27.10.13

Μερακλήδες της μπύρας…



Όσοι έχουν ζήσει σε χώρες του Βορρά, και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά πως για τους κατοίκους τους, η μπύρα είναι θεοποιημένη.
Δώσε στον μέσο Γερμανό, Άγγλο, Αμερικάνο, Καναδό, κ.ο.κ. μια μπύρα, και θα σε ευγνωμονεί.
Δώσε ένα six pack σε μια Καναδέζα, και θα σε ερωτευτεί (τσεκαρισμένο).




Σε μια βραδιά έξω, ένας Βόρειος είναι ικανός να πιεί μέχρι και 20-30 μπύρες, και δεν υπερβάλλω.
Η μπύρα λατρεύεται.
Έτσι απλά.



Υπάρχουν όμως ακόμη πιο ακραίες περιπτώσεις.
Όπως αυτή του φανατικού της μπύρας Walter Serpit στη πόλη  Columbus της Georgia των ΗΠΑ, που ενώ το σπίτι του καιγόταν, αυτός έτρεξε μέσα για να …. σώσει τις μπύρες του!
«Μόλις κατάλαβα την φωτιά, είπα στην οικογένειά μου να βγει έξω, και εγώ επειδή είμαι αλκοολικός ξαναμπήκα για να γλιτώσω τις μπύρες μου… τότε έκλεισε η πόρτα πίσω μου, και παραλίγο να καώ ζωντανός», λέει.
Να σημειωθεί πως ο εν λόγω μερακλής της μπύρας, χρησιμοποιεί μπαστούνι για να περπατήσει, ενώ όντως κατάφερε να διασώσει μερικά κουτιά από την πολύτιμη μπύρα του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.
Τώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης του βρίσκεται σε δίλημμα: Να τον βραβεύσει για τον ηρωισμό του, ή να τον παραπέμψει για ψυχιατρικές εξετάσεις;
Πάντως, μιας και μιλάμε για μπύρες, και για την λατρεία των Βόρειων για αυτές, αξίζει να αναφέρουμε και μια νέα συγκλονιστική είδηση που κάνει πάταγο στους λάτρεις του ποτού αυτού.
Ξεχάστε λοιπόν τις πολλές μπύρες κάθε βράδυ, αφού τώρα υπάρχει μια συγκεκριμένη μάρκα, που από μόνη της (ένα μόνο μπουκάλι) θα σας στείλει στον αγύριστο…
Μια σκοτσέζικη ζυθοποιία κατάφερε να βγάλει στην αγορά μια νέα μπύρα, την οποία χαρακτηρίζει ως την πιο δυνατή του κόσμου.
Και με περιεχόμενο αλκοόλ 67.5% ανά φιάλη, μάλλον έχουν δίκιο.
Να σημειώσουμε πως η μέση βότκα, ή το μέσο ουίσκι έχουν ποσοστά αλκοόλ (ABV) γύρω στο 40%, οπότε εύκολα καταλαβαίνουμε την ισχύ της νέας αυτής μπύρας.
Η ζυθοποιία Brewmeister Brewery χρειάστηκε πάνω από εννιά μήνες για να εξελίξει την  μπύρα της, την οποία ονόμασε Snake Venom, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει μια ανάλογη προσπάθεια του παρελθόντος με την μπύρα Armageddon, που είχε ποσοστό οινοπνεύματος μόλις … 65%.
Πάντως, παρά την χαρά όλων όσων περιμένουν πως και πως την νέα αυτή μπύρα στα ράφια των σουπερμάρκετ, υπάρχει και μια αρνητική παράμετρος: Η κάθε φιάλη (275 ml) θα κοστίζει γύρω στα $80 λιανική!
Cheers ρε σεις….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου