31.10.13

Ο Απόστολος της κάθαρσης!



«Τιμάει τα παντελόνια που φοράει. Όχι σαν τις υπόλοιπες αδελφές που μας κυβερνάνε», «Αυτός έχει α@@@@δια, οι άλλοι τι έχουνε;»
Δύο από τα πιο ήπια σχόλια των διαχρονικά αγανακτισμένων που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο κάτω από το ρεπορτάζ της παρέλασης στη Στυλίδα, το βασίλειο του δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου.



Ο πρώην ηθοποιός έστησε μια παράσταση με πρωταγωνιστές και κομπάρσους, κατέβασε με το έτσι θέλω από την εξέδρα τους πολιτικούς της περιοχής και ανέβασε στη θέση τους παλαιούς πολεμιστές.



Συμβολική κίνηση που «καθαιρεί» εκπρόσωπους του πολιτικού προσωπικού και τιμά μόνο την πολεμική αρετή των Ελλήνων.
Αξίζει, προφανώς, κάθε τιμή και με κάθε ευκαιρία για τους παλαιούς πολεμιστές, αλλά ο χυδαίος λαϊκισμός του Γκλέτσου κατάφερε να τους αντιπαραθέσει με αυτούς -καλούς, κακούς αδιάφορο- που εξέλεξαν οι πολίτες, κάνοντας πράξη τη συνταγματική λαϊκή κυριαρχία.
Τον δημοκρατικό κανόνα δηλαδή που έδωσε και στον ίδιο το δημαρχιακό αξίωμα.
Με μια φανφαρόνικη κίνηση κατέβηκε και ο ίδιος από την εξέδρα, αλλά μη μας διαφεύγει ότι αυτός δεν είναι σαν τους άλλους.
Είναι ένας έντιμος, μορφωμένος και ικανός αξιωματούχος, ένας μαχητικός αιρετός που φοράει παντελόνια, όχι σαν τους άλλους, τους βρώμικους, τους αστοιχείωτους, τους ξενέρωτους, που ρουφάνε το αίμα του λαού και φοράνε κολάν.
Είμαι βέβαιος ότι οι φασίστες της ΧΑ που βρίσκονταν εκεί πρέπει να τον ανακήρυξαν ευεργέτη τους αφού δεν ήταν μόνον αυτοί αποσυνάγωγοι όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Μια πολύ μικρή περιήγηση στο παρελθόν του Γκλέτσου δείχνει πως είναι απόλυτα συμβατό με την τελευταία του θεατρινίστικη, ελληναράδικη στάση.
Ως βαρβάτος Έλλην: « Αυτές με τις οποίες είχα δεσμό δεν ξεπερνάνε τη μια ντουζίνα. Οι άλλες μόνο σε νταλίκα χωράνε.».
Ως αγανακτισμένος «δεν πληρώνω» όταν είχε ξηλώσει τις μπάρες στα διόδια της Πελασγίας, με μεγίστη ταπεινότητα: «Μετά τις Θερμοπύλες ακολούθησε ο Αθανάσιος Διάκος. Μπορεί να είμαστε τυχεροί να μας έχει διαλέξει ο Θεός να τριτώσει εδώ πέρα.».
Ως ανελέητος τιμωρός πρότεινε να συσταθεί πολιτοφυλακή για να κυνηγάει όσους νομίζει κακούς. (Μην πάει το μυαλό κανενός σε τάγματα εφόδου.) 



Ως λαϊκός αγωνιστής: «Να μπλοκάρουμε την Εθνική οδό», «Να κηρυχθεί πανελλήνια απόλυτη», έτσι την είπε, «απεργία», «Να αντισταθούμε γιατί θα μας τελειώσουν ως Έλληνες, θα μας κάνουν τουρκογειτονιά».
Το δείγμα συμπεριφορών και αντιλήψεων ορίζει ασφαλώς την πολιτική, την κοινωνική και την πολιτιστική ταυτότητα του τέως σταρ της σόου μπιζ.
Τον είχε περιγράψει με μια φράση το Βήμα: «Ο καλύτερος ρόλος της ζωής του ήταν να υποδύεται τον μονίμως εκτός εαυτού εαυτό του».
Περπατάει και τρίζει το χώμα. Τα
ο ζωνάρι ψευτόμαγκα λυμένο για καυγά με όποιον διαφωνεί.
Ένα αρσενικό παγώνι φουσκωμένο που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και οι γυναίκες που γοήτευσε πρόβατα σε νταλίκα.
Αυτός που σιχαίνεται τους πολιτικούς.
Θα μου πεις: γιατί ασχολείσαι με τον Γκλέτσο;
Θα σου πω: δεν ασχολούμαι με αυτόν, αλλά με ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Κώστας Ρεσβάνης

2 σχόλια:

  1. -...κακογραμμένο κείμενο με το γνωστό στυλάκι "τώρα, θα κάτσω μπροστά από το πισί μου, το ΚΥΚΛΩΠΕΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ "ΕΓΩ" ΜΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΟΛΩΝ και θα ΞΕΣΧΙΣΩ μία μούρη..." ΄ πέρα από το αν εργάστηκε σε σήριαλ (στο κάτω-κάτω της γραφής επαγγελματίας ερμηνευτής ρόλων είναι ο άνθρωπος, τί θα έπρεπε να κάνει;), ο άνθρωπος αυτός έχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ που σημαίνει πως ψηφίστηκε από αρκετούς έως και πολλούς ανθρώπους για να καλυτερέψει, όσο μπορεί, τις ζωές τους, και προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται πως τα πηγαίνει αρκετά καλά...
    Ο υπογραφόμενος: Χρήστος (ένα παιδί βολιώτικο που ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να πηγαίνει κόντρα στην κλασική ψυχική στάση του ελλαδίτη που τον ΚΑΚΟ τον λόγο τον έχει πρώτον στο στόμα του και ΨΥΧΟΤΣΙΓΓΟΥΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΔΥΣΚΟΛΟΤΑΤΑ λέει τον λόγο τον καλό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή