3.1.13

Μουσική απόλαυση.

Οι Heart στο καταπληκτικό τραγούδι Pilot, του δίσκου Bebe Le Strange, που με συντρόφεψε στα νιάτα μου...
Strange Attractor




Αχ ρε Σκουρλέτη τι μου κάνεις!


Τι έπαθα σήμερα το βράδυ ο καψερός;
Κλαυσίγελος …


Που λέτε, μπερδεύτηκε η μάνα μου με τον αποκωδικοποιητή, και επειδή δεν έβρισκε τον Σουλεϊμάν, ή δεν ξέρω ‘γω τι άλλο βλέπει, έκατσε και είδε Ευαγγέλατο!
Και την πλήρωσα εγώ.
Χωρίς να φταίω σε τίποτα.
 

Το σπέρμα του θηρίου, και η … καγκουριά!


Ήταν ένα από τα καλοκαίρια των αρχών των ‘80ς, που τα θυμάμαι σαν χθες.
Καθόμαστε σαχλαμαρίζοντας με τους φίλους μου στην πλατεία Ναβαρίνου της Θεσσαλονίκης, όταν έσκασε σαν βόμβα η σύλληψη του «δράκου», που βίαζε και σκότωνε γυναίκες (άγνωστο με ποια σειρά)!

 
Όπως όλοι, έτσι κι εμείς πέσαμε από τα σύννεφα, όταν αποδείχθηκε πως ο δράκος ήταν ένας ευπαρουσίαστος, σοβαρός, ευθυτενής, δόκιμος των καταδρομών! Ο περίφημος πλέον Παπαχρόνης.

Εμπρός της Γης οι... φορολογημένοι!


Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν φέρεται να έδωσε το OK στον Ζεράρ Ντεπαρτιέ να πάρει την Ρωσική υπηκοότητα. Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός θεώρησε απαράδεκτο να φορολογηθεί το ταλέντο του, που τόσα προσέφερε στην ανθρώπινη διανόηση και στην μακροημέρευση του είδους μας, από τη Γαλλική κυβέρνηση τόσο βάναυσα, για αυτό και... παρέδωσε τα "κλειδιά" της γαλλικής υπηκοότητας του πριν λίγο καιρό, αφού είχε ήδη μετακομίσει στο Βέλγιο.

Τα χάπια μου!


Πάνω που λέω να μην ξανασχοληθώ με τρίχες του στυλ Μενεγάκη, Κορομηλά, Νίνου, Μπάρμπα, Οικονομόπουλου, κλπ έρχεται μια νέα «είδηση» και με τρελαίνει.

 
Έτσι, από την μια μαθαίνω ότι ο λεβέντης Λαυρέντης, ο επονομαζόμενος και ομορφάντρας, που αυτό το διάστημα  ζει το όνειρο με τον ανδροπρεπή τσολιά Λάκη Γαβαλά στο κελί 13, πλήρωνε €25.000 τον μήνα στην Μπαλατσινού!!!!
Από την άλλη, ακούω ρεπορτάζ, και διαβάζω δημοσιεύματα για τις χλιδάτες διακοπές του αγαπημένου ζεύγους των απανταχού ηλιθίων συμπατριωτών μας, της Ελένης Μενεγάκη δηλαδή, και του μπαρουτοκαπνισμένου σιτεμένου εραστή της Ματέο Παντζόπουλου.
Και παθαίνω τραμπάκουλο!
 

Η προπαγάνδα και η … φάβα Σαντορίνης.


(Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ο κριτικός γραμματισμός, η κριτική ανάγνωση των κειμένων είναι πλέον στόχος – και ορθώς- της βασικής εκπαίδευσης.)


Ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης επιχειρεί να κατασκευάσει μια πραγματικότητα και να αποδώσει κατηγορικά χαρακτηριστικά σε πολιτικές απόψεις και επαγγελματικές κατηγορίες. Λυπάμαι αλλά -είτε ηθελημένα είτε όχι- ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης όταν δημοσιογραφεί φαίνεται, στο άρθρο που θα εξετάσουμε παρακάτω, πως δημοσιολογεί και προπαγανδιστικά.
 

Ένας ανθρωπολόγος στην Βηθλεέμ.


Καταρχάς κουνήστε το κεφάλι σας πέρα-δώθε.
Μετά πάνω κάτω, όσο πιο γρήγορα μπορείτε, αρκετές φορές.
Μετά πείτε δέκα φορές: «δεσοξυριβονουκλεϊνικό».
Ωραία! Ίσως να ξεκόλλησαν λίγο οι νευρώνες.


Τώρα προσπαθήστε να κάνετε κάτι πολύ πιο δύσκολο: Σταματήστε να σκέφτεστε ως ένθεος ή άθεος, αποτινάξτε τη συναισθηματική φόρτιση, θετική ή αρνητική, της θρησκευτικής σας πεποίθησης (και ο αθεϊσμός πεποίθηση είναι, αγαπητέ μου).
Θέλω να κάνουμε ένα μεγάλο νοητικό άλμα και να προσεγγίσουμε την ιστορία του Χριστού χωρίς προκαταλήψεις.