18.2.13

Άξιοι των επιλογών μας!


Αν στο 330 μ.Χ, πριν 1.700 χρόνια ο διορατικός Μέγας Κωνσταντίνος έκτισε στον Κεράτιο Κόλπο  στα Στενά του Βοσπόρου, της Προποντίδας την «Νέα Ρώμη», την Πόλη, κέντρο του τότε κόσμου, και έζησε η Αυτοκρατορία του 1.000 χρόνια, σήμερα η περιοχή έγινε  το  σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, και η Ελλάδα η ΠΥΛΗ της Ευρώπης στο νότιο-ανατολικό άκρο της, με προοπτική πολλών δεκαετιών.


Αυτή την πύλη διαβαίνουν ήδη τα κονταίινερς της Ασίας, την ίδια θα διαβούν τα πετρέλαια και το Φυσικό Αέριο της Ρωσίας, από εδώ θα εξαχθούν τα αγαθά της Ευρώπης για την Ασία και την Β. Αφρική.
Ώστε, ανεπαισθήτως (!), χωρίς να το καταλάβουμε, δεν το προσπάθησε κανείς Μέγας πολιτικός μας (μάλλον το σαμποτάρησε) γίναμε εκόντες-άκοντες «η Πύλη της Ευρώπης» πλάι στο σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων, και δεν θα παραμείνουμε «ερείπια», όνομα και πράμα, της Αρχαίας Ελλάδας. 

Ο περήφανος λαός που έβλεπε τα πουρνάρια να θεριεύουν…


Αν και καπιταλιστική χώρα, εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να διώξει τους κακούς καπιταλιστές.
Τα συνδικάτα, σε αγαστή συνεργασία με την μονίμως «οργισμένη» αριστερά, εξαντλούν κάθε μέσο προκειμένου να φύγουν από τη χώρα μας οι «κακές» βιομηχανίες, και να μην τολμήσουν να πατήσουν νέοι επενδυτές.

 
Το μόνο που είχε μείνει ως ένδειξη «βιομηχανίας» τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι διάφορες  μικρομεσαίες βιοτεχνίες, που και αυτές λόγω κρίσης ή έκλεισαν ή πήραν την άγουσα για γειτονικές χώρες.

Δεξιός και αριστερός λαϊκισμός.


Η ελληνική κοινωνία, με την αγαστή συνεργασία του πολιτικού συστήματος, είναι εγκλωβισμένη εδώ και καιρό σε έναν ιδιότυπο λαϊκισμό.
Είναι γεγονός ότι με ελάχιστα διαλείμματα οι γενιές που διαμορφώθηκαν πολιτικά μετά τη Μεταπολίτευση γαλουχήθηκαν μέσα σε ένα ακραίο δημαγωγικό σκηνικό.

 
Μέσα σε μια συνθηματολογική έξαρση, που υποβάθμιζε ιδέες και προβλήματα και χάραζε τις περιβόητες διαχωριστικές γραμμές, μεταξύ προόδου και σκότους, μεταξύ μειοδοτών και  πατριωτών, για να βολεύονται οι εκάστοτε πράσινες και γαλάζιες ηγεσίες.
Με περισσή ευκολία ο αντιπολιτευτικός λαϊκισμός για άγρα ψήφων μετατρεπόταν σε κυβερνητικό λαϊκισμό για να καλυφθούν οι προφανείς και διαρκείς αδυναμίες άσκησης μιας συγκροτημένης και αποτελεσματικής πολιτικής.

Ουράνιες απειλές!


Μετεωρίτες έπεσαν από τον ουρανό, και προξένησαν τρόμο, ζημιές, και πολλούς τραυματισμούς στην πόλη της Σιβηρίας Chelyabinsk.
Μπορούσε όμως κανείς να το προβλέψει;

 
Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, θα έπρεπε να γνωρίζουμε το μέγεθος του μετεωρίτη πριν αυτός καεί εισερχόμενος στη γήινη ατμόσφαιρα.
Θα περάσει καιρός μέχρι να έχουμε κάποιες αξιόπιστες εκτιμήσεις, αλλά σύμφωνα με τον καθηγητή του ΜΙΤ Richard Binzel, το μέγεθός του ήταν μόλις  δυο μέτρα.
Όσον αφορά στο βάρος, η ρωσική Ακαδημία Επιστημών τον υπολογίζει στους δέκα τόνους. Υπενθυμίζεται πως αν ένα αντικείμενο διαμέτρου μόλις δυο μέτρων αποτελείται από σίδηρο, τότε θα μπορούσε κάλλιστα να ζυγίζει μέχρι και 30 τόνους.

Homo Lupus!


Δεν ξέρω αν ο Πλαύτος γνώριζε από λύκους.
Σίγουρα πάντως δεν γνώριζε από καπιταλιστές.
Και το πιθανότερο είναι να μη γνώριζε ούτε από λύκους, διαφορετικά θα είχε βρει άλλο μέτρο σύγκρισης για να περιγράψει την κακότητα του ανθρώπινου είδους αντί του γνωστού Homo homini lupus, ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος.

 
Θεωρώ προβοκατόρικα προσβλητικό για τους λύκους να τους συγκρίνουν με τους ανθρώπους!
Ο λύκος σκοτώνει μόνο για να ζήσει και τρώει όσο του αναλογεί.
Σέβεται την ιεραρχία έτσι όπως την έχει προσδιορίσει η φύση και δίνει προτεραιότητα στα αδύναμα μέλη της αγέλης του.

Εσείς ψάχνετε για μακάκες….


Άργησαν, αλλά μας πήραν...χαμπάρι και οι εμίρηδες.
Ο δήμαρχος της Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός αποκαλύπτει τι του διεμήνυσε ο απεσταλμένος του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ- Θανί, ανακοινώνοντας του ότι αποσύρει οριστικά το ενδιαφέρον του για την αγορά συμπλέγματος νησίδων στο Ιόνιο, στην περιοχή μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει επένδυση με επίκεντρο το νησί Οξυά.


Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εβδομαδιαία εφημερίδα Realnews, ο απεσταλμένος του είπε επί λέξη: «Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές, αλλά για μαζοχιστές».
Και συμπλήρωσε, πριν φύγει: «Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν».

Δια του παραδείγματος...


Το προνόμιο που έχεις όταν ανήκεις στον αληθινό κόσμο της εργασίας και δεν έχεις υποκύψει στον «βάκιλλο» του ιδρυματισμού της εξουσίας, είναι ότι έχεις την πρέπουσα απόσταση για να βλέπεις καθαρά τα πράγματα.


Ακόμη και πολίτες που δεν ταυτίζονται ιδεολογικά με τον πρωθυπουργό ή διαφωνούν με συγκεκριμένες επιλογές του, αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνει. Παραδέχονται ότι αν κάποιος δουλεύει σκληρά, αυτός σίγουρα είναι πρωτίστως ο ίδιος.
Ποτέ δεν τον βλέπουν σε κοσμικές συνάξεις, ζει μια λιτή ζωή από πεποίθηση, χωρίς προκλήσεις.
Πηγαίνει πρώτος στη δουλειά και συχνά φεύγει τελευταίος.