31.10.13

Όταν χτυπάει η άνοια…



Γεννημένος το 1938, συμπλήρωσε στις 17 Αυγούστου το 73 έτος του.
Για τους λάτρεις δε των ζωδίων, ο ίδιος ανήκει στον αστερισμό του Λέοντα.
Τι σημαίνει αυτό; Ας διαβάσουμε τι λένε οι «έγκυροι» αστρολόγοι:



«Ο Λέων αγαπάει οτιδήποτε νέο και παράξενο, μισεί κάθε τι βαρετό, απεχθάνεται τη ρουτίνα, αλλά αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, απλά θα δημιουργήσει το δικό του …σενάριο για να ανταπεξέλθει. Αυτό τον κάνει επιρρεπή στο να δημιουργεί καταστάσεις από το πουθενά».



Είτε αστρολογικό, είτε βιολογικό λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του καπρίτσιο λοιπόν, το βέβαιο είναι πως ο εισηγητής του «μαζί τα φάγαμε» για μια ακόμη φορά κάνει την πλάκα του.
Συνταξιούχος γαρ, θεωρεί πως επειδή του δίδεται απλόχερα δημόσιο βήμα μπορεί να βάζει φωτιές, να κάνει αστεία, ακόμα καλά – καλά και να στήνει φάρσες.
Καλά τα καλαμπούρια, όμως σε μια ταλαιπωρημένη από την κρίση χώρα, το να προσφέρεις σε ένα τρίτο Κράτος την ευκαιρία να αντεπιτεθεί όταν μάλιστα παγκοσμίως βρίσκεται σε θέση άμυνας, το να καταγγέλλεις επί την ουσία την ίδια σου την πατρίδα και τις μυστικές της υπηρεσίες για παρακολουθήσεις, δεν πρέπει να θεωρείται και ως κίνηση υψηλής ευφυίας ή πατριωτισμού.
Γιατί τί άλλο μπορεί να είναι αυτό που ο πρώην υπουργός ξεστόμισε, παρά μια καραμπινάτη εθνική μειοδοσία;
Κι αν οι Αρχές έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς πως η Χρυσή Αυγή με τις τακτικές μίσους της αποσταθεροποιεί τη χώρα και το Πολίτευμα, ο κ. Πάγκαλος τί διαφορετικό άραγε κάνει με τέτοιες εμπρηστικές δηλώσεις;
Εκτός βέβαια κι αν ο τέως υπουργός Εξωτερικών και εισηγητής του επίσης περίφημου «η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με μυαλό μικρού παιδιού», δεν κάνει απλά την πλάκα του ούτε πάσχει από άνοια.
Εκτός κι αν ο κ. Πάγκαλος προσέφερε εν γνώσει του μια έξοχη υπηρεσία «απόδρασης» των ΗΠΑ από τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει.
Είναι το περίφημο «positioning» η τοποθέτηση δηλαδή ενός προσώπου δίπλα σε έναν μηχανισμό.
Αν ο τέως ΥΠΕΞ λοιπόν προέβη σε μια τέτοια κίνηση δίχως στρατηγική και δίχως συνεννόηση με την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, παρέχει κακές υπηρεσίες στη χώρα του.
Ή- για την ακρίβεια-  φέρνει την Ελλάδα σε πολύ δύσκολη θέση την στιγμή που μια κρίσιμη μάχη σε Ευρώπη και ΗΠΑ μαίνεται.
Αν αυτό λοιπόν δεν λέγεται μειοδοσία τότε τι λέγεται;
Όμως είπαμε: στην Ελλάδα την πληρώνουν μονάχα οι εξωθεσμικοί.
Για τους άλλους πάντα κριτής δεν είναι ο Νόμος αλλά η …ιστορία.

Δημήτρης Μαρκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου