4.4.13

Faraway eyes.....

Faraway Eyes.... Rolling Stones!






Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλά ελληνικά…


Μία από τις προβλέψεις της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2011 με πρωτοφανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία από τα δύο τότε μεγάλα κόμματα ήταν η δημιουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. 


Επελέγησαν συγκεκριμένα γυμνάσια και λύκεια τα οποία θα λειτουργήσουν σαν σχολεία αριστείας και στα οποία οι μαθητές θα εισάγονται από εφέτος με εξετάσεις.
Η επιλογή των μαθητών μέσω δοκιμασίας δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με τη διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού που βρίσκεται σε εξέλιξη,  μπορεί να κάνει την ποιοτική διαφορά στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.


Ηλεκτροφόρα σουτιέν κατά του βιασμού!


Η κατάσταση στην Ινδία, αναφορικά με τους ομαδικούς και μη βιασμούς, έχει φτάσει στο απροχώρητο, και παρά τον ξεσηκωμό της κοινωνίας, αλλά και των αρχών, δεν φαίνεται να βελτιώνεται.


Για αυτό και κάποιοι νεαροί φοιτητές το πήραν πάνω τους.
Όχι οργανώνοντας  ομάδες περιπολίας κλπ αλλά βάζοντας κάτω το μυαλό τους, και εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνολογία.

Φταίει η τρόικα;


Αναμένουμε πάλι την τρόικα και βλέπουμε  μια μονότονη επανάληψη των σεναρίων που ζούμε τα τελευταία χρόνια.
Το έργο έχει καταντήσει κουραστικό.
Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.  Και αδιέξοδη.
Δεν νομίζω να υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που να ελπίζει ότι μ’  αυτή την πολιτική υπάρχει ελπίδα.
Δεν  υπάρχει. Να είμαστε ειλικρινείς.




Πολύ φοβούμαι ότι  όλα μετατίθενται  για μετά τις γερμανικές εκλογές.
Όμως, τα πράγματα δεν είναι πλέον ίδια.
Η καταστροφική λύση της Κύπρου άλλαξε, εκ βάθρων, τα δεδομένα.
Δεν έχει τόσο σημασία τί λέει ο «λαγός» του Σόϊμπλε, αυτός ο ανεκδιήγητος Νταϊσελμπλούμ (η χώρα του οποίου νομιμοποίησε τους παιδόφιλους), όσο ότι η άποψη περί bail-in  αρχίζει και παγιώνεται στην Ευρωζώνη.

Άμα μπλέξεις με τα (μπασκετικά) πίτουρα, σε τρώνε οι κότες…


Λέγεσαι Ντάνι Έιντζ: Έχεις κάνει τεράστια καριέρα στο NBA επί κοντά δυο δεκαετίες, έχεις κερδίσει πρωταθλήματα, παίζοντας βασικός σε ομάδες με τεράστιο όνομα (Σέλτικς, Φίνιξ Σανς), βασικός μάλιστα με συμπαίχτες που τα ονόματά τους προκαλούν δέος: Λάρι Μπερντ, Κέβιν Μακ Χέιλ, Τραρλς Μπάρκλεϊ, Κλάιντ Ντρέξλερ και τόσοι άλλοι.

 
Υπήρξες όχι μόνο καλός παίχτης (τα τρίποντα ήταν η ειδικότητά σου), αλλά και άψογος στη συμπεριφορά σου και στον επαγγελματισμό σου.
Κοινώς απολάμβανες όσο έπαιζες, και ακόμη απολαμβάνεις ως βετεράνος την καθολική αποδοχή και σεβασμό.
Σε παγκόσμιο επίπεδο.
Και φυσικά δικαίως.


Ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ: "Καλά να πάθετε!"


Δημοσιεύθηκε χθες ότι η τρόικα ζητά, για να καλυφθεί η τρύπα που έχει δημιουργηθεί στον ΟΑΕΕ, μια νέα μείωση των συντάξεων που χορηγεί ο οργανισμός αυτός κατά 40-50 ευρώ το μήνα. Πως δημιουργήθηκε όμως η σχετική τρύπα; Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν θα ισχύσει η ειδική εισφορά που είχε προϋπολογιστεί επί του τζίρου των επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό δημιουργείται ένα κενό αξίας 600 εκατ. ετησίως που αναζητείται τρόπος να καλυφθεί. 

Στο στρώμα ή στο χώμα;


Όταν το 67% των γερμανών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, ανησυχεί για τις καταθέσεις του, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Forsa για το RTL, τότε, περισσότερο τώρα από ποτέ, όσοι κατάφεραν να σώσουν τα μετρητά τους από τις κακουχίες της Ελλάδας και της Κύπρου, θέτουν ακόμη πιο «επιτακτικά» το ερώτημα: που να τοποθετήσω τα λεφτά μου;




Η απάντηση δεν είναι εύκολη.
Ειδικά μετά την δήλωση-βόμβα του προέδρου του Eurogroup, ότι υπάρχει σκέψη στην Ε.Ε., οι καταθέτες από εδώ και στο εξής να αναλαμβάνουν ένα κομμάτι του κόστους διάσωσης όσων τραπεζών δεν θα είναι βιώσιμες.

Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το.


Διαβάζω και ξαναδιαβάζω, πάλι και πάλι, για «έμπειρα στελέχη» και «στελέχη με εμπειρία» του ΔΝΤ.
Και είμαι σε δίλημμα, αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.




Γιατί, παρακολουθώντας, όσο είναι δυνατόν, τα πεπραγμένα, παλαιότερα και τωρινά, των «έμπειρων» του ΔΝΤ, το άμεσο συμπέρασμα είναι ότι, αν, όντως, διαθέτουν εμπειρία, αυτή αφορά την πτώχευση και ουχί τη διάσωση οικονομιών, και το έμμεσο είναι το παροιμιώδες –στη δική μας περίπτωση, κυριολεκτικό!– «πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το»!
Διότι στην κουρά των ωών, όντως, έχουν εμπειρία!