21.12.13

Το τέλος της ατιμωρησίας.



Τσοχατζόπουλος, Παπαγεωργόπουλος, Μαντέλης, Λιάπης.
Τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις. Τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα.
Όλοι τους, όμως, εκπρόσωποι ενός χρεοκοπημένου συστήματος που καταρρέει μέσα στην πολύπλευρη κρίση που εξακολουθεί να πλήττει τους Ελληνες.




Κοιτώντας πίσω, στα χρόνια της ευμάρειας όπως αρέσκονται ορισμένοι να λένε, αλλά και την κατάληξη που είχαν μέλη του πολιτικού προσωπικού που διοικούσε τη χώρα, εύκολα πια μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τα αίτια της κρίσης.
Η περίοδος της μεταπολίτευσης τέλειωσε με την έναρξη της κρίσης και την κατακόρυφη πτώση των μέχρι εκείνη την περίοδο μεγάλων κομμάτων.
Με τη συντριβή του δικομματισμού, αλλά και την κατάρρευση της εικόνας που όλοι είχαν για τους πολιτικούς.
Τώρα ζούμε τα απόνερα ή μάλλον το τσουνάμι που ακολουθεί έναν μεγάλο σεισμό...



Το τσουνάμι συμπαρασύρει όλους εκείνους που πολιτεύτηκαν, έχοντας την αίσθηση του «ακαταδίωκτου», που πίστευαν ότι ήταν υπεράνω των νόμων και πιο... «σημαντικοί Ελληνες» από τους υπόλοιπους.
Τώρα αυτή η εικόνα διαλύθηκε και εκείνοι που πίστευαν ότι ακόμη και μέσα στην κρίση θα μπορούσαν να διατηρήσουν τα... κεκτημένα τους, αντιμετωπίζουν την περιφρόνηση των πολιτών.
Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, γύρω από τα τέσσερα αυτά πρόσωπα, μπορεί να αποτελέσουν μία τεράστια ευκαιρία για τους πολιτικούς ηγέτες.
Να συμφωνήσουν ότι ποτέ ξανά δεν θα ανεχτούν φαινόμενα Τσοχατζόπουλου, Παπαγεωργόπουλου, Μαντέλη ή Λιάπη. Χωρίς συγκρούσεις, αλλά μέσα από ένα πνεύμα συνεννόησης να βρουν εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε ο πολιτικός κόσμος να γεννηθεί ξανά!
Μία τέτοια απόφαση δεν είναι θέμα της τρόικας.
Χρειάζονται μόνον ωριμότητα, πολιτική βούληση και τόλμη από τις πολιτικές δυνάμεις για να «ξεκαθαρίσει» το τοπίο.
Εάν αυτό συμβεί, θα κερδίσει η χώρα, αλλά και οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις.
Χθες ο Αντ. Σαμαράς έκανε μία πρώτη σημαντική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να διαγράφονται τα προνόμια πολιτικών που εμπλέκονται σε αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας.
Ο πρωθυπουργός άνοιξε τον δρόμο και τώρα μπορούν οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης να βοηθήσουν...

Γιάννης Σαραντάκος

1 σχόλιο:

  1. Απλά τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα είναι πλέον απόλυτοι κυρίαρχοι και στην Ελλάδα οπότε δεν χρειάζονται πια την τάξη των πολιτικών , μιας και τους έτρωγε αρκετά από μίζες και ποσοστά και τους ξεφορτώνονται σιγά σιγά. Τα περί ήθους και νομιμοφροσύνης είναι για το θεαθήναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή