14.10.13

Περί Στουρνάρα…



Ο Στουρνάρας είναι αυτός που είναι.
Ένας τεχνοκράτης οικονομολόγος, ο οποίος εκλήθη από τον πρωθυπουργό (ως εναλλακτική επιλογή) προκειμένου να βάλει πλάτη και να βοηθήσει τη χώρα να βγει από το βαθύ πηγάδι στο οποίο βρίσκονταν.



Πολλοί μπορεί να συμφωνούν με τις οικονομικές και πολιτικές του επιλογές, και άλλοι πάλι, πολλοί περισσότεροι, να διαφωνούν.
Το ζήτημα όμως είναι πως ο συγκεκριμένος υπουργός έχει τη ευθύνη του πιο δύσκολου ίσως υπουργείου, στο οποίο και ο Ιησούς ο ίδιος να ήταν υπεύθυνος… θα τα άκουγε, και κάνει αυτά που θεωρεί πως πρέπει να γίνουν, χωρίς να δεσμεύεται από «πολιτικάντικες» νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Και κατά τη γνώμη μου το κάνει αρκετά καλά.
Διότι είδαμε και τους φίλους του λαού επαγγελματίες πολιτικούς, που μας έφεραν.


Προσωπικά, τον έχω γνωρίσει μια δυο φορές, και ομολογώ ότι τον συμπάθησα ιδιαιτέρως ως άτομο.
Δεν είναι ούτε ψεύτικος, όπως πολλοί πολιτικοί, ούτε κορδωμένος, και ούτε έχει τουπέ και υφάκι.
Και εγώ αυτά τα στοιχεία τα εκτιμώ, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα εκτιμά και ο Σαμαράς, με τον οποίο σίγουρα ο Στουρνάρας έχει καλή ανθρώπινη χημεία, αφού κατά βάση ούτε ο πρωθυπουργός είναι «πολιτικάντης», και σίγουρα δεν είναι κανένας κορδωμένος…
Άρα οι δυο τους τα βρίσκουν, και δεν πα να λένε οι εχθροί τους…
Με αφορμή λοιπόν τον γενικευμένο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον του Στουρνάρα, αλίευσα ένα σχόλιο από αναγνώστη του Antinews, το οποίο μου άρεσε, και το οποίο παραθέτω αυτούσιο:

....Ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτικών μας είναι απλά ψώνια.
Ο πολιτικός ψώνιο είναι ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου που όλοι ξέρουμε. Είχαμε τέτοιους συμμαθητές στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, ξέρουμε τέτοιους στην γειτονιά μας, στον δήμο μας.
Είναι άνθρωποι με το ψώνιο της ενασχόλησης με τα κοινά, το βάρεμα της χειραψίας με αγνώστους, κυκλοφορούν στην πιο πολυσύχναστη πλατεία να τους βλέπουν όλοι, πάνε στην εκκλησία και ας μην πιστεύουν για να χαιρετίσουν τους γέροντες, στήνονται το πρωί μπροστά από την τράπεζα όταν πηγαίνουν οι συνταξιούχοι να πάρουν την σύνταξη για χαιρετούρες.
«Επαφή με τον κόσμο» το λένε νομίζω και χαίρονται για αυτό, περηφανεύονται, λένε: «εγώ έχω επαφή με τον κόσμο».
Νομίζω όλοι καταλάβατε ποιον τύπο ανθρώπου εννοώ.
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, βαθιά άρρωστοι από τον ιό της δημοφιλίας, ασχολούνται με την πολιτική αποκλειστικά και μόνο για να είναι δημοφιλείς και είναι απόλυτος ανίκανοι για επώδυνες αποφάσεις.
Όταν τα πράγματα σκούρυναν σε αυτή την χώρα, πολλά ψώνια την κοπάνησαν από τα δυο κόμματα που κλήθηκαν να λάβουν δυσάρεστες αποφάσεις.
Τα αριστερά ψώνια (το αριστερό ψώνιο είναι σαν το δεξιό μόνο που έχει και μια ψευδαίσθηση επιπλέον, ότι και καλά θα σώσει τον κόσμο ολάκερο από τους κακούς καπιταλιστές) πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα δεξιά στους Ασυνάρτητους Έλληνες.
Έλα όμως που δεν την κοπάνησαν όλα τα ψώνια!
Μερικά φοβούμενα την έξοδο από το μαντρί έμειναν, λουφαγμένα σε μια γωνιά για να μην συνδεθεί το ονοματάκι τους με δυσάρεστα πράγματα, αλλά έμειναν.
Που και που πετούσαν και μια δήλωση επικριτική για την κυβέρνηση που έπαιρνε αντιλαϊκά μέτρα (σώζανε τις πολυαγαπημένες τους χειραψίες στον δρόμο με αγνώστους έτσι) και μετά ξανάμπαιναν στο καβούκι τους.
Αυτό μέχρι να μυριστούν πλεόνασμα, με το που το μυρίστηκαν άρχισαν να νιώθουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης πάλι.
Θα μπορέσουν πάλι να “εξυπηρετούν κόσμο”, να τους λες το πρόβλημα σου και να σου απαντούν “ναι , περάστε από το γραφείο μου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”, να τους χαιρετούν ευγνώμονες γέροντες που τους βόλεψαν το εγγόνι, να εξαγγέλλουν ελαφρύνσεις ξανά!
Ένιωσαν ότι ο κόσμος τους δεν χάθηκε για πάντα!
Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως, ποιο; Ο Στουρνάρας.
Ένας υπουργός που δεν είναι πολιτικός, και που θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά, έχει δε και την στήριξη του πρωθυπουργού να μην κάνει πίσω.
Όσο τον βλέπουν να στέκεται ανάμεσα σε αυτούς και την γη της επαγγελίας τους, τόσο θα λύσανε και θα του επιτίθενται, θα τον αμφισβητούν και θα τον κατηγορούν για έλλειψη “πολιτικού αισθητηρίου”.
Σε απλά Ελληνικά η κατηγορία αυτή μεταφράζεται σε: “δεν είναι ψώνιο”.....

Valter
Για την αντιγραφή: Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου