9.4.13

Born to be Wild....

Steppenwolf... Born to be Wild!







Πάει. Το τερμάτισε.

Εάν ισχύει το ότι το είπε αυτό, τότε ειλικρινά αρχίζω να πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε Πρωθυπουργό τον Τσίπρα, καθαρά και μόνο από αλτρουισμό προς τον υπόλοιπο κόσμο και σεβασμό στους κάποτε λαμπρούς προγόνους μας. Να βγει, να μας πάρει ο διάολος, να εξαφανιστούμε από προσώπου γης να ησυχάσουμε κι εμείς, να προοδεύσει και το ανθρώπινο γένος, γιατί 20+% αυτή η ρητορική σε Δημοκρατική χώρα συνάδει με εκφυλισμό του γενετικού υλικού.


Προς τι η απελπισία μου? Μα το καινούριο σενάριο συνομωσιολογίας που ύφανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (έχουνε αρχίσει να πιάνουνε τόπο οι ψεκασμοί των καινούριων φιλαρακίων τους) περί της αυτοκινητοβιομηχανίας και του ΟΣΕ!

Η Ευρώπη στο κρεβάτι του Προκρούστη.


Η πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ για να σώσει το ευρώ πάση θυσία, είναι αρκετή για να εγγυηθεί την βιωσιμότητά του.
Η διατήρηση όμως της τακτικής του «ενός μεγέθους για όλους» έχει κόστος την ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης, και πιθανώς την αλληλεγγύη της Ευρώπης.




Η ενιαία αγορά που ξεκίνησε το 1992, και όχι το ευρώ επτά χρόνια αργότερα, ήταν αυτή που έφερε το ελεύθερο εμπόριο, την αυξημένη ανταγωνιστικότητα, και τον πλούτο στην Ευρώπη.
Η δε νομισματική ένωση κατάντησε πολιτικός και οικονομικός εφιάλτης, με ύφεση, ρεκόρ ανεργίας, κοινωνική αναστάτωση, και έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών μελών.


Μη στέλνετε μηνύματα την ώρα της προσγείωσης…. ειδικά αν είστε ο πιλότος.


Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση απαγορεύεται δια ροπάλου.
Πόσο δε μάλλον η αποστολή μηνυμάτων….



Και ειδικά στην Αμερική, όπου οι τροχονομικοί έλεγχοι είναι συστηματικοί, πολλοί είναι αυτοί οι οδηγοί που πλήρωσαν ακριβά τον εθισμό τους στη κινητή τηλεφωνία.


Όσο υπάρχουν άνθρωποι…


Η κυρία Φραγκίσκα Μεγαλούδη είναι Ελληνίδα η οποία ζει στην Πιονγιάνγκ.
Υποθέτω η μοναδική Ελληνίδα, μια και όπως έμαθα, ο σύνδεσμος ελληνοκορεατικής φιλίας, που δραστηριοποιήθηκε σε κύκλους της αριστερής διανόησης επί Κιμ Ιλ Σουνγκ, έχει, δυστυχώς, αναστείλει το ερευνητικό του έργο.




Δεν ξέρω τι απέγιναν οι ογκώδεις εκείνοι τόμοι με τα Απαντα του ηγέτη, που διανέμονταν δωρεάν προκειμένου να συμβάλουν στις πνευματικές συζητήσεις της ανανεωτικής Αριστεράς στη χώρα μας.
Διεπίστωσα πως είχαν πάψει να κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στα ελληνικά κι επειδή τίποτε δεν είναι συμπτωματικό, αναρωτιέμαι μήπως οι γνωστές σκοτεινές και ακατονόμαστες δυνάμεις μας στέρησαν από τα κορεατικά φώτα προκειμένου να μας αφήσουν αβοήθητους στους κρίσιμους καιρούς που μας βρήκαν.


Ποιος χρωστάει σε ποιον;


Όπως γράφει το γερμανικό Spiegel, η Ελλάδα μάλλον ανακάλυψε έναν νέο τρόπο για να λύσει το πρόβλημά της με τα χρέη.
Να αναγκάσει τη Γερμανία να της πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρονίζουν επί δεκαετίες…


Όπως φαίνεται, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε μια άκρως μυστική έρευνα, η τελική έκθεση του οποίου μιλάει για τεράστια ποσά που οι Γερμανοί χρωστούν στη χώρα εξαιτίας του Β’ Π.Π.

Αυτό που χρειάζεται είναι μία μόνο Κορέα.


Την ώρα που τα τύμπανα πολέμου αντηχούν δυνατά στη κορεατική χερσόνησο, με πολλούς ιθύνοντες στην Ουάσιγκτον να επιμένουν σε πολεμική σύγκρουση με την Βόρεια Κορέα, ο Peter Beinart του  Daily Beast συνιστά ψυχραιμία.



Η καλύτερη λύση, γράφει, είναι να κρατηθεί μακριά ο αμερικανικός στρατός…

Ανεμοδαρμένες εταιρίες (ακίνητης) τηλεφωνίας.....

Σας ανακοινώνουμε ότι λόγω βαριεστημάρας, και γενικής βραδυπορίας μιας από τις εταιρίες παροχής ίντερνετ, ο Strange έμεινε χωρίς σύνδεση, και άρα ο Ορθογράφος θα υπολειτουργεί μέχρι νεωτέρας....