22.10.13

Καληνύχτα μας…



Τρείς διαφορετικές «εμπειρίες» μου σήμερα, μου ανακάτεψαν το στομάχι, και ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό το οποίο πίστευα από τότε που ήμουν πολύ πιο μικρός και πολύ πιο αθώος.
Ότι δηλαδή, ετούτη εδώ η χώρα δεν έχει σωτήρια…



Ότι και να λέμε, ότι και να κάνουμε, όσο και να προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη, το παιχνίδι είναι χαμένο προ πολλού.
Η τράπουλα της Ελλάδας είναι σημαδεμένη.
Η βλακεία και (δευτερευόντως) η διαφθορά έχουν διαποτίσει το μεδούλι μας, και έχουν καταγραφεί στο DNA της φυλής….


Και δεν αναφέρομαι τόσο στα διάφορα καρακατσουλιά, και στους δήθεν διασκεδαστές σελέμπριτι που διαμορφώνουν συνειδήσεις μέσα από τηλεοπτικά πάνελ και εκπομπές, ούτε για καλλιτέχνες της πίστας, που όντας αγράμματοι, εν τούτοις λατρεύονται ως θεοί, και διατυπώνουν ακόμη και πολιτικές προτάσεις, με τα μοσχάρια από κάτω να χειροκροτάνε ζαλισμένα!
Αναφέρομαι και σε εγνωσμένης αξίας και  εμπειρίας δημοσιογράφους, με υψηλή δημοφιλία, που όμως στάζουν συνειδητά χολή, και δηλητηριάζουν τον μέσο πολίτη, με τις σαχλαμάρες που εκτοξεύουν, μεταμφιέζοντας τες ως «αναλύσεις», ή ως αλήθειες.
Και όλοι εμείς τα μοσχάρια που λέγαμε, τις καταπίνουμε αμάσητες.
Όπως για παράδειγμα σήμερα το πρωί, όταν πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο στη δουλειά μου έβαλα πάλι να ακούσω Τράγκα, για να γελάσει λίγο το χειλάκι μου.
Και τον άκουσα όχι μόνο να ωρύεται εναντίον της δωσίλογης κυβέρνησης και του Αντωνάκη, όπως κάνει συστηματικά εδώ και κάμποσο καιρό, αλλά να εξυμνεί την Χρυσή Αυγή, σε βαθμό που να αρχίσω να πιστεύω πως είναι πλέον ενεργό στέλεχός  της, με κάρτα μέλους, και ίσως και με τατουάζ την σβάστικά στο μπράτσο του.
Μάλιστα, άρχισε (μέσα στη τρελή χαρά) να διαβάζει τα αποτελέσματα μιας αμφιβόλου εγκυρότητας δημοσκόπηση, βάσει της οποίας η Χρυσή Αυγή θέριεψε, και θα την διαλύσει την Νέα Δημοκρατία σε όλες σχεδόν τις εκλογικές περιφέρειες.
Το δε Πασόκ (μαζί με την ΔΗΜΑΡ) δεν θα μπουν καν στη Βουλή.
Και ήταν τόσο χαρούμενος με όλα αυτά ο Τράγκας, τόσο σίγουρος, που για μια στιγμή άρχισα να τα πιστεύω κι εγώ, και κόντεψε να μου φύγει το τιμόνι απ τα χέρια…
Ένα άλλο περιστατικό συνέβη στην εργασία μου.
Εκεί, είχα την «χαρά» να ακούσω κάτι εξίσου παλαβό με αυτό που είχα ακούσει προ μηνών, από τις ίδιες συναδέλφους, και αφορούσε στο πόσο σέξι είναι ο Μπένυ!!!!
Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας σε κλιμακτήριο…
Σήμερα όμως τι άκουσα;
Ότι καλός ο Αλέξης, αλλά αν ο Σύριζα θέλει όντως να σοβαρευτεί, και να κυβερνήσει με αξιώσεις, θα πρέπει να βάλει στην ηγεσία του την Ζωή Κωνσταντοπούλου!
Ναι, την Ζωζώκα!!!!
Διότι, σύμφωνα πάντα με τις συναδέλφους μου, η συγκεκριμένη πολιτικός είναι άρτια μορφωμένη, πανέξυπνη, ξέρει να μιλάει, και βάζει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του όταν το αποφασίσει….
Βέβαια, ξέχωρα από το ότι οι συναδέλφισσες αυτές προφανώς ζούνε σε διαφορετικό σύμπαν από το δικό μου, αφού ότι και να τις πω, αυτές Τσίπρα θα ψηφίσουν, με έκανε εντύπωση η άγνοιά τους για βασικά ζητήματα της περίπτωσης Κωνσταντοπούλου, όπως π.χ. ότι μιλάει πολύ, και ότι σαν επαγγελματίας δικηγόρος σώζει βιαστές γυναικών, με διάφορα τερτίπια, αναβάλλοντας τεχνηέντως τις δίκες,  κλπ.
Και όχι μόνο το αγνοούσαν, βγάζοντάς με ψεύτη, αλλά για αυτές, κάτι τέτοιο αν ισχύει, απλά αποδεικνύει την καπατσοσύνη της Ζωζώκας, και μπράβο της!!!!
Και είναι και γυναίκες, που στη περίπτωση του βιασμού, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο κάθετες απ ότι εγώ.
Και τέλος, ήρθε ένα ακόμη περιστατικό, για να με αποτελειώσει, αυτή τη φορά στη διαδρομή από την δουλειά στο σπίτι.
Όπου άκουγα (νομίζω) την ελληνοφρένεια, στην οποία βγήκε ζωντανά μια συμπατριώτισσά μας για να καταγγείλει κι αυτή την ανάλγητη χουντική κυβέρνηση του Σαμαρά, που μας πίνει το αίμα.
Λέγοντας πως δεν μασάει, και ας έρθουν οι συνεργάτες των ναζί που μας κυβερνάνε να της αφαιρέσουν από τον τραπεζικό λογαριασμό κάτι «ψιλά» που χρωστάει στο δημόσιο, και θα τους δείξει αυτή, αναφέροντας ότι δεν πληρώνει εδώ και καιρό ούτε χαράτσια, ούτε τέλη, ούτε φόρους, διότι είναι γνήσια Ελληνίδα, και «θέλει να ζει ελεύθερη»!!!!!
Και όπως είπε, το όποιο χρέος της έχει βεβαιωθεί από την εφορία, αυτή δεν το αναγνωρίζει ως τέτοιο, διότι «το μόνο χρέος του Έλληνα πολίτη είναι η ανυπακοή στην χουντική κυβέρνηση»!!!!!
Έτσι ακριβώς.
Και εκεί τελείωσα…
Και κατέληξα οριστικά στο ότι δεν σωζόμαστε με τίποτα.
Εκτός και αν όντως εγώ δεν το έχω καταλάβει καλά το πράγμα, και πράγματι ο Αλέξης, ευθύς μόλις αναλάβει, θα καταργήσει (εκτός από το μνημόνιο) και κάθε είδους φόρο.
Καληνύχτα μας…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου