10.12.13

Η πλατφόρμα του Λαφαζάνη…



«Σκουπίστηκαν» όσα θυμίζουν ευρώ, ευρωζώνη, και ευρωπαϊκές ιδέες μαζί και με τις θέσεις Τσίπρα ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ.
Και η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ με «οδηγό» τον κ. Λαφαζάνη φορτώνει τώρα δραχμές, Μαρξ, επαναστάτες από τα Εξάρχεια και τις ανατριχιαστικές ιδέες Παπανδρέου – Αρσένη του 1980 με «τον λαό στην εξουσία και τα λεφτά στην νομενκλατούρα»...



Εδώ ο κόσμος χάνεται, οι Ουκρανοί κάνανε μαρμαρόσκονη τον Λένιν, γιατί δεν τους βάζουνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ και η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ «φορτώνει» επαναστατικό εμπόρευμα του 1917 με συνθήματα και οράματα που (για πολύ κακή τύχη της Ελλάδας και της οικονομίας) τα γευτήκαμε το 1980 με την τριτοκοσμική σοσιαλιστική μαϊμού «αυτοδιαχείριση» που πληρώσαμε 1 τρισ. δραχμές για να μείνουν 30.000 εργάτες στον δρόμο, να μετατρέψουμε περισσότερες από 40 βιομηχανίες σε ερείπια και στέκια ναρκομανών και να αποβιομηχανοποιήσουμε εντελώς τον Πειραιά, την Θήβα την Πάτρα, τον Βόλο, τα Γιάννενα, και τώρα την Θεσσαλονίκη και την Θράκη.
 



Βεβαίως πρόγευση του τι θα επακολουθούσε στον δρόμο του πολιτικού σοσιαλιστικού ανταγωνισμού πήραμε από το 1974 με την κυβέρνηση Καραμανλή. 
Αλλά το «μάρμαρο» σε φόρους, χρέη, απολύσεις, ανεργία και οικονομικό αφανισμό το πληρώνουμε από το 1995 μέχρι τώρα.
Οι ιθαγενείς της Ελλάδας ξύπνησαν το 2009 με το χαρούμενο τραγούδι... Παπανδρέου υιού «λεφτά υπάρχουν» εννοώντας την τσέπη μας και τα σπασμένα που πληρώνουμε τώρα.
Αυτό ήταν το τίμημα της «αλλαγής» και του επαναστατικού σοσιαλισμού του Ανδρέα Παπανδρέου που και αυτός με το σύνθημα «έξω από την ΕΟΚ» παραχώρησε την αυτοδιαχείριση στην τότε Ομοσπονδία Βιομηχανικών Εργατικών Σωματείων (των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ) που πήρε στο λαιμό της χιλιάδες εργαζόμενους παρά τις παροτρύνσεις του πολιτικού «προφήτη» Γιαννόπουλου «Θα φάτε το κεφάλι σας με τον διωγμό των ιδιωτών».
 
Αυτήν την εποχή αντιγράφουν με ακρίβεια (προφανώς για να προκάνουν και όσοι μείνανε έξω από το προηγούμενο πάρτι...) και
  την ανεβάζουν ήδη στην πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι αριστεροί του περασμένου αιώνα, θυμίζοντας τις ντουντούκες Παπανδρέου-Αρσένη και της (καθαρά Πασοκικής) ΟΒΕΣ του 1980.
Διαβάζω (στα σχετικά με το θέμα που περιγράφω) στην ανταπόκριση του ΑΠΕ:
«Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα, είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός ισχυρού και πραγματικά δημοκρατικού και συλλογικού κόμματος, με ισχυρές οργανώσεις δραστήριων και ενεργών μελών, που θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων και θα έχουν ουσιαστική παρέμβαση στα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, στους αγώνες και τα κινήματα .
Παράλληλα, υπογραμμίζει και την ανάγκη μιας ουσιαστικής ιδεολογικής προσπάθειας και παρέμβασης στο κόμμα και την κοινωνία με βάση τον μαρξισμό ως εργαλείο ανάλυσης, ερμηνείας των εξελίξεων και αλλαγής της κοινωνίας. Για την πολιτική συμμαχιών, υποστηρίζει ότι αυτήν την ώρα είναι αναγκαίες συγκεκριμένες και απλόχερες πρωτοβουλίες από τον ΣΥΡΙΖΑ για την κοινή δράση στο μαζικό κίνημα και την συμπαράταξη σε πολιτικό επίπεδο των αριστερών δυνάμεων του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλων των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ως τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας.»
Να λοιπόν με ποιες προοδευτικές ιδέες πρόκειται να πορευθούμε στο μέλλον και τι ακριβώς θα ζήσουμε (ως ιθαγενείς της χώρας αυτής) γνωρίζοντας αυτήν φορά το «έργο» και από μέσα και απ΄ έξω.
Γιατί όλα αυτά, τα περί λαϊκής συμμετοχής, τα πληρώνουμε τώρα και με τα σπίτια μας ενώ οι «κουτόφραγκοι» της Ευρώπης που μας έδωσαν δανεικά και κοινοτικά χρήματα και εμείς τα κάναμε μερσεντέ... μας έχουν στήσει στον τοίχο και ζητάνε τα λεφτά τους.
 
Επέλεξα το σημερινό θέμα του σημειώματος (για τις κακότεχνες αντιγραφές Λαφαζάνη στα περίτεχνα τερτίπια τύπου Ανδρέα Παπανδρέου) πρώτον γιατί ο αξιοπρόσεκτος (κατά την γνώμη μου) σχολιαστής
XEMMANUIL με προκάλεσε, υπενθυμίζοντας μου πόσο πληρώσαμε την «κοινωνικοποίηση» του 1980 (στην οποία βεβαίως και έχω αναφερθεί πολλές φορές ).
Και δεύτερον γιατί επιβεβαιώθηκε μέσα σε δέκα ημέρες το σημείωμά μου της 29 Νοεμβρίου «Δραχμή ή ευρώ ο επόμενος διχασμός» για τις προετοιμαζόμενες κινήσεις ανανέωσης των διχαστικών συνθημάτων με αντικατάσταση του «μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί» (επειδή δεν έπιασε όσο ήθελαν) με το διχαστικό σύνθημα «ευρω ή δραχμή».
Σύνθημα σίγουρου διχασμού γιατί είναι αδύνατον οι αριστερές δυνάμεις του τόπου να πάρουν κυβέρνηση χωρίς επανάσταση και διχασμό.
 
Εάν οι αριστεροί πάρουν κυβέρνηση μόνο με εκλογική πλειοψηφική δύναμη ή (ακόμη χειρότερα) με αυτοδυναμία κινδυνεύουν από τους κομμουνιστές και τους εθνικιστές γιατί θα απουσιάζει από την ιστορία η σελίδα της επανάστασης.
Και με κατάκτηση της εξουσίας ακόμη και αυτοδυναμία αλλά χωρίς επανάσταση οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την τύχη των γιαλαντζί αριστερών του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου