29.12.13

Έτοιμος να αναλάβει (και με τη βούλα της διαπλοκής).



Είναι πια σίγουρο. Ο Τσίπρας πάει φουλ για πρωθυπουργός.
Διότι όταν αρχίζουν οι αγιογραφίες και τα αφιερώματα για το που πήγε, τι έκανε, με ποιους έφαγε και πώς ήταν τα «κοψίδια» που προτίμησε, τότε είναι δεδομένο ότι κάποιοι του στρώνουν το χαλί.



Ειδικά αν αυτοί είναι και οι μέχρι πρότινος υβριστές του που «πιάνουν πόρτα για το χειμώνα» ή κάνουν δημόσιες σχέσεις για παν ενδεχόμενο.



Όποιος είδε το Mega το Σάββατο το πρωί θα διαπίστωσε ότι επί μισή ώρα οι παρουσιαστές, Χασαπόπουλος και Αναγνωστάκης, είχαν αφιέρωμα στα… Τζουμέρκα. Όχι ότι θυμήθηκαν τις ομορφιές της περιοχής, αλλά γιατί πήγε ο Τσίπρας στο χωριό του για να κάνει ο άνθρωπος Χριστούγεννα.
Έτσι λοιπόν το κανάλι αποφάσισε να μας ξεναγήσει στα όμορφα χωριά της περιοχής και με έναν κάτοικο που έβγαλαν στο τηλέφωνο μάθαμε τι έκανε ο Τσίπρας, πόσες φορές πηγαίνει, πόσοι κάτοικοι είναι στο χωριό του, και την ιστορία της περιοχής. Ήταν κάτι σαν τα σύνορα που χώριζαν στον Εμφύλιο τον ΕΛΑΣ με τον ΕΔΕΣ κι εκεί έριχναν προμήθειες οι Άγγλοι.
Φυσικά, βγήκε και ο τίτλος: Ο Τσίπρας πήγε στα χωριά του Βελουχιώτη για καθαρίσει το μυαλό του.
Βεβαίως, και ο ίδιος «προωθεί» την εικόνα του καλού οικογενειάρχη που τιμά τον τόπο καταγωγής του πατέρα του, ένα ταπεινό χωριό με 30 κατοίκους.
Που πάει στο μαγειρειό της περιοχής και τρώει το φτωχό φαγητό που έχουν εκεί και που… αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας.
Γι’ αυτό σας λέμε, είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Λαϊκισμός, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ένα καλοστημένο προφίλ του πολιτικού της διπλανής πόρτας και οι «χαχόλοι» τσιμπάνε.
Πριν μεταβεί, βεβαίως, στα Τζουμέρκα, είχε πάει σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις σε ιδρύματα, όπως αυτό στο οποίο, φαίνεται στη φωτογραφία να κρατά ένα παιχνίδι. Σημειολογικά το επιτραπέζιο με τίτλο «Που, ποιος, πότε, γιατί» θα μπορούσαν να το παίζουν καθημερινά στην Κουμουνδούρου, κάνοντας ερωτήσεις η μια συνιστώσα στην άλλη: «Που πάμε, εντός ευρώ ή εκτός;» «Ποιος θα φάει το ξύλο με τις τόσες ανοησίες που έχουμε γεμίσει τον κόσμο;», «Πότε θα ξημερώσει η κυβέρνηση της Αριστεράς για να μάθουν οι άλλοι τι σημαίνει πραγματική λαϊκή εξουσία;».
Και τέλος «γιατί είμαστε τόσο ψεύτες;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου