19.4.13

Enola Gay!

Enola Gay, Orchestral Manoeuvres in the Dark!







Ελληνικά ΑΕΙ: Θλίψη και κατήφεια…


Η φτώχεια και η καχεξία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, ιδιαιτέρως του τρόπου με τον οποίο είναι δομημένα τα προγράμματα σπουδών στην τριτοβάθμια, πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα, αναδεικνύονται ανάγλυφα και επώδυνα, αν και εξ αντανακλάσως, από το νέο βιβλίο της Αμερικανίδας φιλοσόφου Martha C. Nussbaum, με τίτλο "Όχι για το κέρδος - Οι ανθρωπιστικές σπουδές προάγουν τη δημοκρατία", το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Κριτική". 




Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και άκρως ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο περιέχει πλήθος πληροφοριών και συγκρίσεων σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα στις ΗΠΑ, τις χώρες της Ευρώπης και την Ινδία.

Τέρενς εναντίον ..... θηρίου 666.


Ένας από τους πιο διάσημους βουλευτές της χώρας, ο μαχητικός και ευλαβής Τέρενς Κουίκ, που αφού επί δεκαετίες έλυσε όλα τα προβλήματα μας δια της τηλεοπτικής οδού, τώρα τα λύνει δια της πολιτικής…
Σαν τον Χαϊκάλη ένα πράγμα, αλλά στο πιο σοβαροφανές.
Καταθέτοντας επερωτήσεις επί παντός του επιστητού, και προκαλώντας την ανάλγητη κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της!


Έτσι, μη περιοριζόμενος στα ντόπια προβλήματα, ο Τέρενς βρήκε λύση και στα παγκόσμια ζητήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα.
Όπως είναι αυτό της επέλασης της Νέας Τάξης πραγμάτων, που με όπλο της το θηρίο του 666, απειλεί να υποδουλώσει τον πλανήτη σε κάποια άνομα και σκοτεινά συμφέροντα.

Γουρούνια και φράουλες.


Δύο  πράγματα   έχουν  εξαχρειώσει  τους μπράβους των φραουλάδων της Μανωλάδας.
Το  πρώτο  είναι  η  οικονομική  χρεοκοπία και   η  πολιτική του Μνημονίου. 
Δηλαδή τα  γιούρια στα  μεροκάματα  των σκληρά εργαζόμενων πολιτών. 
Αμφότερων των  πλευρών. Και  των  ελλήνων και  των μεταναστών.
Αφού  σου  λέει  τα μισά  αφεντικά  και η μισή  εργοδοσία  δεν  πληρώνει μία,  τότε κι εμείς βουρ  να  τρομοκρατήσουμε τα  τριτοκοσμικά «γουρούνια»!



Το δεύτερο
  προέρχεται  από τους  Χρυσαυγίτες. 
Που  ως νεόκοποι  επίγονοι   της Κου Κλουξ Κλαν  ορμάνε  σαν οδοστρωτήρες  να  κάψουν,   να σταυρώσουν, να  εξαφανίσουν  κάθε ίχνος ρακένδυτου Αφγανού, Πακιστανού,  Αφρικανού και Αλβανού  που τόλμησε  να εγκατασταθεί σ αυτόν  τον τόπο. Kill  them  all.
Πως;  Απλό. 
Να   τους  κάνουμε  σαπούνια.
Που;   Σε  κάποια  του  Αιγαίου  βραχονησίδα



Ιερισσός: Η ώρα της λογικής.


Τη Χαλκιδική τη γνωρίζουμε από την υπέροχη φύση, τον λαϊκό πολιτισμό και τους ανθρώπους της.
Οι κάτοικοί της είναι σκληροτράχηλοι, άνθρωποι του κόπου και του μόχθου, μέχρι να αναπτυχθεί ο τουρισμός και να αλλάξουν κι αυτοί, όπως άλλαξε και μεταβλήθηκε με τις δεκαετίες, κατά περίπτωση, η ελληνική κοινωνία.



Η Χαλκιδική απασχολεί τους τελευταίους μήνες την ελληνική κοινή γνώμη για το θέμα των μεταλλείων και της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.
Η κοινή γνώμη είναι και πάλι διχασμένη, αφού άλλοι είναι υπέρμαχοι της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων χρυσού, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, και άλλοι σ’ αυτήν βλέπουν την απόλυτη καταστροφή.


Οι δικοί μας "Νότιοι"…


Το θέμα της Μανωλάδας αναδείχθηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια, όταν η Ντίνα Δασκαλοπούλου, του Έψιλον, πήγε στην περιοχή και κατέγραψε συνθήκες και μαρτυρίες.
Μήνες αργότερα ακολούθησε και ο Ελεύθερος Τύπος, κάνοντας το θέμα πρωτοσέλιδο.


Τα ρεπορτάζ των δύο μέσων προκάλεσαν συζητήσεις, πομπώδεις δηλώσεις και καμία παρέμβαση.
Διότι, όντως, δεν είναι εύκολο να γίνει παρέμβαση.
Από ποιον;
Από τις τοπικές αρχές που θα κατηγορηθούν για πλήγμα στην οικονομία της περιοχής; Αφού η συγκεκριμένη καλλιέργεια θεωρείται αποδοτική μόνο όταν πληρώνει χαμηλά ή ανύπαρκτα μεροκάματα...


Δώστε του τα κλειδιά να κατεβάσει τα ρολά…


Ο κ. Τσίπρας ζητά άμεσα εκλογές και τα «κλειδιά» της χώρας, ίσως γιατί δεν αντιλαμβάνεται το μήνυμα των τελευταίων εκλογών, το οποίο εκτός των αποτελεσμάτων κρυβόταν κυρίως στην οικονομική συμπεριφορά της κοινής γνώμης.



Το τελευταίο δωδεκάμηνο, τα αποτελέσματα δυο εκλογικών αναμετρήσεων και τα όσα ακολούθησαν κατά την διάρκεια και μετά από αυτές, κρύβουν ένα μήνυμα…