20.2.13

Heroes!

"Heroes" by David Bowie...

Πρακτορείο μοντέλων για άσχημους!


Είθισται το μόντελινγκ να αποτελεί δραστηριότητα αυτών που ευνόησε η φύση, όσον αφορά στην εμφάνιση (τουλάχιστον).

 
Υπάρχει όμως ένα λονδρέζικο πρακτορείο μοντέλων, που δεν πιστεύει στην παράδοση που θέλει τα μοντέλα να είναι πανέμορφα και κοκαλιάρικα άτομα.
Για αυτό και ψάχνει οποιονδήποτε άνθρωπο, χοντρό, άσχημο, ή όπως να’ ναι, αρκεί αυτός να θέλει να επιδείξει τα όποια κάλλη του στη πασαρέλα ή στη κάμερα.

Δεσμοί, λουλούδια, και περίεργοι έρωτες.


«Εγώ τον Τσίπρα τον πάω. Έχει κάτι το φρέσκο. Πέτυχε να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ υψηλό ποσοστό. Αν όμως κέρδιζε σήμερα θα ήμασταν εκτός Ευρώπης» είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το καλοκαίρι σε συνέντευξη του στη Real news και τότε όλοι είχαν αναρωτηθεί ποιο σκοπό εξυπηρετούσε αυτή του η αναφορά.


Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο «Ακροπόλ» είχε πει: «Ήδη, η καραμανλική παράδοση του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού αποτελεί μακρινή ανάμνηση για τη ΝΔ, ενώ στο ΠαΣοΚ ο όρος «σοσιαλισμός» εξαλείφεται ακόμη και από τα ανούσια, ούτως ή άλλως, κομματικά κείμενα», ενώ στη συνέντευξη που έδωσε στο BBC θέλησε να τονίσει τη διαφορά ανάμεσα στους δυο αρχηγούς, τον πρώην και τον νυν, λέγοντας «Ο προκάτοχός του ήταν γόνος μιας οικογένειας, του αείμνηστου Καραμανλή, ο οποίος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα και ήρθε για να συμφιλιώσει τις δύο αντίπαλες παρατάξεις».

Μια σουρεαλιστική υπόθεση κλοπής…


Πριν από μερικούς μήνες, κάποιος έκλεψε ένα σουρεαλιστικό σκίτσο (ακουαρέλα) αξίας $150.000 του Salvador Dali από μια γκαλερί της Νέας Υόρκης, και στη συνέχεια το επέστρεψε μέσω ταχυδρομείου!


Οι αρχές προβληματίστηκαν ιδιαίτερα με την υπόθεση, η οποία όμως έχει τώρα διαλευκανθεί, και έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το σαμποτάζ του Αλέξη....


Ένα άρθρο, που γράφτηκε πριν την επίσκεψη Ολάντ, και που πέφτει σε όλα μέσα….

 
Η Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, είναι ημέρα απεργίας για τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τις επιταγές της ΠΟΕΣΥ, που είναι το πανελλήνιο συνδικαλιστικό μας όργανο.
Απεργούμε λοιπόν, ανήμερα της έλευσης στην Ελλάδα του Φρανσουά Ολάντ, την ανάδειξη του οποίου στην προεδρία της Γαλλίας, είχε πανηγυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ευρωπαϊκή… αριστερά στροφή.

Τι σύνταξη θα παίρνει ο Βενέδικτος;


Η απόφαση του Πάπα Βενέδικτου να παραιτηθεί από το αξίωμά του έχει γεννήσει πολλά ερωτηματικά, κυρίως διαδικαστικά.

 
Ο λόγος είναι πως πρόκειται για την πρώτη φορά που παραιτείται Πάπας εδώ και αιώνες, οπότε και το Βατικανό καλείται να λύσει μερικά πρακτικά προβλήματα, όπως π.χ. τι σύνταξη δικαιούται;

Γιατί οι οικονομολόγοι δεν κατάφεραν να προβλέψουν τη κρίση;


Στη κορύφωση της οικονομικής κρίσης, η βασίλισσα της Αγγλίας ρώτησε κάποιους γνωστούς μου στο London School of Economics κάτι πολύ απλό, για το οποίο όμως δεν υπάρχει μια εξίσου απλή απάντηση: Γιατί οι οικονομολόγοι (πανεπιστημιακοί) δεν κατάφεραν να προβλέψουν τη κρίση;

 
Υπάρχουν αρκετές απαντήσεις. Η μία είναι ότι οι οικονομολόγοι στερούνται εκείνων των μοντέλων που θα μπορούσαν να εξηγήσουν την οικονομική συμπεριφορά που οδήγησε στη κρίση…


«Βουλγαρική Άνοιξη»;


Οι πρόσφατες εκτεταμένες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις των Βούλγαρων πολιτών ενάντια στη σκληρή λιτότητα, σε συνδυασμό με τις απίθανες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οδήγησαν τη γειτονική μας  χώρα σε μια «βουλγαρική άνοιξη».

 
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Boiko Borisov ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του, μετά από τις σκληρές μάχες μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στη Σόφια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων πολιτών.

Η νέα γεωπολιτική στροφή….


Εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα δεν έχει ζήσει πιο σημαντική επίσκεψη αρχηγού κράτους από τη χθεσινή του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα. 
Κι εδώ και πολύ καιρό, η διπλωματική γλώσσα δεν υπήρξε τόσο ουσιαστική όσο στις δηλώσεις που έκαναν μαζί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα δεν έχει κάνει κινήσεις τόσο σημαντικές για το μέλλον σαν αυτή που όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε με αυτή την επίσκεψη.
Φέρνοντας την ενεργειακή και τη γεωπολιτική παράμετρο στο επίκεντρο της ελληνογαλλικής συνεργασίας, η Ελλάδα αξιοποιεί για πρώτη φορά τα πιο κρίσιμα από τα στρατηγικά πλεονεκτήματά της που έχουν μείνει για χρόνια ανεκμετάλλευτα: τη θέση της, το διεθνή ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της.
Με δύο λέξεις, μια νέα «γεωπολιτική Ελλάδα» φαίνεται να προβάλλει επιτέλους στο προσκήνιο.

Η άνοδος των άκρων.


Σε πρόσφατη ομιλία του στην Αθήνα – στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Deree) – ο γνωστός ιστορικός καθηγητής Mark Mazower επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση το προφανές.


Πως δηλαδή οι πολιτικές δυνάμεις την Ελλάδα δεν έχουν δώσει την δέουσα σημασία στο φαινόμενο της ισχυροποίησης της άκρας δεξιάς. Που με βάση το πρόγραμμά της, δεν κρύβει την πρόθεσή της να καταλύσει θεσμούς και να επιβάλει καθεστώς ολοκληρωτισμού.