16.1.13

Rock me tonight...

Οι Kings of Leon στο εξαιρετικό Knocked Up, από τον  Strange...


Νέος αυστηρός νόμος για τα όπλα στην Νέα Υόρκη.


Η συζήτηση για τον έλεγχο και τον περιορισμό της οπλοφορίας έχει ανάψει για τα καλά στις ΗΠΑ.

 
Σήμερα μάλιστα, η Νέα Υόρκη προχώρησε στην εφαρμογή του πιο αυστηρού νόμου αναφορικά με τον περιορισμό των όπλων, σε όλη την Αμερική.
Συμπεριλαμβάνει επέκταση της απαγόρευσης των πολεμικών τυφεκίων, και υποχρεωτικούς ελέγχους όσων αγοράζουν πυρομαχικά.

Ο κώλος της μαϊμούς του Σύριζα!


Πολλοί αναρωτούνται, γιατί δεν ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ, και περί άλλων τυρβάζω;
Να γιατί:
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την γνώμη μου είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ πια, όπως κι ο Καμμένος, όπως κι όλοι όσοι «φάγανε χώμα», λόγω του ότι «κατέρρευσαν κάτω από το ίδιον βάρος τους» (όπως λέμε κι εμείς οι μηχανικοί)…


 Γιγαντώθηκαν προς στιγμήν, αλλά πάνω σε πήλινα πόδια, λεπτά σαν οδοντογλυφίδες…

Βρε σεις, μήπως δεν μας φταίει ο Σύριζας;


Το δωμάτιο ήταν γεμάτο με καπνό, λες και μία ντουζίνα θεριακλήδες είχαν βγάλει το άχτι τους έπειτα από περιορισμό ημερών! Η καθαρίστρια είχε κάνει το λάθος να ανοίξει το παράθυρο! Ο υπουργός ήταν έξαλλος. 


Οι εντολές που είχε δώσει ήταν ρητές: Να μην ανοίξουν τα παράθυρα, καθώς ήταν οπαδός της υγιεινής διατροφής.
Η διάθεσή του χάλασε ακόμη περισσότερο από το απροσδόκητο νέο! Μόλις 30 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν από τον φόρο στο πετρέλαιο.

Και όμως, είναι αυτό που νομίζεις αγάπη μου!


Γιατί χοροπηδάνε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-Βίλα Αμαλίας, όταν τους λέω ότι οι τρομοκράτες αυτοπροσδιορίζονται ως επαναστατική Αριστερά και είναι επαναστατική Αριστερά; Μα γιατί είναι αλήθεια.

 
Το αντάρτικο πόλεων στην Ελλάδα δεν προέρχεται από παρθενογένεση.
Έχει μια ιστορία που μετρά ήδη σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Η κατάρα έπιασε…


«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει, ο καινούργιος δεν έχει ακόμη γεννηθεί. Ζούμε στην εποχή των τεράτων». 

Σπάνια μια φράση μπορεί να αποτυπώσει με τόσο μεγάλη απλότητα και σαφήνεια το τι συμβαίνει σε αυτήν την ιστορική περίοδο στη χώρα μας.
Και είναι αλήθεια πως από έναν φιλόσοφο της Αριστεράς, τον ο Α. Γκράμσι θα πρέπει να διδαχθούμε ώστε να αντέξουμε αυτό που συμβαίνει σήμερα.
 

Η αλήθεια να λέγεται


Ειλικρινά χρειάζεται εμείς να πούμε τίποτα άλλο? Επαναδιαπραγμάτευση. Αλλαγή. Από χθεσινή συνέντευξη της κας Δούρου.

Η στρατηγική της έντασης.


Οι καθηγητές Παναγής Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Καρύδης, Γεράσιμος Προδρομίτης και Χαριτίνη Καρακωστάκη μιλούν στην «Εφ.Συν» για τις αιτίες της έξαρσης στα φαινόμενα βίας αλλά και για τη «στρατηγική της έντασης» που τα τροφοδοτεί…

 
Τα σύνορα ανάμεσα στην ήπιας μορφής παραβατικότητα και στην οργανωμένη βία είναι συχνά δυσδιάκριτα στον καθεστωτικό λόγο. Στην πολιτική και στη μιντιακή εκδοχή του, υποστηρίζει ότι το ένα φαινόμενο τροφοδοτεί το άλλο και γι’ αυτό η καταδίκη πρέπει να είναι κατηγορηματική και η στάση αποφασιστική, χωρίς αστερίσκους και ύποπτους ευφημισμούς.
Με άλλα λόγια, να μην υπάρχει χώρος για προσεγγίσεις που επιχειρούν να ερμηνεύσουν (άρα και να δικαιολογήσουν, όπως ισχυρίζεται) επιλογές μειοψηφιών που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

Υπό τον ήχο των καλάσνικοφ….


Εδώ και 20-30 περίπου χρόνια, παρατηρείται μια αποσάθρωση  του κοινωνικού ιστού, που την βλέπουμε σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.



Και είναι λογικό, αφού μια ολόκληρη γενιά γαλουχήθηκε με στρεβλά ιδανικά, παπαγαλίστικη εκπαίδευση, κούφια είδωλα και πρότυπα, και κυρίως ατιμωρησία.

Τα αδιέξοδα της κρίσης και οι τσαμπατζήδες...


Πριν από λίγες μέρες ένας νεαρός μου έλεγε πως έχει χρόνια να κόψει εισιτήριο στα μέσα αστικής  συγκοινωνίας.  Του εξήγησα την ηθική πλευρά του ζητήματος, αλλά μου απάντησε κάτι για τις μίζες, τους πολιτικούς, το κεφάλαιο και δεν μπορέσαμε να βρούμε άκρη...


Του εξήγησα την πρακτική πλευρά του ζητήματος
 πως αν δεν πληρώνουμε οι περισσότεροι εισιτήριο,  δυο τινά μπορεί να συμβούν: ή να ακριβύνει το εισιτήριο όσο χρειάζεται για τους λίγους που θα συνεχίσουν να πληρώνουν, ώστε η εταιρεία να μπορεί να βγάζει τα έξοδα για να αγοράζει πετρέλαιο και να πληρώνει τους οδηγούς, ή η εταιρεία να βάλει λουκέτο, να μην υπάρχει λεωφορείο, και όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο ή ούτε ποδήλατο να μετακινούνται με τα πόδια...