

Β.Π.

ΥΓ-Έκτακτη πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης συγκαλεί ο πρόεδρος του σώματος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, το Σάββατο  26 Οκτωβρίου, στις 12.30, στο δημαρχιακό μέγαρο (οδός Βασ. Γεωργίου Α’, 1, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, 1ος όροφος).
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής της Τιμητικής Διακρίσεως του Χρυσού Μεταλλίου της πόλης Θεσσαλονίκης στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και ανακήρυξή ως επιτίμου δημότη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο:

  1. Ναι δυστυχως υπερβαλουμε εκει που δεν πρεπει, τι φοβουντε; τοσο λιγη ειναι η πιστη τους ή θελουν να σωσουν το πετσι τους; και απο τι; και ποιον;κατα τ, αλλα ο απλος Λαος απλα...να εχει πιστη και να υπομενει, ε ρε, δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εγκρατεις, εδω τα καταργη ο Παπας και γινετε ποιο απλος, ενω ο κ. Βαρθολομαιος πολυ ορθοδοξος...τι φοβαστε βρε; αρα κατι κακο κανετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή