15.10.13

Ήρθε η ώρα του Σαμαρά!



Η ζωή έχει καλά και κακά, ανηφόρες και κατηφόρες, δύσκολες περιόδους και καλύτερες περιόδους.
Όταν, μάλιστα, μιλάμε για την οικονομία μιας χώρας, για το μέλλον των επόμενων γενεών Ελλήνων, τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά.
Σε κρίσιμες στιγμές, όπως αυτή που περνά η χώρα, είναι εξαιρετικά δύσκολες οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.




Και κάτω από το πρίσμα αυτό πρέπει να δούμε από εδώ και στο εξής την υπόθεση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα…




Η Ελλάδα έχει περίπου τρεις μήνες μέχρι τις τελικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, για το πώς θα υπάρξει μια λύση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα.
Όπως είπαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι αποφάσεις θα ληφθούν Δεκέμβριο, το πολύ Ιανουάριο 2014.
Επομένως το παζάρι ξεκινά από σήμερα και θα είναι ιδιαίτερα επώδυνο.
Η στάση των Ευρωπαίων στο Γιούρογκρουπ έδειξε ότι αποφάσισαν να τηρήσουν σκληρή γραμμή προς την Ελλάδα.
Οι Γερμανοί θέλουν μια οικονομική πολιτική…. Ναζιστικής έμπνευσης όπου όλες οι χώρες της ΕΕ θα βρίσκονται στο άρμα του Βερολίνου και θα λένε κι ευχαριστώ.
Επίσης, έδειξαν ότι δεν είναι να τους έχεις ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, ακόμη κι αν τους έχεις ανάγκη.
Ας μην ξεχνάμε ότι στο τελευταίο μνημόνιο υπάρχουν ρήτρες ανάπτυξης, ρήτρες που λένε ότι αν η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, μπει στο δρόμο της ανάπτυξης, κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, τότε θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ελάφρυνση των μέτρων. Αν εξαιρέσει κανείς τις αποκρατικοποιήσεις, όλα τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα έχουν υλοποιηθεί, και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Επίσης, φαίνεται ότι η χώρα μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης από του χρόνου, θα παρουσιάσει έστω και μικρό πλεόνασμα, βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.
Παρ’ όλα αυτά οι δανειστές φαίνεται να αλλάζουν στάση και να επιμένουν σε νέες πιέσεις προς την Ελλάδα, χωρίς να τηρούν αυτά που συμφωνήθηκαν.
Μάλιστα, επικαλούνται γελοίες περιπτώσεις ή καταπιάνονται με θέματα όπως το πετρέλαιο θέρμανσης που είναι μια καραμπινάτη γκάφα τους. Δείχνουν ότι θέλουν να ανοίξουν πόλεμο με όλη την ελληνική κοινωνία.
Μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι απότοκος των δικών τους επιλογών.
Θέλουν να γεμίσουν το ευρωκοινοβούλιο με ακροδεξιούς και την ελληνική βουλή με ακραίους.
Από την άλλη, φαίνεται ότι θέλουν να οδηγήσουν την παρούσα κυβέρνηση σε κατάρρευση.
Είναι θέμα χρόνου αν συνεχίσουν να πιέζουν με τέτοιο τρόπο. Αν έτσι θέλουν τότε πολύ απλά ο κ. Σαμαράς ας τους δώσει τα κλειδιά της χώρας και αυτοί να τα στείλουν συστημένα στον κ. Τσίπρα.
Και τότε θα δουν με ποιους έχουν να κάνουν.
Ας διαπραγματευτούν λοιπόν για τα λεφτά που δάνεισαν στην Ελλάδα, με τους χαζοχαρούμενους της Κουμουνδούρου και τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό.
Αν έβλεπε κανείς τον κ. Τσίπρα στην εκπομπή του ΣΤΑΡ, αν άκουγε τις απαντήσεις του για το τι θα κάνει με το μνημόνιο, που θα βρει τα λεφτά να δώσει αυξήσεις και να επαναπροσλάβει απολυμένους, θα καταλάβαινε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία απλά θα υπογράψει το κηδειόχαρτο της Ελλάδας.
Αυτά έχει μπροστά της η παρούσα κυβέρνηση, μ’ αυτά θα πορευτεί γνωρίζοντας ότι οι δανειστές είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Η στάση τους στο Γιούρογκρουπ, όπου ουσιαστικά είπαν στον Στουρνάρα να μην περιμένει τίποτε και να τα βρει με την τρόικα δείχνει και το πώς θα μας αντιμετωπίσουν από εδώ και στο εξής.
Πλέον η μπάλα δεν είναι στην εξέδρα, βρίσκεται στο τερέν της κυβέρνησης που πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.
Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Από τη μια έχει μια κοινωνία που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης κι από την άλλη την τρόικα που δεν ξέρει τι γίνεται, είναι παντελώς αποτυχημένη.
Είναι ώρα, λοιπόν, των μεγάλων αποφάσεων για την ελληνική κυβέρνηση. Αποφάσεων που θα έχουν μόνο το συμφέρον του ελληνικού λαού να υπηρετήσουν.
Η κυβέρνηση έχει την τελευταία της ευκαιρία να φέρει τα πάντα τούμπα.
Ο Σαμαράς φημίζεται για τις ανατροπές που έχει κάνει.
Ας κάνει ακόμη μία κι ας στείλει στον αγύριστο την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου