3.4.13

Σημεία των καιρών.


Κάποτε, μόλις νιώθαμε ότι πλησιάζει το Πάσχα των Ελλήνων, η εθνική μας υπερηφάνεια εκφραζόταν στον ωραίο αγώνα για την ελληνικότητα των αρνιών. Καλώς ή κακώς -αυτό δεν με απασχολεί-, ο Eλληνας ήθελε το αρνί του να είναι ελληνικό· ούτε βουλγάρικο, τούρκικο ή αλβανικό και, προπαντός, όχι σκοπιανό.
Εξ ου και οι τιμές των εγχωρίων αμνών ήσαν υψηλότερες των εισαγομένων από τις γειτονικές χώρες. 



Αφού η παράδοση θέλει να «τηλώσει η μπάκα» και η χοληστερίνη να τιναχθεί στα ύψη, καλό είναι προτού επέλθει ο σκασμός, στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από την απώλεια των αισθήσεων, να ξέρεις τουλάχιστον ότι το αρνί ήταν ελληνικό, μεγαλωμένο κάτω από το ελληνικό φως, καρδαμωμένο με τη χλόη του απαράμιλλου ανοιξιάτικου τοπίου της πατρίδας μας.


Το μέτωπο της δραχμής…


Το 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να πιάσει πάλι δραχμές στα χέρια του.
Δεν μιλάμε, φυσικά, για αμελητέα ποσότητα στο σύνολο του πληθυσμού, χονδρικά πρόκειται για το 10% του εκλογικού σώματος.
Δεν είναι και οι μοναδικοί.


Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι ικανοί να δεχθούν επιστροφή στην κοτούλα και στο αυγουλάκι.
Στην εκλογική πελατεία του Καμμένου υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σου αποδείξουν ότι το μέλλον βρίσκεται στο κοινό νόμισμα Ελλάδας-Κύπρου και, φυσικά, στην ενοποιημένη ΑΟΖ.
Ασφαλώς υπάρχει και το ΚΚΕ.
Πριν από ένα χρόνο συζητάγαμε για το «λόμπι της δραχμής».
Νομίζω ότι έχει ξημερώσει η μέρα που μπορούμε να μιλήσουμε και για το «μέτωπο της δραχμής».


Να ήταν μόνο οι επίορκοι, καλά θα’ ταν.


Λαβράκια βγάζουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα.
Όπως προκύπτει, στo πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων, οι ελεγκτές συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους κατά τον μήνα Μάρτιο 2013 και τα αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν απίστευτα!


Όπως η περίπτωση που το ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησε έλεγχο πόθεν έσχες σε ιδιώτη, ο οποίος δηλώνει ανεπάγγελτος με μηδενικό εισόδημα.


Το Πασόκ να κερδάει, και οι άλλοι να πα’ να γ……


Βλέποντας την κρισιμότητα  της πολιτικής κατάστασης των τελευταίων ημερών, με τον κυρ Φώτη να στυλώνει τα πόδια και να δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει το χαράτσι, και τον Μπένυ να ακολουθεί κατά πόδας, ξεχνώντας πως αυτός είναι που πρώτος το εφάρμοσε…  άρχισα να πιστεύω πως καλά θα έκανε ο Σαμαράς να τα βροντήξει όλα, και να πάει για εκλογές, για να σφίξουν λίγο οι κώλοι.


Για να κάτσει   ο κάθε κατεργάρης  στον πάγκο του…
Για να βρεθεί ο καθένας ενώπιος ενωπίω με τις ευθύνες  του, και επιτέλους να μιλήσει και να αποφασίσει ο «περήφανος λαός»!
Στο κάτω κάτω, δημοκρατία δεν  έχουμε;

Παντού τα πάντα…


Όλοι έχουμε ακούσει για το τεράστιο πρόβλημα που μέσα στην οικονομική κρίση χτυπάει κι αυτό την χώρα μας, και κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους, και των ΔΕΚΟ (που όλοι εμείς συντηρούμε).


Αναφέρομαι στη συστηματική κλοπή οποιουδήποτε μεταλλικού αντικειμένου από διάφορους γύφτους, αθίγγανους, Πακιστανούς, και λοιπές συμπαθείς κοινωνικές και άλλες μειονότητες.

Άλλος έχει το όνομα, κι άλλος τη χάρη…


Τελικά, από την Ryanair το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε.
Όλοι ξέρουν πως η ιρλανδική αυτή εταιρία έχει τη φήμη της πιο παράξενης (έστω και χαμηλού κόστους) και τσιγκούνας αεροπορικής εταιρίας.


 
Κατά καιρούς δοκιμάζει τα πάντα προκειμένου να μειώσει τα κόστη της.
Οι δε μέθοδοί της όταν είναι να αρχίσει κάπου δρομολόγια, έχουν χαρακτηριστεί μέχρι και «μαφιόζικες».

Ο μπαμπούλας των Ελλήνων...


Ας πούμε ότι δεν είχαμε την "κακή" τρόικα να μας μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, τι θα έκανε η όποια ελληνική κυβέρνηση;
Να υποθέσουμε δηλαδή ότι αν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία, θα έκανε 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο;



Με τι κεφάλαια άραγε μπορεί η όποια ελληνική κυβέρνηση, να κάνει αυτά που θα ήθελαν όλοι οι πολιτικοί αυτής της χώρας να γίνουν;