4.10.13

Πόσο λίγοι είναι τελικά…



Την αμηχανία του γύρω από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τη Χρυσή Αυγή επιβεβαίωσε και χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκου Βούτση γνωστοποίησε ότι θα καταψηφίσει τη φωτογραφική για τη Χρυσή Αυγή τροπολογία για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα των οποίων βουλευτές ή μέλη κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις.



Κι ενώ ακόμα και η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι έχει ζητήσει πρώτη τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε όλα τα κόμματα, ο κ. Βούτσης είπε χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί κάθετα με την τροπολογία που έχει καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών.


Φανερώνοντας όχι μόνο την αμηχανία αλλά και κατά πολλούς τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μελλοντικά η συγκεκριμένη τροπολογία μπορεί να στραφεί και κατά της Κουμουνδούρου, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα ψήφιζε μόνο μια διάταξη που θα αναφερόταν ξεκάθαρα στη Χρυσή Αυγή και στα συγκεκριμένα αδικήματα.
«Θέλουμε μια ad hoc ρύθμιση που θα μιλάει ξεκάθαρα για τη Χρυσή Αυγή και τους βουλευτές της. Διαφωνούμε με αυτή τη γενική διατύπωση της τροπολογίας, η οποία στο μέλλον μπορεί να δημιουργήσει νομικό προηγούμενο και να στραφεί και κατά άλλων κομμάτων» είπε ξεκάθαρα ο κ. Βούτσης. 
Η τροπολογία φαίνεται ότι θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, αφού η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης αποφάσισε να καλέσει τότε τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να την ενημερώσει. 
Εξελίξεις ωστόσο υπήρξαν χθες και στο θέμα της αναστολής αποζημίωσης και προνομίων σε προσωρινά κρατούμενους βουλευτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες επεσήμαναν ότι δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις προτού η Δικαιοσύνη ολοκληρώσει τη δική της διαδικασία, με αποτέλεσμα το θέμα να παραπεμφθεί για την επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων.
Και σε αυτό το θέμα, ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν ενστάσεις, με τα κόμματα να συμφωνούν προς το παρόν μόνο για περικοπή «προνομίων», όπως αυτοκίνητα, επικοινωνιακές και ταχυδρομικές ατέλειες, συνεργάτες κ.λπ.
Σε δήλωσή του, μάλιστα, ο Βασίλης Καπερνάρος των ΑΝ.ΕΛ. υποστήριξε ότι «οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν το τεκμήριο της αθωότητας και προτού τελεσιδικήσει η υπόθεση, δεν γίνεται να λαμβάνονται τέτοια μέτρα εναντίον τους».

Γιώργος Λυκουρέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου