6.11.13

Τι νόημα έχουν όλα αυτά;



Διαβάζω σε διάφορα ειδησεογραφικά μπλογκς για το πώς η αστυνομία κάνει συχνές επιχειρήσεις προκειμένου να καταπολεμηθεί η εκτεταμένη εγκληματικότητα.




Όπως π.χ. η παρακάτω είδηση:
Σε καθημερινή βάση συνεχίζεται στο κέντρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, η πραγματοποίηση αστυνομικών επιχειρήσεων, με τη μορφή τακτικών και εκτάκτων «εξορμήσεων» καθώς και η εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης, με στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας….



Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν χθες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της παράνομης μετανάστευσης, της επαιτείας και λοιπών αδικημάτων.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων:
- Προσήχθησαν από φωτεινούς σηματοδότες, δρόμους και πλατείες πενήντα έξι άτομα εκ των οποίων πενήντα τρεις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί για επαιτεία.
- Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, για διάφορες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου παρεμπορίου και κατασχέθηκε πλήθος απομιμητικών προϊόντων, λαθραίων τσιγάρων και λοιπών προϊόντων παρεμπορίου.
- Συνελήφθησαν δέκα επιπλέον άτομα για διάφορα αδικήματα όπως παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων ατόμων, πλαστογραφία, καταδικαστικές αποφάσεις κλπ.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής...

Και βεβαίως, καλά κάνει η αστυνομία, και κάνει τη δουλειά της.
Αλλά τι νόημα έχουν όλα αυτά, όταν από τη μια τους πιάνει η αστυνομία, και από την άλλη τους αφήνει ελεύθερους η ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
Σε δουλειά να βρισκόμαστε;
Όπως η περίπτωση που περιγράψαμε εδώ   προχθές.
Για τους νεαρούς που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Θεσσαλονίκη, έχοντας διαπράξει ένοπλη ληστεία, και οι ανακριτές τους αφήσανε ελεύθερους….
Ποιος ξέρει γιατί;
Γεμίζοντας αγανάκτηση και τους αστυνομικούς που τα δίνουν όλα στους δρόμους, αλλά και τους νομοταγείς πολίτες της χώρας που αναρωτιούνται: Τι στο διάολο συμβαίνει;
Και τι νόημα έχει η αστυνόμευση;
Διότι μπορεί το συγκεκριμένο ζήτημα να ακούγεται ως δευτερεύον, αλλά δεν είναι.
Έχει να κάνει με τον πυρήνα της κοινωνίας και του πολιτισμού μας.
Που και τα δυο κινδυνεύουν άμεσα από την γενικευμένη ατιμωρησία, που αν τυχόν εντυπωθεί στο μυαλό του μέσου πολίτη, τότε εύκολα καταρρέουν και όλες οι άλλες αξίες.
Και επιστρέφουμε σε καθεστώτα ζούγκλας.
Όπου ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει. Ατιμώρητα…
Κάποιοι θα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη.
Και ειδικά αυτοί που η πολιτεία μας τους έχει ορίσει ως θεματοφύλακες της…

Strange Attractor

ΥΓ-Δύσκολοι καιροί για να μεγαλώνει κανείς μικρό παιδί.
Από την μία η οικονομική στενότητα, από την άλλη οι δασκάλες με τα κολάν και τα 12ποντα, και από την άλλη τα παραδείγματα «φιλευσπλαχνίας» και ατιμωρησίας, που μας δίνουν οι θεσμικές αρχές.
Χώρια οι έντιμοι πολιτικοί μας…
Άντε μετά να μιλήσεις στον πιτσιρικά σου για την ανάγκη να γίνει έντιμος, σωστός, χρήσιμος, και παραγωγικός πολίτης….

3 σχόλια:

  1. Kαλέ μου ΟΡΘΟΓΡΑΦΕ,το υστερόγραφο τι το ήθελες και μου στέρησες την χαρά του σχολίου μου;Περίπου αυτά που έγραψες είχα σκοπό να γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έπνιξε τα διάφορα < φίδια > ο μικρός Ηρακλής διάλεξε το δρόμο της αρετής που σύμφωνα με τον Σωκράτη εμπεριέχει την δικαιοσύνη , ανδρεία , σωφροσύνη , σοφία και οσιότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού έπνιξε τα διάφορα < φίδια > ο μικρός Ηρακλής διάλεξε το δρόμο της αρετής που σύμφωνα με τον Σωκράτη εμπεριέχει την δικαιοσύνη , ανδρεία , σωφροσύνη , σοφία και οσιότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή