9.1.13

Η μουσική μας για απόψε

Ένα απλό και όμορφο τραγουδάκι για απόψε. Aqua στο Turn back time από TopGunZ...

Τι προτείνω στον Αλέξη....


Όταν το άκουσα, γέλασα…
Νόμισα ότι πρόκειται για καλαμπούρι, αφού είχα σε κάποια υπόληψη τα «σοβαρά» αμερικανικά think tanks.

 
Τελικά έπεσα έξω.
Η είδηση ισχύει, και την αντιγράφω verbatim από το Βήμα:
«Για τις οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος, τις προοπτικές της Ελλάδας και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας και η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα μιλήσει στις 22 Ιανουαρίου στο Brookings Institute στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού Ινστιτούτου».

Άλμα στο κενό, αγκαλιά με τον Αλέξη


Οι πολυήμερες οικογενειακές διακοπές του Αλέξη στους εξωτικούς προορισμούς της Λατινικής Αμερικής φαίνεται ότι του έκαναν καλό.
Με ανανεωμένο τον επαναστατικό οίστρο του, κάλεσε χθες από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τους βουλευτές του να μπουν μπροστά «στη μεγάλη υπόθεση της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού». 

 
Από τη χθεσινή ομιλία του είναι φανερό ότι οι γωνίες της ρητορικής του, που είχαν σταδιακά λειανθεί μετά τις εκλογές, εμφανίζονται και πάλι.

Έξω από τον χορό….


Τόσο στον χώρο της εργασίας μου, όσο και στον γενικότερο κοινωνικό μου περίγυρο, τις πιο «φασιστικές» νοοτροπίες τις συναντάω σε άτομα που κατά τα άλλα σκίζουν τα ιμάτιά τους για την ανάγκη «πλέριας» δημοκρατίας, και για το πόσο «δημοκράτες» είναι οι ίδιοι.

 
Συνήθως πρόκειται για στερημένα άτομα, και άτομα περιορισμένης ευφυίας, που όμως μέσα στην πάροδο των χρόνων βρήκαν καταφύγιο σε διάφορες οργανώσεις και κόμματα τύπου ΚΝΕ, Πασόκ,  κλπ προκειμένου μέσα στο μπούγιο να αποκτήσουν κι αυτά ταυτότητα, αλλά και οντότητα. Ισχύς, δηλαδή, εν τη ενώσει…

Η στοχοποίηση ενός μάρτυρα


Η κ. Ελένη Παπαδοπούλου είναι μια δραστήρια κάτοικος της πολύπαθης (από τα πολιτικά άκρα) Κυψέλης. Παλεύει με παρεμβάσεις της στα ΜΜΕ και με το blog της να αλλάξουν κάποια πράγματα στο επί χρόνια εγκαταλελειμμένο κέντρο της Αθήνας. Οπως διαβάζουμε στον δικτυακό τόπο της έγινε μάρτυρας βιαιοτήτων. «Λίγο πιο πίσω μου ερχόταν ένας Ασιάτης. Μπανγκλαντές, Πακιστάν, δεν ξέρω. Ηταν πάντως αρκετά μελαψός. Ακούω φωνές και γυρίζοντας βλέπω τα κωλ... να έχουν επιτεθεί στον άνθρωπο και να τον χτυπάνε... Είναι προφανές πως κάποιοι με πρόσχημα την, απόλυτα δικαιολογημένη κατ’ εμέ, αγανάκτηση των κατοίκων βρήκαν ευκαιρία να εκφράσουν τα φονικά τους και τα κανιβαλικά τους ένστικτα.» (http://elenipapadopoulou.blogs pot.gr 4.9.2010)

Δημοκρατία, ή οικογενειοκρατία;


Οι ακριβείς ευθύνες της εμπλοκής του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη σκοτεινή υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» μένει, σε κάθε περίπτωση, να αποδειχθούν. Ωστόσο, το (ενίοτε κανιβαλικό) ενδιαφέρον της κοινής γνώμης δεν πρέπει να εξαντληθεί στις ενδεχόμενες προσωπικές ευθύνες του πρώην υπουργού και όσων άλλων πιθανόν εμπλέκονται στην υπόθεση. 

 
Σε μια κοινωνία που βουλιάζει στον κυνισμό, την απάθεια και τον τυχοδιωκτισμό, είναι αναγκαίο να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος. 

Το γνωστό τσίρκο και στη μέση ο υιός Βούτση


Καλά, το ότι τα καλομαθημένα πλουσιόπαιδα που το παίζουν αναρχοάπλυτοι είναι ο ορισμός του "δουλειά δεν είχε ο διάολος, ....... τα παιδιά του" το ξέραμε. Το ότι τα παιδιά ορισμένων αποδεικνύονται "διάολοι" άνευ συμμορφώσεως το επιβεβαιώσαμε σήμερα. Όπως ίσως πληροφορηθήκατε, κάνανε μάζωξη μια αρμαθιά από τους γνωστούς άεργους (ή μήπως καλά μισθωμένους) κοπρίτες και επανακαταλάβανε τη Βίλλα Αμαλία. Φυσικά για ελάχιστες ώρες, αφού πάλι γίνανε μπουχός με το που έσκασε μέσα η αστυνομία. Το κλου όμως της υπόθεσης είναι πως φέρεται ανάμεσα στα Ούρουκ Χάι που επέλασαν στο ταλαίπωρο παλιό 2ο Γυμνάσιο να είναι και ο γνωστός και μη εξαιρετέος υιός Βούτση!

Δεν πληρώνω; Το χάνω!


Ποδαρικό με κατάσχεση του αυτοκινήτου ή με το 25% του μισθού ή της σύνταξης κάνει η εφορία σε 44.500 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας των δύο προηγούμενων ετών.

 
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» πρόκειται για τα τέλη του 2010 και του 2011 με τις επιβαρύνσεις από τη μη καταβολή τους που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις όπως προσαυξήσεις και διπλασιασμός του τέλους, να φτάνουν στο ποσό των 13,767 εκατ. ευρώ.
 

Το αργεντίνικο ταγκό φιάσκο του Αλέξη…


Η λίστα Λαγκάρντ αποτέλεσε ιδανική διέξοδο απεγκλωβισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την προσγείωση στην πραγματικότητα που επέβαλε το πρόσφατο οικογενειακό  ταξίδι του κ. Τσίπρα στις σύγχρονες φαντασιακές «Μέκκες» του θολού σοσιαλισμού που ευαγγελίζεται, τη Βραζιλία και την Αργεντινή.


Αντί «κολχόζ»
 και εθνικοποιήσεων στη Βραζιλία συνάντησε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που υλοποιείται αυτή την περίοδο στον κόσμο, το ύψος του οποίου ξεπερνά τα 40 δισ. δολάρια.

Ο ναζιστής της διπλανής πόρτας.


Όταν το κακό αποκτήσει πρόσωπο γίνεται ακόμα πιο τρομακτικό. Στην σφαίρα του «αφηρημένου» Χρυσή Αυγή είναι οι επιθέσεις σε μετανάστες, τα ρατσιστικά συνθήματα που εκτοξεύουν οι βουλευτές της, και το τηλεοπτικό ξύλο.
Τα παρακολουθούμε, γράφουμε για αυτά, εξοργιζόμαστε αλλά μέχρι εκεί. 


Και ξαφνικά η ζωή σου υπενθυμίζει:
H Χρυσή Αυγή είναι οι νοικοκυραίοι που την έβαλαν στην βουλή.