10.12.13

Συμβουλές προς γυναίκες …




Μήπως ο σύντροφός σας είναι ψυχοπαθής και δεν το γνωρίζετε;

Μήπως ο άνδρας με τον οποίο έχετε σχέση είναι ψυχοπαθής;
Μπορεί να νομίζετε ότι αν ήταν θα το είχατε καταλάβει από την λάμψη της κακίας στα μάτια του, το τατουάζ με την σβάστικα στο μέτωπό του, ή την εμμονή του να συζητάει για τρελαμένους δολοφόνους την ώρα του φαγητού.



Δυστυχώς, δεν είναι έτσι.
Οι ψυχοπαθείς είναι συνήθως εξαιρετικά χαριτωμένοι, και πολλοί εξ αυτών στην αρχή μοιάζουν με τον ιδανικό πρίγκιπα των ονείρων σας.
Για αυτό, αν δεν μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια, μπορεί να μπλέξετε σε μια ολόκληρη ζωή με έναν ψυχάκια, και να μη καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, παρά μόνο όταν θα είναι ήδη πολύ αργά.
Ιδού λοιπόν κάποιες ενδείξεις βάσει των οποίων θα μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε έναν ψυχοπαθή:



1 Ασυνήθιστη κολακεία.
Οι ψυχοπαθείς κινούνται γρήγορα. Στο πρώτο σας ραντεβού θα σας πουν πως είστε η πιο όμορφη, η πιο έξυπνη, και η πιο πνευματώδης γυναίκα που γνώρισαν ποτέ.
Θα παίξουν με τις ανασφάλειές σας.
Αν θεωρείτε τον εαυτό σας παχύσαρκο, θα σας πουν πόσο ωραίο κορμί έχετε, και αν θεωρείτε τον εαυτό σας ντροπαλό τότε θα γελάνε με κάθε ανούσιο αστείο σας, λέγοντάς σας πως ίσως θα έπρεπε να έχετε γίνει επαγγελματίας κωμικός.
Αυτή η τακτική ονομάζεται love bombing, και πρόκειται για την αρχική φάση στη διάρκεια της οποίας σας εθίζουν στην παρουσία τους, και μάλιστα είναι η φάση την οποία θα αναζητάτε και θα αναπολείτε διακαώς στο μέλλον, όταν τελικά σας δείξουν τον αληθινό τους χαρακτήρα.
2 Είσαστε ίδιοι.
Οι ψυχοπαθείς θα προσπαθήσουν να σας κάνουν να πιστέψετε πως είσαστε αδελφές ψυχές, και πανομοιότυποι χαρακτήρες.
Ο ψυχοπαθής αγαπάει όλα όσα αγαπάτε κι εσείς, και σιχαίνεται όλα όσα εσείς σιχαίνεστε.
Αν περάσατε δύσκολη παιδική ηλικία, θα σας πει κάτι σαν το «και ‘γω τα ίδια πέρασα, για αυτό και σε καταλαβαίνω».
Αν λατρεύετε κάποιο άγνωστο βιβλίο, τότε σίγουρα θα το λατρεύει και αυτός.
Η τακτική αυτή ονομάζεται mirroring. Ο ψυχάκιας δεν έχει δική του προσωπικότητα ή ταυτότητα, οπότε ρουφάει τη δική σας και την αντανακλά ξανά προς το μέρος σας.
3 Παιχνίδια συμπόνιας.
Προσέξετε καλά τι σας λέει στα πρώτα ραντεβού για τις πρώην του, αλλά και για τους ανθρώπους της ζωής του. Τον κυνηγάει μήπως η τρελή πρώην του;
Μήπως κάποια άλλη πρώην του πήρε όλα τα λεφτά;
Η μαμά του είναι αυστηρή και τον ελέγχει συνεχώς;
Οι φίλοι του τον χρησιμοποίησαν και στη συνέχεια τον παράτησαν;
Ε λοιπόν, ότι λέει για τους ανθρώπους της προηγούμενης ζωής του, είναι τα ίδια που θα λέει και για εσάς στο μέλλον, οπότε δώστε προσοχή σε αυτά.
4 Ασθένειες και τραυματισμοί.
Οι ψυχοπαθείς θέλουν να τους λυπούνται, για αυτό δώστε προσοχή όταν αρχίσει να σας μιλάει για αρρώστιες και τραυματισμούς που πέρασε.
Μήπως κέρδισε μια μάχη  με τον καρκίνο, ο οποίος όμως συνεχίζει να τον απειλεί;
Μήπως έσπασε το πόδι του ξαφνικά και χρειάστηκε να ακυρώσει το δεύτερο σας ραντεβού; (περιέργως όμως είναι μια χαρά στο τρίτο…;).
Μήπως η πρώτη του σύζυγος σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα που τον ίδιο τον άφησε με τραύμα στον εγκέφαλο, άσχετα αν δείχνει μια χαρά;
Ψάξτε την αλήθεια των ιστοριών του, καλέστε ακόμη και τα νοσοκομεία αν χρειαστεί.
Μην εκπλαγείτε όμως αν έχει μια πειστική δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα που να τις επαληθεύει.
5 Τέλειο σεξ.
Όλοι μας ψάχνουμε το τέλειο σεξ, αλλά όσοι έχουμε βρεθεί με ψυχοπαθείς, έχουμε να λέμε πως το σεξ μαζί τους ήταν το κάτι άλλο!
Ο ψυχοπαθής κάνει τα πάντα για να σας ευχαριστήσει. Είναι ένας ακόμη τρόπος για να εθιστείτε στην παρουσία του.
Και μόλις σας κερδίσει, τότε θα παρακαλάτε για σεξ, αλλά δεν θα μπορεί…
6 Ραγίσματα στο προσωπείο.
Ένας ψυχοπαθής μπορεί μερικές φορές να πει κάτι το απροσδόκητο για τον εαυτό του, στα καλά καθούμενα.
Π.χ. την ώρα που μαγειρεύετε, να ξεστομίσει κάτι όπως «ξέρεις, είμαι τρελός», ή «ξέρεις, σε απατάω».
Στη συνέχεια ή θα αρνηθεί ότι το είπε, ή θα το παρουσιάσει ως αστείο.
Είναι μια συνήθης τεχνική για να σας κρατάει σε εγρήγορση, ή ίσως μια υποσυνείδητη αστοχία χαρακτήρα, που αποκαλύπτει ένα ράγισμα στην μάσκα που φοράει.
7 Σιωπή.
Μόλις περάσουν οι πρώτες ιδανικές φάσεις και έχετε εθιστεί στην  παρουσία του, ο ψυχοπαθής θα αρχίσει να σας υποτιμάει.
Το πρώτο βήμα σε αυτή τη φάση είναι να μη σας μιλάει καθόλου, με αφορμή κάτι που θα προκύψει.
Επίσης, οι ψυχοπαθείς έχουν την τάση να εξαφανίζονται για μέρες. Να είσαστε σίγουρες ότι το φταίξιμο για την σιωπή, ή την εξαφάνισή τους, θα πέσει επάνω σας αργά ή γρήγορα.
Στην πραγματικότητα, μάλλον έχει βρει άλλο θύμα, και το «ζυγίζει».
8 Τριγωνισμός.
Οι ψυχοπαθείς τρελαίνονται να σας κάνουν να μην μπορείτε να ζείτε χωρίς αυτούς, και για να το πετύχουν σας εξιδανικεύουν, σας προσφέρουν το τέλειο σεξ, ενώ στη συνέχεια αποσύρονται, και χρησιμοποιούν τον «τριγωνισμό».
Δηλαδή εισάγουν και νέα πρόσωπα στη σχέση, ώστε να σας κάνουν να ζηλέψετε.
Μπορεί να πρόκειται για κάποια πρώην, κάποια φίλη, ή ακόμη και κάποια διασημότητα. Στο μυαλό του ψυχοπαθή, όλοι τον θέλουν, για αυτό και θα πρέπει να του φέρεστε άψογα, αλλιώς θα σας παρατήσει για κάποια άλλη που τον λατρεύει…
9 Απόρριψη.
Η τελευταία φάση χειραγώγησης εκ μέρους του ψυχοπαθή είναι αυτή της απόρριψης.
Μόλις καταφέρει να σας κάνει να τον θαυμάζετε, και αφού αρχίσει να σας υποτιμά, ξαφνικά θα σας παρατήσει σύξυλη σαν να μην είχατε ποτέ σχέση.
Είσαστε δηλαδή χωρίς καμιά αξία για αυτόν.
Σε αυτή τη φάση, συνήθως προχωρά στο επόμενο θύμα του.
10 Hoovering.
Αν και ο ψυχοπαθής θα σας εγκαταλείψει στα ξαφνικά, εν τούτοις δεν θέλει να προχωρήσετε σε κάτι άλλο.
Αν τυχόν καταλάβει ότι τον ξεπεράσατε, θα κάνει μια μεταβολή 180ο και θα αρχίσει να σας παρακαλάει να μην τον αφήσετε, συμπεριφερόμενος σαν μια ηλεκτρική σκούπα Hoover, λέγοντάς σας όλα όσα θα θέλατε να ακούσετε, υποσχόμενος τα πάντα, και με μια συμπεριφορά ονειρική.
Όλα όμως είναι υποκρισίες, προκειμένου να σας ξανατυλίξει στα δίχτυα του.


Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσετε από κάποιον ψυχοπαθή είναι η πλήρης αποφυγή επαφής μαζί του.
Είναι το μόνο που δεν θα τροφοδοτήσει το εγώ του, και τα παιχνίδια του.
Αυτό θα είναι δύσκολο, επειδή πολλοί από τους ψυχοπαθείς θα σας κυνηγάνε νύχτα μέρα, και θα σας ρουφάνε όπως μια σκούπα Hoover!
Οποιαδήποτε όμως επαφή  μαζί του, ακόμη κι αν πρόκειται απλά για να τον αποθαρρύνετε, θα σας αφήσει έκθετη στα παιχνίδια του μυαλού που χρησιμοποιεί, και τα οποία σίγουρα θα κερδίσει καθώς στερείται συναισθημάτων.
Όσες έχετε κάνει παιδί με κάποιον ψυχάκια, θα πρέπει να περιορίσετε στο ελάχιστο την όποια επαφή μαζί του, και αυτό ίσα ίσα όσον αφορά και μόνο στο παιδί.
Βέβαια, κανείς δεν είναι τέλειος, και κάποιοι είναι απλά ανώριμοι, οπότε περνάνε περιόδους που δεν σας μιλάνε, ή σας υποτιμούν με καίρια σχόλια και μπηχτές.
Άλλοι πάλι θα σας κάνουν να ζηλέψετε, επειδή είναι ανασφαλείς, ή απλά πλήττουν, ή δεν καταλαβαίνουν ότι το κάνουν.
Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιοι πραγματικά μακάκες, που απλά παίζουν τέτοια παιχνίδια με τους άλλους, χωρίς όμως να είναι κλινικά ψυχοπαθείς.
Πάντως, αν ο άνθρωπός σας επιδεικνύει πολλά ή όλα από τα παραπάνω σημάδια συμπεριφοράς, τότε είναι μάλλον ένας γνήσιος ψυχοπαθής, και καλά θα κάνετε να εξαφανιστείτε για το καλό σας….

Απόδοση: Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου