2.3.13

Hell's Bells...

Hell's Bells by AC/DC....







Η αβάσταχτη ελαφρότητα των ΜΜΕ.


«Αισθανόμαστε πουλημένοι και προδομένοι από το κράτος. Όλες είμαστε μανάδες και όλες στην ίδια τύχη βρισκόμαστε. Προσπαθούσαν να ζεσταθούν τα παιδιά. Σε αυτήν την κατάσταση μας φέραν οι πολιτικοί μας. Πρέπει να τιμωρηθούν και οι τρακόσιοι και να μας δώσουν τις περιουσίες μας πίσω».


Στο βίντεο του «Αστρα TV» της Λάρισας, η συνάδελφος δημοσιογράφος περιέγραφε με δραματικό τόνο τον θάνατο δύο φοιτητών οι οποίοι έχασαν προχθές τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις ενός αυτοσχέδιου μαγκαλιού που έφτιαξαν κόβοντας ένα θερμοσίφωνα «για να ψήνουν, αλλά και να ζεσταίνονται», όπως ανέφερε το ρεπορτάζ. Στο βίντεο φιλοξενείτο και μια γειτόνισσα η οποία, αφού κατέθεσε όσα μόλις διαβάσατε, κατέληξε στη γνωστή πια αιτία: στο απεχθές κράτος και στα Μνημόνια του.

Η χώρα του προηγμένου … δήθεν.


Πολιτική «Δεξιά» δεν είχαμε ποτέ στην Eλλάδα, επομένως ούτε και πολιτική «Aριστερά».
Δεν υπήρχαν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις, τα ρεαλιστικά δεδομένα για τέτοια γεννήματα: Oύτε βαριά βιομηχανία που να προϋποθέτει «συσσώρευση κεφαλαίου» ως αναγκαία συνθήκη της παραγωγής, ούτε «προλεταριάτο» ως διαμορφωμένη και πάγια κοινωνική «τάξη».

 
Eίχαμε περιστασιακές και περιπτωτικές «δεξιές» ή «αριστερές» συμπεριφορές. Eισαγόμενες, μεταπρατικές.
Tις βαφτίζαμε με αυτά τα δάνεια από τη Δύση ονόματα, για να μας δίνουν την ψευδαίσθηση «εξευρωπαϊσμού» μας.
Yπεραναπλήρωση μειονεξίας, ξιπασιά.
Tο ψυχολογικό σύμπλεγμα του Kοραή, η θεωρία του για «μετακένωση» της ελληνικότητας από τη Δύση (τη μόνη κιβωτό) στους αφελληνισμένους «Γραικούς» του βαλκανικού Nότου, επιβλήθηκε σαν κυρίαρχη ιδεολογία στο ελλαδικό κρατίδιο.
 

Κράτος και... άλογα.


Αυτή η ιστορία με το αλογίσιο κρέας, που συγκλονίζει την Ευρώπη (και την Αμερική), πέρα από την πλάκα της  έχει και κάποιο βάθος.


Και λέω πλάκα διότι όπως και να το κάνουμε δεν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, αφού έτσι κι αλλιώς αρκετοί είναι οι λαοί που έχουν προ πολλού συμπεριλάβει το συγκεκριμένο κρέας στην καθημερινή τους διατροφή (όπως και οι Ασιάτες το κρέας σκύλου).
Εξάλλου, τα ιχνοστοιχεία του αντιβιοτικού (για ιπποειδή) που βρέθηκαν στα δείγματα αλογίσιου κρέατος που εξετάστηκαν είναι απειροελάχιστα, και δεν κινδυνεύουμε.
 

Αυτή η χώρα δε σώζεται...


Αυτή η χώρα δε σώζεται, το έχουμε ξαναπεί.
Και όσο θα δρουν ακροαριστερά ή δεξιά γκρουπούσκουλα θα πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.
Και δε θα μπορεί να κάνει το αυτονόητο.

 
Για παράδειγμα αυτό που έγινε σήμερα στο πανεπιστήμιο Αθηνών.
Την ώρα που συνεδρίαζαν τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που πρόσφατα εξελέγη, με μέλη από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου, μπούκαρε ομάδα ακροαριστερών και κράτησε για μία ώρα σε ομηρεία το Συμβούλιο.

Το κράτος των κλεπτών και των παρασίτων ανθίσταται πολιτικά...


Ο κ. Παπαγεωργόπουλος όπως και ο κ. Ψωμιάδης αποδίδουν τις διώξεις εναντίον τους σε πολιτικά κίνητρα. Ο δεύτερος μάλιστα κατά τη μικρή θητεία του στις φυλακές πρόλαβε να δηλώσει πολιτικός κρατούμενος.


Οι αριστεροί  αποδίδουν τα δεινά της χρεοκοπίας που πλήττουν τον ελληνικό λαό στον επάρατο νεοφιλελευθερισμό, παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα η συμμετοχή του κράτους στην διαμόρφωση του ΑΕΠ μετά τον πόλεμο και την μεταπολίτευση έφτασε και παρέμεινε σε επίπεδα σοβιετικής οικονομίας. 

Χρησιμοποιώντας τον νόμο ως εκβιαστικό εργαλείο…


Στην Αμερική, εξαιτίας της πλούσιας εμπειρίας τους με την εγκληματικότητα, οι αρχές δεν παίζουν.
Ειδικά όσον αφορά σε παιδόφιλους ανώμαλους.

 
Στις περιπτώσεις που αυτοί εκτίουν την ποινή τους και αποφυλακίζονται, τα στοιχεία τους και η διεύθυνση κατοικίας τους γίνονται γνωστά στους περίοικους, ενώ υπάρχουν βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο που αναφέρουν το ποιος είναι που, και για το τι έχει καταδικαστεί.
Τους καθιστούν δηλαδή δακτυλοδεικτούμενους έτσι ώστε ο κόσμος να προσέχει, και οι ίδιοι να είναι πιο συμμαζεμένοι.


Πικραγγουριές και τρίβολοι!


Με την ευκαιρία κάποιων αλλαγών, κάποτε, επί κυβέρνησης Καραμανλή –του νεώτερου- είχα γράψει:
«Τι ωραία!
Άλλο και τούτο πάλι!
Οι πάντες -λέει- στην εκπαίδευση ξεσηκώθηκαν κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου –ουσιαστικά κατά της κυβέρνησης- και κατέβηκαν στους δρόμους, αντιδρώντας παράλογα στην υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των αποφοίτων των λειτουργούντων ήδη παραρτημάτων στην Ελλάδα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών κολλεγίων!
Ακούς εκεί που θα εφαρμόσει την εντολή η κυβέρνηση;
Το μόνο που θέλουμε από τους ευρωπαίους είναι τα λεφτά τους!
Πέραν τούτου σιγά και μη τους επιτρέψουμε να διαταράξουν τη μιζέρια και τη μούχλα της ελληνικής εκπαίδευσης!
Ακούς εκεί που θα τους … επιτρέψουμε!»…
Αυτά γράφαμε τότε και άλλα πολλά…


 Πού να φανταζόμαστε όμως τότε πως θα ‘ρθει η … Αθηνά για να τα γυρίσει ανάποδα!
Και τι ανάποδα! 


Με βαπόρια και με τρένα...


Τι έγινε ξαφνικά ; Όλοι μας αγάπησαν ;
Hewlett-Packard, Ikea, Unilever , και αρκετοί άλλοι πολυεθνικοί κολοσσοί επιλέγουν, ο ένας μετά τον άλλον, την χώρα μας ως βασική πύλη εισόδου για τα προϊόντα τους στην Ευρώπη.


Μήπως φταίει η εμπνευσμένη αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης
  Σαμαρά ή μήπως ότι έπεσαν τα μεροκάματα σε επίπεδα Βουλγαρίας;
Μήπως μας κάνουν ένα μικρό δωράκι οι φίλοι μας οι Γερμανοί  ή μήπως δεν φταίει τίποτε απ΄όλα αυτά;