7.11.13

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα, και έπεσε κάτω ο ... Αλέξης!



Και ξαφνικά, εκεί που όλοι γελούσαμε με την βαρυσήμαντη τοποθέτηση (κυβίστηση) του Αλέξη στο μακρινό Τέξας, όπως και με τα αγγλικά του, ηκούσθη ένα μπαμ στον αέρα, και ήρθαν τα πάνω κάτω.



Διότι δεν πρόλαβε να κατέβει από το αεροπλάνο, και αμέσως την έκανε την κουτσουκέλα του.
Έχοντας προφανώς τον αέρα του … Αμερικάνου!
Έβγαλε τα εξάσφαιρα και όποιον πάρει ο χάρος.
Μόνο που αντί να στοχεύσει, άρχισε να βαράει στον γάμο του καραγκιόζη…
Και αντί για Αμερικανός σερίφης, μας προέκυψε αμερικανάκι, που στο τέλος δεν θα γλιτώσει από τη μοίρα όλων των αποτυχημένων γελαδάρηδων του φαρ ουέστ, δηλαδή την πίσσα και τα πούπουλα, που στη δική του τη περίπτωση θα είναι πολιτικής μορφής.



Τι έκανε ο μικρός καου μπόι;
Μαθαίνοντας (μάλλον εν πτήσει) την πολυαναμενόμενη έφοδο των ΜΑΤ στην εδώ και έξι μήνες κατειλημμένη ΕΡΤ, και ανησυχώντας παράλληλα για τις αντιδράσεις των εδώ συντρόφων του εξαιτίας της υπερατλαντικής μνημονιακής του στροφής, ο Αλέξης (ή αλλιώς the Rawhide Kid, όπως ζήτησε να τον αποκαλούν στο εξής), είπε να το παίξει και πάλι επαναστάτης, και να τη βγει από τα αριστερά στους Σκουρλέτηδες και σια.
Διότι όπως του σφύριξαν, ο Στρατούλης έχει ανέβει στα κάγκελα και το παίζει Τρότσκι,  ο Λαφαζάνης βγάζει καπνούς από τη μύτη, ο Πάντζας ζητάει συνέδριο, και ο Γλέζος μπήκε στο νοσοκομείο με υψηλή πίεση…
Και όλα αυτά, επειδή ο Αλέξης την είδε ξαφνικά σώφρων και λογικός.
Ναι, αλλά τους ξεγέλασε και αυτούς, όπως ξεγελάει τους ψηφοφόρους του εδώ και χρόνια.
Διότι μπορεί ο μικρός να δείχνει αθώος, αλλά κατά βάθος κρύβει έναν σούπερ ντούπερ κομμουνιστή δολοπλόκο, που σε καμιά περίπτωση δεν θα άφηνε τις ώριμες ιστορικές συνθήκες να παρέλθουν, χωρίς να τις εκμεταλλευτεί προς όφελος της επανάστασης.
Είχε δει μικρός, άλλωστε, μια ταινία για τον Λένιν, και τα θυμήθηκε όλα μόλις είδε την κοσμοσυρροή γύρω από το μέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Και επειδή δεν πρόλαβε το πολυτεχνείο, ούτε καν την φλογερή ατμόσφαιρα της μεταπολίτευσης, είπε να συμβιβαστεί με ότι του έλαχε…
Που στη προκειμένη περίπτωση είναι η ΕΡΤ, την οποία εδώ που τα λέμε ο περισσότερος κόσμος την έχει ήδη ξεχάσει, άσχετα αν κάποιοι πειραγμένοι συνεχίζανε να εκπέμπουν πειρατικά από το ραδιομέγαρο, μιλώντας για «πολιτισμό», «κατάθεση ψυχής», και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες..
Έτσι, ο «μακιαβελικός» αυτός πολιτικός, που έχει φάει την επανάσταση με το κουτάλι στα λύκεια της νιότης του, αποφάσισε να πετύχει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.
Απ τη μια να βουλώσει τα στόματα των εσωκομματικών του αντιζήλων, που ήδη άρχισαν να πιστεύουν ότι κιότεψε, και από την άλλη να τη βγει στον Σαμαρά, παίζοντας τον ρόλο του φίλου του λαού που τόσα χρόνια προβάρει στον καθρέφτη, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει την Περιστέρα, που άλλα περίμενε απ αυτόν και άλλα βλέπει.
Μόνο που ο Τσε Παπάρα της καρδιάς μας  έκανε ένα λάθος.
Που ίσως (μάλλον) θα του στοιχίσει.
Διάλεξε λάθος λάβαρο.
Το ίδιο λάβαρο για το οποίο αυτοκαταστράφηκε πολιτικά ο κυρ Φώτης, και έκτοτε δεν τον θυμάται ούτε η θεία μου η Δημαρίτισσα!
Διότι, για να λέμε τα πάντα όλα, δόξα τω Θεώ, η κυβέρνηση έχει δώσει ουκ ολίγες αφορμές για εξέγερση το τελευταίο 15μηνο που είναι στα πράγματα.
Τα χαράτσια, οι φόροι, και γενικά τα μέτρα πάνε σύννεφο.
Όρεξη να’χει δηλαδή ο Αλέξης να ζητάει κάθε μέρα και από ένα Κούγκι.
Και από μια επανάσταση…
Αλλά ρε παιδιά, όχι και για την ΕΡΤ!
Μην τρελαθούμε κιόλας.
Ένα σοβαρό χαρτί είχε στα χέρια του ο Αλέξης, την κατάθεση πρότασης μομφής, και αυτό το χαράμισε για την Μπήλιω;
Για τους μοντέρ βάρδιας των €4.000 μηνιαίως;
Για μια χρεοκοπημένη από κάθε άποψη ΕΡΤ, η οποία είχε λιγότερη τηλεθέαση και από την θυροτηλεόραση της πολυκατοικίας μου;
Και εν πάση περιπτώσει, δεν είδε τι έπαθε ο πολύπειρος κυρ Φώτης;
Δεν καταλαβαίνει ότι και ο ίδιος θα πάθει μια από τα ίδια;

Με την ΕΡΤ να αποδεικνύεται τελικά η μαύρη τρύπα μέσα στην οποία θα λένε στο μέλλον ότι βούλιαξε για πάντα η ελληνική κεντροαριστερά;
Μόνο ο Κουτσούμπας δηλαδή διατηρεί σώας τα πολιτικάς του φρένας; (Λέμε τώρα…).
Αμ το άλλο;
Που όπως διάβασα, ο κυρ Φώτης ΔΕΝ πρόκειται, λέει, να στηρίξει την πρόταση μομφής του Σύριζα την ερχόμενη Κυριακή!
Τι έγινε ρε παιδιά;
Μα καλά… αυτός δεν είναι που ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι για χάρη των υψηλόμισθων και εν πολλοίς αργόμισθων υπαλλήλων της αμαρτωλής ΕΡΤ;
Τώρα που του δίνεται η ευκαιρία να δικαιωθεί, δηλώνει … σαμαρικός;
Θα μας τρελάνουν εντελώς οι πολιτικοί μας ηγέτες;
Ένα είναι το σίγουρο: Ο Αλέξης πήγε να τη δει Τζιμ Άνταμς, αλλά ως συνήθως, κατέληξε Πεπίτο (με τον Στρατούλη στον ρόλο του Πελεγκρίνο…).
Και εν πάση περιπτώσει, βγαίνει και ένα καλό απ΄την όλη υπόθεση.
Όχι τόσο για εμάς, όσο για τον Αλέξη, που σίγουρα  θα βγει πιο ώριμος από αυτή την ιστορία, θα ψηθεί, οπότε στο μέλλον ίσως και να τον δούμε πρωθυπουργό…
Στο πολύ μακρινό μέλλον όμως.

Strange Attractor


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου