19.12.13

Νέο κόμμα στα σκαριά!




Με τη φράση του Winston Churchill «Καλή φορολογία; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα», θα ξεκινούσε η διακήρυξη του νέου κόμματος του Μιχάλη Λιάπη, Κολωνακιώτικο Κόμμα Ελιτιστών (ΚΚΕ).
Ενός κόμματος για ευπατρίδεις και ρομαντικούς της πολιτικής, που θα ήθελαν απλά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πολιτική, έχοντας πάντα μια χαλαρή σχέση με το Κράτος.




Ενός Κράτους που θα τους παρέχει μια άνετη ζωή και σε αντάλλαγμα, οι πολιτικοί αυτοί θα αναδεικνύουν κάποιες από τις αναλλοίωτες αξίες που πρεσβεύουν.
Αξίες όπως αυτές του good living, του υψηλής αίσθησης  του στυλ, της ανέμελης ζωής, του έξυπνου φλερτ και του αιώνιου θαυμασμού του γυναικείου φύλου.
Ο νέος  φορέας θα μπορούσε να προσελκύσει μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς, που έδωσαν πολλαπλώς τις εξετάσεις τους και επέτυχαν.
Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννος Παπαντωνίου, Τάσος Μαντέλης είναι από τα πρωτοκλασάτα εκείνα στελέχη, που θα μπορούσαν να ενταχθούν αμέσως στο κόμμα και να το απογειώσουν.



Με highlights αρσενικά ζεϊμπέκικα, γαμήλιο Four Seasons, αστραφτερά χαμόγελα, ζιβάγκο και καρό blazers, εκλεπτυσμένες pochette, ανέβαζαν έως και δύο επίπεδα τον πολιτικό πολιτισμό, μακριά από μικροαστικές κραυγές και λαϊκίστικες κορώνες.
Ακολουθούν και τα πιθανά πρώτα κείμενα του κόμματος, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και «φάροι» πολιτικής σκέψης, ισάξια αναλόγων κειμένων της Ευρώπης του Διαφωτισμού…
Α. «Η αδικία προς το πρόσωπό μας είναι κατάφορη, γιατί:
Δεν μπορούμε να εξισωθούμε με τον μέσο έλληνα πολίτη γιατί μας χωρίζει ένα χάος
Δεν μπορούμε να πληρώνουμε εμείς, που κοπιάζουμε για να τους ανεβάσουμε το βιοτικό επίπεδο.
Τα ινδάλματα είμαστε παντοτινά. Και αφορολόγητα!
Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στο Έθνος δεν ξεπληρώνονται με μια βουλευτική ή υπουργική αποζημίωση.»

Β. Προγραμματικές θέσεις
«Δεν πληρώνουμε». Όχι γιατί δεν έχουμε εισοδήματα ή γιατί δεν έχουμε χρήματα, γενικά.
Δεν πληρώνουμε, γιατί είναι μια άποψη, μια στάση ζωής.
Είμαστε οι ακτιβιστές του καπιταλισμού. Αυτοί που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για να τον στηρίξουν.
Δεν μας ενδιαφέρει η υψηλή φορολόγηση. Σε ειδικές περιπτώσεις, αυτή (η υψηλή φορολόγηση) ίσως να είναι και η απάντηση σε όλα τα προβλήματα.
Ο ξαφνικός πλουτισμός είναι πάντα ύποπτος. Εάν έχει γίνει με στυλ, όμως, είναι πάντα καλοδεχούμενος.
Ο λαός θα έχει πάντα προβλήματα. Αλλά θα πρέπει εμείς, η ελίτ, να έχουμε επιλύσει πρώτα τα δικά μας.
Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη (του αστυνομικού ή του Φιλιππινέζου ή του οδηγού), είναι πολλά. Έτσι λένε.
Μπορεί και ένα καρπούζι, αλλά για το καλό της χώρας, το υπομένουμε.

Γ. Το πρώτο Καταστατικό του κόμματος
Μέλος του κόμματος θα μπορεί να εγγράφεται οποιοσδήποτε μπορεί να αποδείξει πως κατάφερε να γλιτώσει φόρους άνω των 30.000 ευρώ σε ένα χρόνο.
Ο λόγος του αποκλεισμού είναι πως στο αστικό αυτό κόμμα δεν θα μπορούν να βρουν θέση οι τζαμπατζήδες του Κοινού Ποινικού Κώδικα και οι λαϊκιστές.
Για να γίνει μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κανείς, θα πρέπει να: Διαθέτει πάνω από τρία ΑΦΜ, να έχει κάνει λιγότερες από 5 φορολογικές δηλώσεις στη ζωή του, να έχει περισσότερα ένσημα από το συνολικό χρόνο που θα έχει δουλέψει, να μην έχει δουλέψει πάνω από πέντε χρόνια (συνολικά) και να ξέρει το ακριβές νούμερο του κολάρου του υποκαμίσου.
Για να γίνει η εγγραφή του απλού μέλους στο κόμμα, θα πρέπει να προσκομίσει δύο (2) sur mesure κοστούμια, ενώ για την υποψηφιότητα στην Πολιτική Επιτροπή απαιτείται να προσκομίσει πέντε (5) κοστούμια sur mesure, δέκα (10) γραβάτες και δέκα (10) pochette.

Ινστρούκτορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου