18.12.13

Ζάπλουτοι απατεώνες επαναστάτες του γλυκού νερού.



Προσωπικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους πλούσιους αριστερούς.
Έχοντας διαβάσει ουκ ολίγα για την ιστορία της παγκόσμιας αριστεράς, γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως πολλοί πρωτεργάτες του μαρξισμού ήταν γόνοι, κληρονόμοι, κλπ.
Ένα απλό, πλην όμως χαρακτηριστικό, παράδειγμα είναι και ο Ένγκελς, που μαζί με τον Μαρξ ξεκίνησαν τον «μαρξισμό, και  που ήταν γιος ζάπλουτου μεγαλοβιομήχανου.
Επίσης, ο Φιντέλ Κάστρο π.χ. είναι γιος μεγαλογαιοκτήμονα.
Αν πάμε δε και στους πρώτους αναρχικούς, εκεί έχουμε μέχρι και … πρίγκιπες.




Καλώς ή κακώς η μελέτη της  μαρξιστικής θεωρίας και η εφαρμογή της θέλει εκτός από παιδεία, και κάποιον ελεύθερο χρόνο, ο οποίος με τη σειρά του απαιτεί χρήμα.
Και σε εποχές όπου ο μέσος «προλετάριος» ήταν όλη μέρα στο μεροκάματο, σημαίνει ότι οι όποιοι θεωρητικοί καθοδηγητές του θα έπρεπε να έχουν χρόνο και διάθεση για να ασχοληθούν με τον «αφύπνισή» του, κάτι που δεν γίνεται όταν θα πρέπει να δουλεύεις σαν σκυλί για να εξασφαλίσεις το φαγητό σου.


Για αυτό και σε ένα βαθμό τρέφω μεγάλο σεβασμό σε όλους αυτούς που έβαλαν στην άκρη τα προσωπικά τους πλούτη, και αντί να ξοδέψουν τη ζωή τους σε γλέντια και καλοπέραση, την αφιέρωσαν για ένα ιδανικό (άσχετα αν εκ των υστέρων το κρίνω λανθασμένο).
Και μιλάω για άτομα που δήλωναν κομμουνιστές και  επαναστάτες σε δύσκολες εποχές, όπου αυτό σήμαινε ταλαιπωρία, φυλάκιση, εξορία, ακόμη και εκτέλεση.
Από κει και πέρα, αυτό που με ενοχλεί πάνω απ όλα είναι η υποκρισία.
Το πιο χαρακτηριστικό δηλαδή γνώρισμα των σύγχρονων συμπατριωτών μας γιαλαντζί αριστερών, για τους οποίους ο κομμουνισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μόδα, δια της οποίας πέτυχαν αργομισθίες, αναγνώριση, δόξα, οφίτσια, και μπόλικα ανέξοδα αποκτηθέντα χρήματα.
Για να το πω πιο απλά, δεν θεωρώ κομμουνιστή (με την πραγματική έννοια του όρου) κάποιον ο οποίος καταναλώθηκε επί 20-30 χρόνια, σε συνθήκες απόλυτης δημοκρατίας και ατιμωρησίας σε συνδικαλιστικούς αγώνες, σε βουλευτιλίκια, και σε εμφανίσεις σε τηλεοπτικά πάνελ.
Όπου μπορεί κανείς να λέει και να κάνει ότι του καπνίσει, χωρίς κανένα κόστος, και από πάνω να λατρεύεται και να ψηφίζεται από την ανερμάτιστη πλέμπα.
Και πέρα από αυτήν την υποκρισία, υπάρχει και μια άλλη ακόμη χειρότερη.
Να είναι δηλαδή κάποιος δηλωμένος αριστερός, να μάχεται για το δίκιο του εργάτη και του κάθε ταλαιπωρημένου, και παράλληλα να διαθέτει εκατομμύρια στη τράπεζα, νόμιμα ή μη δεν έχει σημασία, πουλώντας προστασία στους κακόμοιρους που τον ψηφίζουν.
Και μάλιστα, κάποιοι τέτοιοι, όχι απλά τα έχουν στην τράπεζα, αλλά τα έχουν τοποθετήσει και σε τραπεζικά προϊόντα, μετοχές, ή ξένα funds, τον ύποπτο ρόλο των οποίων καθημερινά κατακεραυνώνουν, παίζοντας τον ρόλο του επαναστάτη.
Έτσι, βλέπουμε εργατολόγους με αμοιβές (μαύρες άραγε;) εκατομμυρίων ευρώ, καθηγητές πανεπιστημίου με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ξένα «μασονικά» funds, πρώην τραπεζοϋπάλληλους που δεν δούλεψαν ποτέ, αλλά είχαν 20ετή συνδικαλιστική άδεια, με ένα εκατομμύριο ευρώ στη τράπεζα από … αποζημίωση, και απλές βουλευτίνες με 800.000 € σε καταθέσεις.
Και όλοι αυτοί δεν ανήκουν στην Ν.Δ. ή στο κόμμα του Μάνου, όπως λογικά θα περίμενε κανείς, αφού η ταξική συνείδηση είναι για τον Μαρξ εκ των ων ουκ άνευ, αλλά ανήκουν στον χώρο της (τρομάρα της) Αριστεράς.
Της ελληνικής εκδοχής της δηλαδή, που όπως κάθε τι άλλο, ξεφτιλίζουμε καθημερινά στη μπανανία που ζούμε, και που δεν βγάζει ούτε καν μπανάνες.
Το τελικό συμπέρασμα;
Ποιος Μπραντ Πιτ, ποιος Μικ Τζάγκερ, και ποιος Λιονέλ Μέσι;
Η πιο προσοδοφόρα δουλειά στη σημερινή Ελλάδα του μνημονίου είναι αυτή του επαγγελματία αριστερού, που ζει το απόλυτο όνειρο, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και εξαπατώντας τον κακομοίρη ψηφοφόρο που δεν έχει 10€ για να βάλει πετρέλαιο στη σόμπα του.
Βοήθειά μας Χριστιανοί….

Strange Attractor

29 σχόλια:

  1. Επιχειρηματα 10χρονου τουλαχιστον.Ουτε καν διαλεκτικη σκεψη δεν εντοπιζεται στο κειμενο σου.Επιχειρηματα κομμωτηριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά τουλάχιστον βάζουμε τόνους.

      Διαγραφή
    2. Ρε συ ανώνυμε ... σάλτα και κουρέψου εσύ και η διαλλακτική (με 2 λ) σου σκέψη. Ζώο.

      Διαγραφή
    3. Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει ανάγκη από επιχειρήματα διότι πολύ απλά παραθέτει...γεγονότα!!! Δε σας αρέσουν τα γεγονότα κύριε ανώνυμε ή δε σας αρέσει που δεν μπορείτε να τα..."ξαναγράψετε", όπως την νεώτερη ελληνική ιστορία, κατά τις επιταγές του κόμματος;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε... Ένα καλύτερο άρθρο με επιστημονικά επιχειρήματα πιστεύω θα μπορούσε ν' αντικρούσει αυτό που διάβασες.... Αν μπορείς να το γράψεις έχει καλώς, αλλιώς διάβαζε να μαθαίνεις και μην σχολιάζεις γιατί γελοιοποιείσαι ....

      Διαγραφή
  2. η τελευταια παραγραφο ειναι ολα τα λεφτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικοί που με κυβερνάνε, δεν με απασχολεί αν είναι πλούσιοι και ποτέ δεν τους ονειρεύτηκα μισθωτούς, και δη με το βασικό μισθό.... Εάν υπάρχει λαμογιά στον πλούτο που απέκτησαν, ναι και βέβαια με ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα..... Μπορείς να μου το σχολιάσεις και να το φωτίσεις??? Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και λαμόγια του πεντάευρου, ή της δουλοπρέπειας στην εξουσία.... Απλά λόγια λοιπόν και καθαρά..... Ανέκαθεν μου άρεσε να ζω και να ενεργώ, στο φως, και όχι να κινούμε στο σκοτάδι... ..
    Διαβάζοντάς σε, μου έφερες μια στιγμή στη ζωή μου που απέχει δεκαετίες, τότε που υπήρξα νέα... Μία μέρα στο καφενείο του χωριού, κάποιος σχολίασε επικριτικά, μία προσωπική μου σχέση, ούσα φρεσκοδιαζευγμένη εγώ τότε, αφήνοντας αιχμές, εκτοξεύοντας μπηχτές και αμπολώντας μελάνι... Ήθελε να την κοινοποιήσει σαν μαύρη σελίδα για την ηθική... της μικρής μας κοινωνίας...
    Είπα λοιπόν και εγώ, ρωτήστε με τι θέλετε να μάθετε για την δική μου ηθική και θα σας τα πω όλα.. Θα μου επιτρέψετε όμως να καταθέσω επί της τραπέζης... το τί έχω πληροφορηθεί και για την ηθική των περισσοτέρων από υμάς.... Αυτών που αντί να βγαίνουν από την πόρτα, πηδάνε από τα παράθυρα και από τις καμινάδες.... Αυτών που ηθική λένε, το ό,τι γίνεται εν κρυπτώ... Και ω του θαύματος.. απόλυτος σιωπή από τότε....
    Αλλιώς σου βρήκα μία άλλη επωνυμία αν σε ενδιαφέρει.... Βοθρογράφος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Γιαγιά rock!!!!! Δεν γνωρίζω τι σκεφτόσουν οταν έγραφες το σχόλιο σου, είμαι σίγουρος ομως οτι στην εφηβική σου ηλικία διάβασες πολλά ΑΡΛΕΚΙΝ.....

      Διαγραφή
  4. ξεκινα ξανα με τα βσικα τι ειναι κομουνισμος και τι ειναι αριστερα
    χωρις τονους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα λέει το παλληκάρι. Που διαφωνείς; Με εξυπνάδες δεν γίνεται διάλογος.

      Διαγραφή
  5. Όποιος σας σχολιάζει αρνητικά τον ειρωνεύεστε.Προφανώς δεν ανήκετε στην πλέμπα του 41% που ψήφισε την κυβέρνηση αυτή.Εσείς προφανώς έχετε δικαίωμα να μειώνετε , ειρωνεύεστε την πλέμπα αυτή , προφανώς εσείς και το υπόλοιπο 35-40% που θεωρείται όλα σωστά καμωμένα, γνωρίζετε την πραγματική αλήθεια .
    Αλλά γιατί απαγορεύεται να έχεις δουλέψει,κληρονομήσει η κερδίσει στο λαχείο πολλά λεφτά , και να είσαι αριστερός? Υπάρχει κάποιος αγραφος έστω νόμος που να ορ'ιζει ως κύριο χαρακτηριστικό του αριστερού τις άδειες τσέπες?Μα αν ηταν έτσι η αριστερά θα έπαιρνε σε όλα τα κράτη 80%. Προφανώς εννοείται οτι τα λεφτά είναι νόμομα και δηλωμένα , βέβαια αυτό ισχύει και για τους δεξιούς κεντρώους, εσάς εμένα όλους.
    Απο κεί και πέρα σεβαστή η γνώμη του καθενός είτε ανήκει στην πλέμπα είτε στην ελίτ.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναδιάβαστο καλά και έλα με τον κηδεμόνα σου. Τα ίδια λέμε.

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λες αλλά πως ανέχεσαι αυτοί οι τύποι να έχουν τα λεφτά τους έξω και να μας κάνουν και μαθήματα πατριωτισμού ότι τάχα δεν στηρίζουμε τη χώρα αποσύρωντας καταθέσεις;
      Τα μαθηματικά σου λίγο περίεργα : απο το 41 μέχρι το 100 δεν είναι 35-40 αλλά 59. Γιατί και το 41% με πρόσθεση βγαίνει.

      Διαγραφή
    3. Ρε συ ανώνυμε 6:10μμ....βεβαίως κι εχει το δικαίωμα ο αριστερός να βγάζει χρήματα, να κληρονομεί και να ζει σαν Βασιλιάς......αρκει να μην τα εχει στερήσει απ' αυτούς που πραγματικά τους ανήκουν, αρκει να τα χρήματα να μην ειναι "κόκκινα" (οχι απο την ιδεολογία αλλά απο το αίμα).....το χρήμα να ξέρεις αφήνει αποτυπώματα.....εξηγησέ μου με απλα μαθηματικά, πως ενας αριστερούλης που κόπτεται για τα δικαιώματα του λαού, με 5-6 χρόνια επαγγελματικής αδράνειας ως πολιτικός, διαθέτει βιβλιάρια καταθέσεων τύπου τηλ. καταλόγου? Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ αριστερών και δεξιών στην Ελλάδα, είναι οτι οι δεξιοί δηλώνουν δεξιοί και το αποδεικνύουν, ενω οι αριστεροί δηλώνουν αριστεροί, αλλά είναι δεξιότεροι, άπληστοι του κερατά...

      Διαγραφή
  6. Και λίγα λες ορθογράφε, ναι σε όλα !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα σχόλιο ενός φίλου μου :''ΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 24,7 % ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ; Πως να δεχτω ως μοιρα μου αυτο που αποφασιζει η κυβερνηση του 38% των ψηφισαντων απο το 65% των εγγεγραμμενων; Δηλ. μολις το 24,7% μπορει να αποφασιζει ως "λαος" για μετακινηση της χωρας στον γεωπολιτικο και οικονομικο χαρτη;''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 35% των εγγεγραμμένων που δεν ψήφισαν ευθύνεται για την νίκη των αριστερών.'Οταν αδιαφορούμε την Κυριακή των εκλογών,όταν βαριόμαστε να μεταφέρωμε τα πολιτικά μας δικαιώματα στον τόπο διαμονής μας,όταν θεωρούμε την αποχή,το άκυρο η λευκό σαν εκδήλωση διαμαρτυρίας,ενώ πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα,μας φταίνε οι πολιτικοί η οι ξένοι;Οι 50 έδρες δόθηκαν ,για να επιβιώση το πολιτικό σύστημα.Τον Παυλόπουλο ποιός την ανέδειξε βουλευτή; 5-3-2015

      Διαγραφή
  8. αυτο που νομιζουν τα απλυτα μπαφιαρικα κουμουνια του συριζα οτι ειναι τα τερατα μορφωσεωσ και κανουν υποδειξεισ σε αλλουσ να τρελαινεσαι υποψηφιοι διοριστεοι καθηγητεσ του συριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρήκα λίγο χρόνο, επειδή έχω λίγα χρήματα, όπως και ο ...γράφος που κρατά την ιστοσελίδα και ονειρεύεται σωστούς δεξιούς με χρήματα και σωστούς αριστερούς φτωχούς, για να θυμηθώ κάποιον πριν από χρόνια, που είπε ότι μας κυβερνούν οι κυράτσες που έχουν χρόνο για τσάι. Θα περίμενα να έχεις ξεκαθαρίσει τις απόψεις σου για δεξιούς, αριστερούς, λούμπεν και ρατσιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χρυσοκανθαροι επαναστατες του κωλου με καταθέσεις στο εξωτερικό και με κριμένα χιλιάρικα στους αποροφητηρες. Τέτοιοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοί είναι τέτοιοι; Διότι όλοι κάνουν την ΄΄επανάσταση΄΄.

      Διαγραφή
  11. Ωραιότατες μπανάνες βγάζουμε στην Κρήτη! Βεβαίως! Γι'αυτό βγάλαμε ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κατι μικρες μπανανες παραουρες βγαζομε στην κρητη..ετσι ειναι και οι συριζεοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέτοιους θέλουμε τετοιους ψηφίζουμε πάντα!!Ολοι κλέφτες και επιζήμιοι !!Η πολύ απλά καποιοι τους κάνουν οπως πάντως κουμμάντο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α Ξ Ι Ο Σ !! ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΨΟΓΑ !! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΤΑΧΑΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΔΕΝ ΄΄ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΄΄ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ ΑΠΥΘΜΕΝΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΜΑΛΑΚΙΕΣ ! ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ..ΑΡΙΣΤΕΡΟΓΚΑΓΚΑΣ΄΄ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΄΄ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ ΄΄ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΣΕ ΟΠΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ! ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΄΄ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ΄΄ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥ !! ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξέχασες να αναφέρεις ότι τα χρόνια διακυβέρνησης τους έγιναν πλουσιότεροι (όπως και οι περισσότεροι από τους 300) συμφωνα με το πόθεν έσχες τους την ίδια στιγμή που ψήφιζαν νόμους που έκαναν τους Έλληνες φτωχότερους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. orthografos.blogspot.com
    Ο καθένας μπορεί να σου απαντήσει με ότι και όπως θέλει. Εγώ ένα έχω να σου πω. Το κείμενο είναι γεμάτο από αλήθειες. Αυτό και μόνο και θα σου κλέψω μια παράγραφο και θα την κοινοποιήσω, ώς διαχρονική αλήθεια.
    Christos

    ΑπάντησηΔιαγραφή