3.10.13

Ο μύθος της Χρυσής Αυγής κατέρρευσε.



Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν χθες οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής για το γεγονός ότι μέχρι τότε τρεις βουλευτές τους αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δίκη τους με περιοριστικούς όρους και κλείστηκε στην φυλακή μόνο ένας (αν αυτός είναι λόγος πανηγυρισμού).




Όπως βιάστηκαν να …γκρινιάξουν οι μόνιμοι επικριτές της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης που όλα στραβά τα έβλεπαν , από το εισαγγελικό πόρισμα μέχρι την μεθόδευση της διαδικασίας.



Αν φρόντιζαν να ερμηνεύσουν τον έκδηλο εκνευρισμό του Κασιδιάρη και των άλλων δύο έξω από τα δικαστήρια, όπως και την προφανή αυτοσυγκράτηση της Χρυσής Αυγής δεν θα διαψεύδονταν πανηγυρικά και θα υποψιαζόντουσαν, όπως όσοι ξενύχτησαν για την είδηση, ότι η υπόθεση δεν έληξε άδοξα και ότι μπορεί να πάρει νέα τροπή μετά την απολογία Μιχαλολιάκου.
Όπως και έγινε τελικά.
Η προφυλάκιση τα ξημερώματα του αρχηγού των νεοναζιστών δίνει νέα και δραματική τροπή στην υπόθεση και οδηγεί σε μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.
Σε όσους πανηγύριζαν χθες για την “απελευθέρωση” του Κασιδιάρη και των άλλων συνιστούμε να είναι πιο συγκρατημένοι στο μέλλον και να επιστρατεύσουν συχνότερα την λογική τους. 
Επειδή  είναι η ίδια δικαιοσύνη που κατ’ αυτούς τους ίδιους ήταν άδικη και κατευθυνόμενη όταν διέταζε την σύλληψη των βουλευτών και μελών της ΧΑ, ενώ χθες ήταν αδέκαστη και ανεξάρτητη επειδή διέταξε την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών.
Η δικαιοσύνη όμως δεν (θα πρέπει να) είναι «έτσι» ή «αλλιώς» ανάλογα με τα γούστα μας,  ούτε και (θα πρέπει) να προσφέρεται ή να ενεργεί αλά καρτ.
Επί μήνες η Χρυσή Αυγή κυριαρχούσε στο άτυπο «αντιμνημονιακό μέτωπο» ενδεδυμένη την λεοντή του «αντισυστημικού» και «φιλολαϊκού» κόμματος .
Έφτασαν ένα τραγικό γεγονός (η δολοφονία του Π. Φύσσα) και λίγες μόνο ημέρες συστηματικής δουλειάς του κράτους (κυβέρνηση, αστυνομία, δικαιοσύνη) για να αποδειχθεί η πραγματική φύση της και να αρχίσει να καταρρέει οι μύθος της.
Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία του λαού να μην κατάλαβε ακόμα την πλήρη αλήθεια, όμως από την μέχρι τώρα διαδικασία αρχίζει τουλάχιστον και αντιλαμβάνεται πολλά για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα των μεγαλοστελεχών της ΧΑ. Μεταξύ άλλων:
- Αποκαλύφτηκε πως η ΧΑ δεν είναι στην ουσία παρά μια «οικογενειακή» επιχείρηση του Μιχαλολιάκου. Πατήρ, μήτηρ, ακόμη κι ο Αρτέμης(!!!) βουλευτές.  Και στην δύσκολη ώρα, η Ουρανία Μιχαλολιάκου, η θυγατέρα, έτοιμη να διαδεχθεί τον υπόδικο πατέρα στην αρχηγία.
- Στις ημέρες που πέρασαν από την δολοφονία του Φύσσα αποδείχθηκε ότι οι “γενναίοι” της Χρυσής Αυγής δεν είναι παρά θρασύδειλα ανθρωπάκια που μόνο όλοι μαζί μπορούν να κάνουν κάτι, σαν την αγέλη.  Με το που πιάστηκε ο αρχηγός της οργάνωσης λουφάξανε στην τρύπα τους.
- Οι διάλογοι που έπιασε ο κοριός της ΕΥΠ αποκαλύπτουν την δράση μιας οργάνωσης, όχι για να…σώσουν την πατρίδα αλλά την… πάρτη τους. Το παίζουν ρατσιστές οι Χρυσαυγίτες αλλά μάλλον με… πολυεθνική συμμορία μοιάζουν. Η σύζυγος του Γιάννη Λαγού είναι αλβανικής καταγωγής και ήταν από τις υπεύθυνες καθοδήγησης των χρυσαυγιτισσών. Ένας Αλβανός αγνώστων στοιχείων ήταν ο υπεύθυνος για τη στρατολόγηση νέων παιδιών.
- Το ακαταδίωκτο της ΧΑ εξασφαλιζόταν και από τις στενές σχέσεις που διατηρούσαν με επίορκους αστυνομικούς, όπως αποδεικνύουν οι εκκαθαρίσεις   που άρχισαν στην ΕΛΑΣ.
- Οι Χρυσαυγίτες είχαν στενές σχέσεις με Πακιστανούς μικροπωλητές που συνεργάζονταν και πουλούσαν την πραμάτεια τους στις λαϊκές με τους «μπράβους» να τους προστατεύουν και να τους παίρνουν έως και το 90% του εισοδήματος. Όσοι δεν έμπαιναν στο κόλπο χαρακτηρίζονταν… λαθρομετανάστες και έπεφτε ξύλο.




- Οι διάλογοι αποκαλύπτουν επίσης αμόρφωτους ανθρώπους, της χειρότερης υποστάθμης, “λούμπεν” στην κυριολεξία.
Κατά τα άλλα, ο Αντώνης Σαμαράς  έγραψε ιστορία και έκανε κάτι που δύσκολα βρίσκει κανείς αντίστοιχό του στην νεοελληνική πολιτική ιστορία.
Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι η συνέχεια θα δείξει πως όλα αυτά αποτέλεσαν το πρώτο και αποφασιστικό πλήγμα στο τέρας του ελληνικού νεοναζισμού.
Και ίσως το πιο σημαντικό: Με την κατάρρευση του μύθου  της ΧΑ σπάει και ο τσαμπουκάς των επίδοξων χιτλερίσκων  καθώς πλέον θα νιώθουν πάνω τους το χέρι του νόμου σε όποια παρανομία ή τραμπουκισμό θελήσουν να προβούν.

Βασίλης Ζήσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου