17.1.13

Fool...

Ο Strange αφιερώνει απόψε την Cat Power στο Fool...


Ασχέτως των δηλώσεων Βορίδη…


Το ζήτημα των φοιτητικών παρατάξεων αποτελεί διαχρονικά σημείο τριβής μεταξύ των φοιτητών- ιδιαίτερα αυτών που είναι οργανωμένοι σε τέτοιους είδους μηχανισμούς, όπως ο γράφων- και μέρους του πολιτικού προσωπικού, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακινείται αποκαλύπτοντας τη σοβούσα διελκυστίνδα, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνει τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. 


Παραμένουμε πεισματικά αδιόρθωτοι!


Μεγάλη αύξηση διακίνησης χύδην φορτίου κατά 41,14%, (δηλ. χύμα φορτίου υγρών και ξηρών εμπορευμάτων, όπως δημητριακών, σιδηρομεταλλευμάτων, λιπασμάτων, αργού πετρελαίου κ.λπ) σε σχέση με το περυσινό εννεάμηνο, Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, κατέγραψε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).



Να σημειωθεί βέβαια ότι αυτή η θετική εξέλιξη σημειώθηκε μετά από μια θεαματική μείωση του χύδην φορτίου κατά 21% το 2011.
Μειώσεις καταγράφηκαν επίσης από το 2007-9 της τάξης του 13,4% αθροιστικά.
Μόνο το 2010 παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση στο χύδην φορτίο κατά 7,8%.
Από τα ανωτέρω εύλογα προκύπτει ότι η φετινή άνοδος στην ουσία αντισταθμίζει σημαντικό μέρος των ζημιών μετά το 2007. 

Καυσόξυλα ... η ελιά του Πλάτωνα!


Άφωνος μένει όποιος πληροφορείται ότι άγνωστοι ξερίζωσαν τα απομεινάρια της ελιάς του Πλάτωνα στην Ιερά οδό, για να τα χρησιμοποιήσουν ως καυσόξυλα! 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ήταν πάνω από δύο άτομα, καθώς ο κορμός που ξεριζώθηκε ήταν μεγάλος και πολύ βαρύς.

Επικίνδυνο, και εμφυλιοπολεμικό το κλίμα.


Σχεδόν 65 χρόνια μετά από το τέλος του τελευταίου Εμφύλιου Πολέμου, που ρήμαξε τη χώρα, φαίνεται ότι κάποιοι που βέβαια δεν τον έζησαν και ορισμένοι που αμφιβάλουμε αν τον έχουν διαβάσει κιόλας, δείχνουν να τον νοσταλγούν! 

 
Από τις αρχές αυτής της οικονομικής καταστροφής το 2009, το “εμφυλιοπολεμικό” κλίμα ήταν κάτι που “βόλευε” τις κυβερνήσεις που επιχείρησαν να διαχειριστούν την καταστροφή.


Περί τιτλοποίησης των πάντων…


Ο Ντίμης ο Μάγκας, ο «έτσι», κι ο στιγμιαίος «δισεκατομμυριούχος» ο κ. Παπάρας (μέχρι να πιείς έναν espresso).


Όταν εσύ διάβαζες ρε σπασίκλα (Παπάρα) και είχες 3 εκατομμύρια σπυράκια στη μούρη, σαν το ηφαίστειο του Pinatubo, ο Ντίμης ρε «χαζέ» ήξερε όλες τις Ντίσκο που υπήρχανε τότε στο Λεκανοπέδιο, και είχε και ένα Autobianchi 900 cc (αγορασμένο!!!) και φύσαγε, και είχε και κάτι μηχανάκια, κατά καιρούς (απαλλοτριωμένα).

Επαναπατρισμός του γερμανικού χρυσού.


Η Γερμανία είναι περήφανη για τα αποθέματα χρυσού που διαθέτει, και τα οποία φτάνουν τα $183 δισεκατομμύρια σε αξία!
Τα 2/3 όμως του χρυσού αυτού βρίσκονται στο εξωτερικό.


Τώρα, η κεντρική τράπεζα της χώρας ετοιμάζεται να επαναπατρίσει τον γερμανικό χρυσό, 300 τόνοι του οποίου βρίσκονται σε χρηματοκιβώτια του Μανχάταν, υπό την επίβλεψη της αμερικανικής Federal Reserve Bank of New York.

Το παιδί δεν κάνει για πολλά πολλά….


Δεν ξέρω γιατί, αλλά σήμερα με έπιασε το μαζοχιστικό μου και αποφάσισα να διαβάσω την πολύκροτη συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα  The Oregonian, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και «στοχαστής».


 
Το συμπέρασμα που έβγαλα, όσο περίεργο και να μου φαίνεται, όσο αμήχανα και να με κάνει να νιώθω, έχει σχέση με αυτό που είχε πει κάποτε ο Μητσοτάκης για τον εν λόγω πολιτικό, και εγώ του είχα θυμώσει. Ότι, δηλαδή, «το παιδί δεν μπορεί, ή δεν κάνει» (αν θυμάμαι καλά).

Εκτός από τον Σκουρλέτη, και οι Τούρκοι στοχοποιούν τον Χρύσανθο.


Στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, στενό σύμβουλο και φίλο του πρωθυπουργού, φαίνεται ότι έχουν εστιάσει την προσοχή του οι Τούρκοι σύμφωνα με όσα φαίνονται από δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο. 


Του καταλογίζουν ότι είναι ο εισηγητής της «σκληρής γραμμής» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής στον πρωθυπουργό…

Χρόνια Πολλά Αντώνη!


Με την ευκαιρία της σημερινής ονομαστικής του εορτής, η παρέα του Ορθογράφου εύχεται Χρόνια Πολλά και καλά στον Αντώνη Σαμαρά, που ξέρουμε ότι μας διαβάζει, και μακροημέρευση στο πρωθυπουργικό αξίωμα!