19.2.13

Amos Moses...

Amos Moses by Jerry Reed....

Η βαριά σκιά της Κερατέας.


Τόσοι μήνες εντατικής εκπαίδευσης στην Κερατέα δεν πήγαν χαμένοι.
Το διαπιστώσαμε τη νύχτα της Κυριακής, όταν ομάδα κουκουλοφόρων ή -αν προτιμάτε τη νέα έκφραση της μόδας- «συλλογικότητα» κουκουλοφόρων επέδραμε στο εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής σε ένα χτύπημα που είχε τα χαρακτηριστικά οργανωμένης επιχείρησης αντάρτικου.

 
Οι δράστες πρώτα ακινητοποίησαν τους φύλακες και τους περιέλουσαν με βενζίνη, ώστε να μην επιχειρήσουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς μετά τη διαφυγή των εμπρηστών, έπειτα έβαλαν φωτιά με μολότοφ σε οχήματα και μηχανήματα της εταιρείας, τέλος, έφυγαν έχοντας μαζί τους έναν όμηρο, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφυγή τους και (μολονότι, προφανώς, θιασώτες της μαχητικής οικολογίας...) έφραξαν τον δρόμο στην Πυροσβεστική με δένδρα τα οποία έκοψαν με αλυσοπρίονα.

Συνάντηση νέας εποχής.


H ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Φρανσουά Ολλάντ στην Αθήνα, έρχεται αμέσως μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες για τον Προϋπολογισμό 2014-2020.
Ο Γάλλος Πρόεδρος αποδεχούμενος την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Παρίσι, αναδεικνύει τις θετικές εξελίξεις, συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αλλά και την θετική πορεία των μεταρρυθμίσεων μας που τόσο υπερασπίσθηκε ο Ολλάντ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 
Τόσο σε επίπεδο Σύνοδο Κορυφής, όσο και με τις θέσεις του Υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί στο Eurogroup.
Κυρίως την εποχή της μεγάλης κρίσης όπου δέσποζε η αντίληψη ότι η «η Ελλάδα βρισκότανε με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης».


Είναι ο Σύριζα δημοκρατικό κόμμα τελικά, ή όχι;


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που εντάσσεται στο λεγόμενο Συνταγματικό τόξο. Δεν αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν προχωρά σε ακραίες ενέργειες, σέβεται τους θεσμούς όπως το Κοινοβούλιο, ψηφίζει και διεκδικεί την ψήφο αλλά και εσχάτως και την εξουσία.


Θέλουμε, λοιπόν, να πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά όπως επίσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει θεωρία των άκρων στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν δηλαδή φασίστες από δεξιά και φασίστες από αριστερά. Όλα αυτά σε μια ιδανική κοινωνία…

Και όμως, η κρίση δημιουργεί απασχόληση!


Σε χιλιάδες ανέρχονται τα βιογραφικά ανέργων, δημοσίων υπαλλήλων, φοιτητριών, αλλά  και οικογενειαρχών στα γραφεία παραγωγών αισθησιακών dvd, που  μετά το ξέσπασμα της κρίσης στοιβάζονται.


Οι αιτήσεις μάλιστα που έχουν δεχτεί τον τελευταίο μόνο χρόνο, όπως αποκαλύπτουν, ανέρχονται σε 2.500, με τους ενδιαφερόμενους να παραθέτουν την προσωπική τους ιστορία και να εξηγούν τη μεγάλη ανάγκη που έχουν για χρήματα.

Επάγγελμα πόρνη…


Είναι το.. αρχαιότερο επάγγελμα για τις γυναίκες. Γνωστόν…
Μέχρι σήμερα, δεν έχει .. εξαφανιστεί ως «μορφή απασχόλησης» σε καμία χρονική περίοδο..

 
Τώρα, οι εγκληματολόγοι ισχυρίζονται πως θα ανθίσει, ακόμη και από γυναίκες που πριν, δεν θα το έκαναν ποτέ και με τίποτε…
Και εδώ μπαίνει ένα τεράστιο ερωτηματικό…

Ένοχες απολαύσεις: Περί Γιουρο-Βίζιο(ν)


Αρχίζω με μία υπεύθυνη δήλωση με σκοπό να καταχωρηθεί στα ελαφρυντικά μου. Δηλαδή, ενδέχεται να αποδειχτεί και επιβαρυντική, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με θέματα τόσο υποκειμενικά όσο το γούστο και δη το μουσικό, αλλά νιώθω την ανάγκη να την κάνω έτσι κι αλλιώς…

 
Λοιπόν, το κομμάτι των Κόζα Μόστρα με τον Αγάθωνα που κέρδισε χθες, και θα εκπροσωπήσει την εξωτική και αναξιοπαθούσα χώρα μας στη φετεινή γιουροβίζιον στη Σουηδία μου αρέσει.
ΝΑΙ μου αρέσει, και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει με ελληνική συμμετοχή, και μία από τις ελάχιστες που μου συμβαίνει με συμμετοχή οποιασδήποτε χώρας.
 

Συζητήσεις και στην Αμερική για τον κατώτατο μισθό.


Δεν είναι μόνο η Ελλάδα, που εξαιτίας της δήλωσης κάποιου Γενικού Γραμματέα πήρε φωτιά σε σχέση με το ύψος του κατώτατου μισθού.
Κάτι ανάλογο, σε πιο ήπια μορφή συμβαίνει και στην Αμερική.


Σύμφωνα με την εφημερίδα  Wall Street Journal , η πρόσφατη πρόταση του προέδρου Ομπάμα για αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα $9, θα βλάψει κυρίως τους δικούς του ψηφοφόρους, δηλαδή τους νέους και τις μειονότητες.

Συγχαρητήρια στην αριστερά.


Για τα αίσχη που έγιναν στην Χαλκιδική, όπου καμία πενηνταριά τραμπούκοι έκαψαν και λεηλάτησαν δεν έχω να πω πολλά. Όσα και να πω λίγα θα είναι.
Ωστόσο, είναι ενδιαφέρουσες οι αντιρρήσεις των κομμάτων ειδικά της αριστεράς.


Δέκα must βιβλία για τον Αδόλφο.


Χαμηλόφωνα επιμύθια για το πιο ευπώλητο παραμύθι της εξτρεμιστικής ακροδεξιάς: εκείνο με την γιαγιά, την οποία καλοσυνάτοι γίγαντες περνούν στο απέναντι ATM.

 
1.Ο Χίτλερ της Ιστορίας

Τζον Λούκατς, εκδόσεις Ενάλιος, 1999
Απορρίπτοντας τη δαιμονοποίηση του Αδόλφου ο ιστορικός από την Ουγγαρία τοποθετεί με προσοχή στο ιστορικό πρόσωπο όσες ψηφίδες διαθέτει.
Αξιολογεί τους προγενέστερους ιστοριογράφους που επιχείρησαν κάτι αντίστοιχο, επισημαίνει τους κινδύνους ακόμη και στην «επιλογή των λέξεων» και στη συνέχεια σκιαγραφεί με συναρπαστικό τρόπο τον άνθρωπο, ο οποίος «είχε μάθει πώς να μισεί», σύμφωνα με μια περιγραφή του Γκέμπελς.


The Boss

Bruce Springsteen ...I'm on fire.