13.12.13

Γατάκια…



Έκπληκτη η κοινή γνώμη παρακολουθεί όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα έργα και τις ημέρες της Χρυσής Αυγής από τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των ελεγχόμενων ηγετικών στελεχών της οργάνωσης.
 


Οι τελετές μύησης και ορκωμοσίας των νέων μελών, η κατήχηση των 10χρονων στην ακροδεξιά εκδοχή της ελληνικής ιστορίας, η διδασκαλία πολεμικών τεχνών, οι αναπαραστάσεις της Κου Κλουξ Κλαν, οι κραυγές μίσους για τους διαφορετικούς και οι υποσχέσεις εξαφάνισής τους ξάφνιασαν όσους αμφισβητούσαν πως έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους, αντικοινωνικούς και μοχθηρούς ανθρώπους, αν όχι με μία σφιχτοδεμένη εγκληματική οργάνωση.



Το ξάφνιασμα για αυτές τις αποκαλύψεις διαδέχτηκε ακόμη ένα μεγαλύτερο, όταν άκουσα τις δικαιολογίες που επικαλέστηκαν οι Χρυσαυγίτες, στην προσπάθειά τους να πείσουν πως τους… παρεξηγήσαμε.
Τις ασκήσεις πολεμικών τεχνών τις παρουσιάζουν ως γυμναστική, προκειμένου να μην παχύνουν, ενώ για την εμφάνιση με στολές Κου Κλουξ Κλαν ισχυρίζονται πως αφορά αποκριάτικο πάρτι.
Με το ιδιάζον ύφος του ο Ηλίας Κασιδιάρης προκάλεσε λέγοντας: “Να φτιάξουν ένα νόμο να μου απαγορεύουν τη γυμναστική και να γίνω παχύσαρκος σαν τον Βενιζέλο”.
Από τη δική του πλευρά ο Ηλίας Παναγιώταρος υποστήριξε: “Η Χρυσή Αυγή έκανε αποκριάτικο πάρτι, γι’ αυτό είχαμε ντυθεί Κου Κλουξ Κλαν”.
Σε ό,τι αφορά τέλος το ναζιστικό χαιρετισμό, αρκέστηκε να πει πως έτσι χαιρετούσαν και οι Έλληνες το 1940…
Το ερώτημα που αναφύεται έχει να κάνει με το πώς αυτοί που επικαλούνται τον ανδρισμό, την μπέσα, την ευθύτητα δεν διστάζουν να κρύβονται σαν παιδάκια πίσω από τις κουρτίνες, όποτε τους πιάσουν στα πράσα να ατακτούν.
Τα “δεν ήμουν εγώ, κύριε” ή “εσείς με είδατε, αλλά εγώ δεν ήμουν” τους ξευτελίζουν στα μάτια και τη συνείδηση όσων τους θαύμαζαν ως μάγκες, καθαρούς και έντιμους αντισυστημικούς, ως γνήσιους απόγονους του… Λεωνίδα.
Δεν εκπλήσσονται ωστόσο εκείνοι που γνωρίζουν το θρασυδειλίκι και το δήθεν που κρύβουν οι παρόμοιες οργανώσεις, οι πρωταίτιοι των οποίων επιδεικνύουν παλικαριά, όταν βρίσκονται εν ισχύ, και κάνουν τα γατάκια, όταν τίθενται ενώπιον των ευθυνών τους.

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου