1.11.13

Τι θέλει να μας πει ο κύριος Μπουτάρης;




Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι γνωστός για το ιδιόρρυθμο στυλ του, την αντισυμβατική πολιτική του συμπεριφορά, και κυρίως για τις «κοσμοπολίτικες» απόψεις του, που συστηματικά προωθούν την από πάρα πολλές δεκαετίες χαμένη πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης.
Την οποία όπως φαίνεται αναπολεί διακαώς ο κος δήμαρχος.
Και αυτό το τελευταίο δεν θα ήταν παρά μια ακόμη γραφικότητα, αν σε ορισμένα σημεία δεν θίγονταν κάποιες ευαίσθητες εθνικές ισορροπίες.



Ειδικά στην εποχή μας, που πέρα από την μάστιγα της λιτότητας και του μνημονίου, τα εθνικά μας θέματα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, χρειάζονται λεπτούς και προσεκτικούς χειρισμούς.
Κάτι που η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί ιδιαίτερα, αφού αν μη τι άλλο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του Σαμαρά, ή να του προσάψει υποχωρήσεις κλπ σε αυτό το μέτωπο που συνεχίζει να υπάρχει, άσχετα αν οι κυρίαρχες ειδήσεις μονοπωλούνται από τα οικονομικά μας προβλήματα.



Έτσι, μέσα σε αυτό το περιβάλλον, όπου οι σχέσεις μας με τους γείτονες θυμίζουν πολύπλοκη παρτίδα σκάκι, έρχεται ο «διεθνιστής» και λάτρης του Κεμάλ  Μπουτάρης και πετάει μια ρουκέτα εδάφους- αέρος, και όποιον πάρουν τα σκάγια.
Όπως λοιπόν καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, η κυβέρνηση διά μέσου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, «βάζει φρένο» στη δυναμική αύξηση του ρεύματος Τούρκων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη με βάση την υπάρχουσα διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας που θέτει περιορισμούς στον αριθμό των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών».
Και αυτό διότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απάντησε αρνητικά στο αίτημα των Τουρκικών Αερογραμμών για δρομολόγηση και δεύτερης καθημερινής πτήσης στη γραμμή Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη, που θα διπλασίαζε (από 7 σε 14) τις εβδομαδιαίες συνδέσεις μεταξύ των δύο πόλεων.
Αυτό όμως που αγνοεί ή παρακάμπτει τεχνηέντως ο δήμαρχος είναι πως βάσει αυτών των διακρατικών συμφωνιών, η τουρκική πολιτική αεροπορία θα έπρεπε να δώσει κι αυτή δρομολόγια σε ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, αντιστοίχου αριθμού με αυτά που δίνει στις τουρκικές η δική μας ΥΠΑ.
Κάτι που δεν το κάνει όμως, και μάλιστα τα λίγα δρομολόγια που δίνει είναι σε εντελώς ακατάλληλες μεταμεσονύκτιες ώρες, με αποτέλεσμα να είναι δώρον άδωρον π.χ. για την Aegean Airlines, που ενδιαφέρεται να πυκνώσει την αεροπορική σύνδεση της χώρας μας με την Τουρκία.
Με λίγα λόγια, οι Τούρκοι, που τελευταία λόγω της ραγδαίας τους οικονομικής ανάπτυξης την έχουν δει «σουλτάνοι», μας το παίζουν μάγκες.
Οι απαιτήσεις τους είναι πολλές και παράλογες, και σε γενικές γραμμές, σε επίπεδο αεροπορικών σχέσεων, συνδέσεων, κλπ τηρούν μια αυτοκρατορική στάση, θεωρώντας μας υπήκοους υποτελείς του Σουλτάνου.
Η τακτική τους είναι του στυλ: «Πόσο κάνετε να σας αγοράσουμε; Και μη λέτε πολλά πολλά γιατί είσαστε μπατίρηδες».
Στο δε αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, φέρονται προ πολλού ως άτυποι αφέντες.
Και σε αυτήν ακριβώς την συμπλεγματική τουρκική στάση, έρχεται η κυβέρνηση Σαμαρά και βάζει φρένο, και καλά κάνει, διότι μπορεί να είμαστε ζήτουλες, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους.
Και εδώ είναι που έρχεται ο «οθωμανόπληκτος» Μπουτάρης, που προφανώς αναπολεί καταστάσεις πριν από το 1912, και κατηγορεί την κυβέρνηση πως φρενάρει τον τουρισμό και την ανάπτυξη της συμπρωτεύουσας!
Λες και εξαρτόμαστε από μερικές εκατοντάδες  νεόπλουτους Τούρκους τουρίστες, για να επιβιώσουμε.
Λες και στον βωμό μιας μικρής τουριστικής αύξησης, θα πρέπει να ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα, στις σχέσεις μας με την Τουρκία.
Και που τα λέει αυτά; Στη Θεσσαλονίκη…
Και μέσα στο παραλήρημά του, πετάει και μια πραγματική κοτσάνα που χρήζει ειδικής ανάλυσης, λέγοντας πως η απόφαση της (κρατικής) ΥΠΑ «στερεί τη Θεσσαλονίκη από τη φυσική δεξαμενή επισκεπτών της αλλά και από έσοδα εκατομμυρίων σε μια κρίσιμη για τη χώρα εποχή».
Αν δεν το καταλάβατε, κατά τον κο Μπουτάρη, η φυσική δεξαμενή των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης είναι η Τουρκία!!!!
Οι πολίτες της οποίας άρχισαν να μας επισκέπτονται συστηματικά μόλις τα 2-3 τελευταία χρόνια.
Που ήταν πιο πριν;
Και εν πάση περιπτώσει, δεν έχει ακούσει ο δήμαρχος για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσων, Ουκρανών, Τσέχων, και άλλων ανατολικοευρωπαίων που εδώ και 10-15 χρόνια έρχονται μαζικά στη Βόρεια Ελλάδα, και συντηρούν ουσιαστικά τον τουρισμό της;
Οι Τούρκοι είναι η «φυσική μας δεξαμενή επισκεπτών»;
Τέλος, «η διοίκηση του δήμου προαναγγέλλει πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς του τουρισμού της πόλης, για την ανατροπή των συγκεκριμένων εξελίξεων…».
Μάλιστα… προβλέπω δηλαδή τίποτα εκδηλώσεις στυλ γκει παρέιντ, με διάφορους μερακλήδες τουρκολάγνους ντυμένους Οθωμανούς, και άλλους πιο ταλαίπωρους ντυμένους γιουσουφάκια, προκειμένου να καταπολεμηθεί η αντιτουριστική τακτική της κυβέρνησης, που μάλλον θέλει να πνίξει τον τουρισμό μας, στα πλαίσια της μνημονιακής της προδοτικής πολιτικής ….
Ταρατατζούμ και γιασασίν!!!!!
Κατά τα άλλα οι ψεκασμοί μας φταίνε.
Καλά θα κάνει η διοίκηση του δήμου της Θεσσαλονίκης να συνέλθει, και να σταθεί αρωγός στην ξεκάθαρη εθνική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά, και να πάψει να την σαμποτάρει, είτε για μερικές χάνδρες και καθρεφτάκια που μας προσφέρουν οι γείτονες Αγάδες, είτε για κάποιους άλλους πιο υπόγειους και κρυφούς λόγους, που προσωπικά απεύχομαι ότι υπάρχουν.
Αυτά…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου